Terug naar vacatures

Adviseur OOV

gemeente Waadhoeke

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 32 tot 36

Gepubliceerd op : 24-11-2020

Sluitingsdatum : 07-12-2020

Wij zijn Waadhoeke

Waadhoeke telt bijna 47.000 inwoners, veertig dorpen en buurtschappen en één stad. Waadhoeke staat dichtbij de mensen. Met korte lijnen naar het bestuur en de dienstverlening dichtbij. Dit betekent dat we erop uit gaan, in contact met onze omgeving en inwoners.

Werken bij Waadhoeke

Bij Waadhoeke zijn medewerkers talentvolle professionals. Samen onderzoeken we, gaan we in gesprek, zoeken oplossingen en werken we buiten de gebaande paden. We maken gebruik van elkaars competenties. Wij hebben hart voor ons werk, zijn integer en betrouwbaar. We werken resultaatgericht en doen dat vooral door samen te werken. Wij krijgen verantwoordelijkheid en wij staan voor elkaar en voor de organisatie.

Waadhoeke is een jonge, aantrekkelijke en innovatieve gemeente, geen dag is hetzelfde. Er is ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Met een goede combi voor werk en privé. We hanteren flexibele werktijden en werkplekken. Je komt terecht in een moderne werkomgeving en we bieden een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Want jij bent van groot belang voor het succes van Waadhoeke!

De organisatie kent negen afdelingen, een stafafdeling en een tweehoofdige directie..

Voor de afdeling Veiligheid en VTH zijn we op zoek naar een

Adviseur Openbare Orde en Veiligheid (OOV)

32 - 36 uren per week

De afdeling

Het team OOV bestaat uit drie adviseurs waarmee je gaat samenwerken die voornamelijk actief zijn op het gebied van crisisbeheersing, ondermijning en zorg en veiligheid en in nauwe relatie met o.a. het gebiedsteam, handhaving en externe partners hun werk integraal uitvoeren

Wij zoeken een collega met humor, daadkracht en de nodige flexibiliteit. Je kunt snel schakelen van strategie naar tactische uitvoering. Onze nieuwe collega is een teamplayer en zoekt de verbinding binnen en buiten de organisatie. Kennis van de juridische kant van het veiligheidsdomein is hierbij een pré.

Wat doe je?

 • In deze functie ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het integraal veiligheidsbeleid in samenwerking met interne en externe partners.
 • Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van beleid ten aanzien van: Burgernet, DOR, vliegbasis, Voetbalwet/gebiedsverboden en Wvggz.
 • Je signaleert knelpunten en verwerkt relevante ontwikkelingen. Je hebt daarbij direct contact met inwoners, betrokkenen en maatschappelijke en veiligheidspartners. 
 • Je adviseert collega's, het college, directie en de burgemeester over regionale veiligheidsvraagstukken met betrekking tot brandweer en Veiligheidsregio Fryslân en bereidt deze regionale bestuursvergaderingen van de burgemeester inhoudelijk voor.

Wie ben je?

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het veiligheidsdomein.
 • Je bent omgevingsbewust en beschikt over een sterk analytisch vermogen.
 • Je kunt omgaan met de bestuurlijke en politieke gevoeligheid van dossiers.
 • Je bent klantgericht en denkt in oplossingen.
 • Je bent goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen het veiligheidsdomein.
 • Je bent dienstverlenend en vindt het geen probleem om buiten kantoortijden werkzaam te zijn.
 • Je onderschrijft de kernwaarden van de gemeente Waadhoeke en hebt affiniteit met de Friese taal.

Arbeidsvoorwaarden en Kennismakingsgesprekken

Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal €4.494 bruto per maand (schaal 10 bij een werkweek van 36 uren). Voor de rest zijn de arbeidsvoorwaarden uit de CAO Gemeenten van toepassing.

De kennismakingsgesprekken zullen plaatsvinden op maandag 14 december.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Floor Levering Manager Veiligheid & VTH
0517-380380
f.levering@waadhoeke.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Laurens Tuinier Consulent HRM
0517-380380
l.tuinier@waadhoeke.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.040923@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 07-12-2020 binnen zijn.

Solliciteer