Terug naar vacatures

Adviseur/projectleider leefomgeving

gemeente Harlingen

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 28

Gepubliceerd op : 16-09-2020

Sluitingsdatum : 04-10-2020

VACATURE

Voor het team Omgeving zijn wij op zoek naar een:

Adviseur/projectleider leefomgeving

28 uur per week

Heb jij ambitie en een frisse blik op het realiseren van ruimtelijke projecten en het begeleiden van nieuwe initiatieven? Heb jij oog voor de omgeving en de wensen van onze inwoners? Ben je ondernemend en voel je je betrokken én verantwoordelijk om onze gemeente elke dag een stukje mooier te maken? En draai jij je hand niet om voor het aanpakken van beleidsvraagstukken? Lees dan verder!

Wat ga je doen?

Je bent flexibel en breed inzetbaar binnen diverse beleidsterreinen van het team Omgeving. Dit team is onder andere verantwoordelijk voor beleid en projecten in het ruimtelijk domein. Zo kan het binnen jouw functie gaan om opgaven op het gebied van wonen, economie, ruimtelijke ordening, haven, recreatie en toerisme, gebiedsontwikkeling maar ook andere domeinen zijn denkbaar. Dat kan zijn vanuit een rol als adviseur, maar ook als projectleider.

Je begeleidt initiatieven die vanuit ondernemers of soms vanuit inwoners bij de gemeente terecht komen. Je bent daarin binnen de gemeente het eerste aanspreekpunt en procesbegeleider. Je zorgt daarbij voor integrale afstemming, waarbij je oog hebt voor het inzetten van (burger)participatie en instaat voor de kwaliteit van de uitvoering. Je bewaakt continu de voortgang en stuurt bij waar nodig. In deze rol vorm je tevens de schakel tussen projecten en beleid door veel te sparren met collega’s op verschillende plekken in onze organisatie. In deze rol vind je het belangrijk dat de klus geklaard wordt en je voelt je daarvoor verantwoordelijk.

Daarnaast ben je voor een aantal onderwerpen adviseur voor het bestuur en stel je bestuurlijke adviezen op voor het college van B&W en de gemeenteraad. Ook het aanpassen van bestaand beleid of het tot stand komen van nieuw beleid maakt (uiteraard in samenspraak met de vakspecialisten) deel uit van je functie. Je bent als adviseur en projectleider dus als het ware een vliegende keep in de volle breedte van het team.

Wat vragen we van jou?

Je hebt gevoel voor een aantrekkelijke leefomgeving en je beschikt over ervaring met projectleiding of procesmanagement. Je bent een teamspeler en weet wanneer je je collega’s moet betrekken of informeren. Je weet wat integraal werken is en je kunt dit goed vormgeven in je dagelijkse werkzaamheden. Je onderschrijft de kracht van participatie en weet dit toe te passen in je werk. Samen met onze inwoners en ondernemers zorg je ervoor dat gemeente Harlingen nog mooier wordt!

Je bent een echte verbinder en samenwerking is voor jou vanzelfsprekend om tot het best denkbare resultaat te komen. Je ziet complexe vraagstukken als een uitdaging, begrijpt de bedoeling en belangen van betrokken partijen en communiceert hier transparant over. Je bent een prettige gesprekspartner, je bent betrokken, neemt initiatief en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste collega met een professionele, proactieve werkhouding. Je bent een creatieve aanjager met goede communicatieve en sociale vaardigheden, je bent stressbestendig en hebt een goed strategisch inzicht. Daarnaast heb je een afgeronde HBO opleiding gericht op fysieke leefomgeving. Van groot belang is dat je ervaring hebt met projectleiding en procesbegeleiding waarbij zowel publieke als private partijen betrokken zijn.

Je bent bekend met het functioneren binnen een bestuurlijke omgeving en weet het vertrouwen van bestuurders te winnen. Je bent iemand die zelf regie neemt bij het organiseren van je werk en bent in staat geheel nieuwe werkwijzen en methodes te bedenken en de organisatie daarin mee te nemen. Daarnaast draag je bij aan een effectieve samenwerking met interne en externe partners en ben je doelgericht.

Wie zijn wij?

De gemeente Harlingen is een zelfstandige, compacte gemeente in een veranderende maatschappij. Dat vraagt een andere manier van werken. Wij zijn niet meer de aanbodgerichte organisatie van vroeger maar werken naar een vraaggerichte, klantgerichte organisatie waarbij flexibiliteit en professionaliteit hoog in het vaandel staan.

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en vrijheid waar tal van kansen en mogelijkheden liggen, zowel in- als extern, die het verdienen om benut te worden.
  • Jij krijgt een contract van één jaar (met kans op verlenging) in salarisschaal 10, wat een salaris van minimaal € 2.973,- en maximaal € 4.494,- bruto op basis van 36-urige werkweek betekent.
  • Daarnaast kun je rekenen op prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. De briefselectie staat gepland in week 41, de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 42.                                                                                                                                           


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Fedde Wielstra Teamleider omgeving

f.wielstra@harlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Karina Kingma HRM

k.kingma@harlingen.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.039922@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 04-10-2020 binnen zijn.

Solliciteer