WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Adviseur Planeconomie

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: HBO

Dienstverband: Vast

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 16-10-2023

Sluitingsdatum : 29-02-2024

Wat ga je doen?

Dat we wonen, werken en leven in een waterrijke gemeente die volop in ontwikkeling is, is voor jou geen verrassing. Als Adviseur Planeconomie houd jij regie op de financiële haalbaarheid van de ruimtelijke ontwikkelingen in de Gemeente Súdwest-Fryslân. Je hebt een goed beoordelingsvermogen en bent in staat om stevig vanuit het financiële belang te adviseren met behoud van overzicht en medeverantwoordelijkheid voor het project. Daarmee draag jij optimaal jouw steentje bij aan de ontwikkeling van onze leefomgeving. Dat is toch wat jou drijft? Lees snel verder om meer te lezen over jouw nieuwe baan.

Als Adviseur Planeconomie bij de gemeente Súdwest-Fryslân ben je verantwoordelijk voor het financieel-economische beleid van locatie- en gebiedsontwikkelingen. Je zorgt voor planning, afstemming en samenhang ten aanzien van het strategisch en tactisch beleid met een middellange doorlooptijd. Je verricht haalbaarheidsstudies, adviseert projectgroepen en verzorgt de financiële informatie.

Daarnaast heb je een belangrijke rol in het gemeentelijk grondbedrijf. Je werkt hierbij aan complexe herstructureringslocaties, inbreidingslocaties en gebiedsontwikkelingen, variërend van dorps- tot meer stedelijk gebied. Vanuit jouw rol als Adviseur Planeconomie ben je de gesprekpartner voor bestuur en directie. Verder beoordeel en adviseer je over de financieel-economische en markttechnische haalbaarheid van ruimtelijke plannen en complexe gebiedsontwikkelingen. En voor het opstellen van grondexploitaties, financiële haalbaarheidsberekeningen, risicoanalyses en exploitatieberekeningen draai je jouw hand zeker niet om.

Wie ben jij

Als Adviseur Planeconomie ben je de expert op het gebied van grondexploitaties, vastgoed rekenen, opstalexploitaties en de onderlinge verbanden. Je hebt een sterk analytisch en communicatief vermogen en zet dat in om in het soms onoverzichtelijke werkveld je doelen te bereiken . Jij weet immers als geen ander dat je er met jouw adviezen niet omheen moet draaien: jij brengt het op korte, bondige en heldere manier over. Je neemt graag initiatief en kunt beleidsmatig adviseren/handelen in een politiek-bestuurlijke omgeving.

  • Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond in de richting sociale geografie, civiele techniek, economie, planologie, stedenbouwkunde, makelaardij of bouwkunde.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het inrichten van de openbare ruimte in een vergelijkbare rol.
  • Je kunt een netwerk opbouwen en onderhouden binnen en buiten de gemeente op het gebied van grondbeleid en -exploitaties, of hebt deze zelfs al.

Waar ga je werken

Keten Omgeving

In onze snel veranderende samenleving verwachten inwoners van de gemeente flexibiliteit, dienstverlening, creativiteit en innovatie. De Keten Omgeving binnen de gemeente Súdwest-Fryslân wil optimaal inspelen op deze veranderingen. Bij de Keten Omgeving staat de klant/initiatiefnemer centraal. De omgevingswet is hierbij een belangrijke motor, eén overzichtelijke wet, een heldere taakverdeling. We werken samen met de teams Ondersteuning & Advies, Vergunningen, Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) en Toezicht & Handhaving Publiek. 

Keten Omgeving is één van de 4 dienstverleningsketens van de organisatie, samen met Openbare Ruimte, Sociaal Domein en Klantcontacten. Daarnaast bestaan nog de ondersteunende bedrijfsonderdelen Ontwikkelen en Bedrijfsvoeren.

Wat bieden wij

  • Allereerst impactvol werk waarin je intensief samenwerkt met leuke collega’s en echt het verschil maakt voor inwoners van de leukste gemeente van Friesland;
  • een prima salaris van minimaal € 3.558,- (min schaal 10) en max.€ 5.997,- (schaal 11), bruto per maand bij een een volledig dienstverband, exclusief de opbouw van 17,05% individueel keuzebudget (IKB);
  • het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor fiscaal gunstige doelen (uitruil fiscale voordelen woon/werk, kopen extra verlof, bedrijfsfitness, fiets of vakbondscontributie);
  • uitstekende en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding of volledige vergoeding openbaar vervoer voor woon/werk verkeer, prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdrage, aanvullende collectieve AO verzekering, laptop, IPad en telefoon;
  • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend een vast dienstverband aan te gaan bij goed functioneren;
  • ruimte om te leren en ontwikkelen op de werkvloer. Dat doen we door werkbegeleiding, casuïstiekoverleg, intervisie en uiteraard door vakgerichte trainingen en cursussen;
  • en heb je ’s morgens geen zin om jouw broodbakje te vullen? In ons bedrijfsrestaurant kun je terecht voor heerlijke verse lunchgerechten.


Belangstelling

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct!

Eerst meer informatie?

Neem contact op met onze HR afdeling sollicitatie@sudwestfryslan.nl. Neem voor vakinhoudelijke vragen contact op met Petra Hermans, Ketenmanager: p.hermans@sudwestfryslan.nl.


Solliciteer direct