Terug naar vacatures

Adviseur Planning en Control

gemeente Ooststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 21-11-2022

Sluitingsdatum : 08-12-2022

Ervaren adviseur Planning & Control (32-36 u/wk)

Ben jij een ervaren adviseur P&C met werkervaring binnen de overheid en ben je toe aan een nieuwe move in je carrière in een rol met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Waarom je deze functie niet wilt mislopen
•    Je wilt uitdaging. Je gaat aan de slag in een gemeente in een steeds veranderende omgeving  waar er allerlei projecten op jouw pad komen.
•    Je wilt plezier in je werk. Je gaat werken in een organisatie waar verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt, een informele sfeer heerst en de lijnen naar het MT en bestuur kort zijn.
•    Je wilt verantwoordelijkheid. Jij bent de aanjager voor het opstellen van de belangrijkste financiële documenten van de gemeente, een complex proces waarbij jouw kwaliteiten goed tot uiting komen

Werken bij de gemeente Ooststellingwerf geeft je geheid de nieuwe uitdaging waarnaar je al een tijd op zoek bent. Je komt in een goed draaiend team waarin een goede werksfeer erg belangrijk wordt gevonden. Kwaliteit staat binnen de gemeente hoog in het vaandel en je wordt uitgedaagd deel te nemen aan de vele projecten die de gemeente kent.

Over ons
In de gemeente Ooststellingwerf doen we er alles aan onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een klantgerichte en professionele organisatie die z'n zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. Het team Control speelt hierin een belangrijke rol. Ook zijn onze adviseurs betrokken bij diverse projecten. Cluster Planning & Control valt onder team control. Om dit cluster weer op volle sterkte te krijgen zoeken we een ervaren adviseur Planning & Control. 

Reden van de vacature
Te vervanging van een collega die doorgestroomd is naar de rol van concerncontroller en teamleider van het team control zijn wij opzoek naar een nieuwe collega die deel gaat uitmaken van een cluster van in totaal vijf collega’s.

Jouw rol
Jij neemt het voortouw om samen met je collega’s de P&C documenten, zoals de begroting, en de jaarrekening op te stellen. En je hebt contact en afstemming hierover met het bestuur, het MT en de medewerkers/teams. Je bent dan een stevige gesprekspartner. 

Je bent adviseur van een aantal teams in de organisatie. Je bereidt o.a. met hen adviezen voor waardoor bestuur en directie afgewogen keuzes kunnen maken. 

Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van (financiële) kennis en expertise bij de beleidsmedewerkers en de rest van de organisatie. Daarnaast lever je een proactieve bijdrage aan projecten en reguliere werkzaamheden van het team Control. 

Succesvol
Je bent succesvol in deze rol als je overzicht weet te bewaren in de complexe P&C documenten, als je de organisatie met je financiële advies een stukje verder helpt, en als meewerkt met het in control brengen en houden van de organisatie. 

Wat vragen we van jou
Voor deze functie zoeken we iemand die positief, communicatief vaardig en proactief is met een dienstverlenende houding. Je bent in staat met een kritische houding toch de verbinding te zoeken, samenhang te overzien en te bewaken en te denken in oplossingen. Je werkt samen met andere adviseurs en collega's om te komen tot een compleet advies.

Verder vragen we:
•    Minimaal een afgeronde HBO-opleiding op financieel/bedrijfseconomisch gebied.
•    Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving gemeentefinanciën (o.a. BBV) en ervaring in de uitvoering hiervan.
•    Een accountancy achtergrond en/of gemeentelijke ervaring is een pré.
•    Gevoel voor politieke- en bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden wij jou
We zijn een platte organisatie. De lijnen zijn kort. Je krijgt vertrouwen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel! 

We bieden je een arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur per week. De functie is ingeschaald in schaal 10a van de CAO gemeenten. Hier hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget bij van 18,25% van het brutosalaris. 

Reageren?
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer met een brief en CV.  Jouw reactie is welkom tot en met 8 december 2022 via onderstaande sollicitatieknop. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 december.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Froukje de Wit Teamleider Control / Concerncontroller
06-10193140
f.dewit@ooststellingwerf.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Marion Verbeek HR-adviseur
06-55715695
m.verbeek@ooststellingwerf.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.055106@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 08-12-2022 binnen zijn.

Solliciteer