Terug naar vacatures

Adviseur Landschap en Ecologie

gemeente Ooststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 24

Gepubliceerd op : 20-07-2021

Sluitingsdatum : 12-09-2021

‘Ooststellingwerf brengt initiatieven verder’

Ooststellingwerf is een groene gemeente met evenveel inwoners als hectares oppervlakte: 25.000. Ooststellingwervers zijn van oudsher echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden in de organisatie. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo wordt dagelijks gewerkt aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen.

Voor het team Ruimte en Economie zijn wij op zoek naar een

Adviseur Landschap en Ecologie

voor 24  uur per week

Je adviseert met helicopterview over landschap en ecologie.  Je stuurt op een integrale aanpak tussen de thema’s ecologie, landschap en biodiversiteit.  Dit heeft doorwerking in andere sectoren waaronder groenbeheer, landbouw, infrastructuur, recreatie en toerisme, duurzame energie en ander ruimtelijke vraagstukken.

 • Je adviseert zelfstandig bij complexe projecten met ecologische uitdagingen en stelt goed afgestemde initiatieven op.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de implementatie van het biodiversiteitplan.
 • Je brengt jouw kennis in binnen projectteams. Je voert externe overleggen o.a. met naburige gemeenten, natuurbeschermingsorganisaties en provincies.
 • Je weet slim gebruik te maken van je netwerk en signaleert, creëert en benut kansen in de markt.
 • Je behandelt vanuit zowel inhoudelijk als juridisch oogpunt vergunning- en ontheffingsaanvragen in het kader van de Wet natuurbescherming binnen de omgevingswetgeving.
 • Je beoordeelt aanvragen en onderzoeksrapporten, wint de nodige adviezen in en weet de inbreng van andere disciplines op juiste waarde te schatten.

Opleiding en ervaring

 • Je beschikt over minimaal HBO denk- & werkniveau en over een relevante (afgeronde) opleiding met affiniteit voor ecologie en/of duurzame gebiedsontwikkeling.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie inclusief projectleiding.
 • Als adviseur ben je het aanspreekpunt voor het deskundig kunnen beoordelen van ecologische toetsen, vergunningverlening  en uitvoering van het biodiversiteitbeleid.
 • Je hebt affiniteit met voorlichting  over natuur en milieu.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van beleidsstukken.
 • Je bent sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie.

Wat hebben wij jou te bieden

In deze seniorfunctie krijg je veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Wij bieden je een uitdagende, zelfstandige baan in teamverband. De waarden durven, doen, samen, duurzaam, lef, vertrouwen en bevlogen stralen we uit en verwachten we ook van jou. De functie is gewaardeerd en het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%.

Wil je meer weten

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Walter Buijs, teamleider Ruimte & Economie  tel: 06-10225051 en voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Hillie Kroes, HR-adviseur tel: 06-215 468 90. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 16 september 2021.

Heb je interesse

Sollicitatie zijn welkom tot  en met 12 september 2021 en kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf, via onderstaande sollicitatieknop.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Walter Buijs teamleider

w.buijs@ooststellingwerf.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Hillie Kroes HR consulent

h.kroes@ooststellingwerf.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.045139@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 12-09-2021 binnen zijn.

Solliciteer