Terug naar vacatures

Ambtelijk secretaris OR

gemeente Ooststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 10

Gepubliceerd op : 08-09-2021

Sluitingsdatum : 21-09-2021

‘Ooststellingwerf, het mooiste stukje Drenthe in Friesland’

Een dynamische gemeente met ruim 25.000 inwoners, waar verschillende projecten er de komende jaren voor moeten zorgen dat wonen, werken en recreëren in Ooststellingwerf nóg aantrekkelijker wordt. Bij de gemeente Ooststellingwerf werken we in kleine teams en de lijnen met de teamleiders, managers en bestuur zijn kort. De gemeente Ooststellingwerf biedt uitdagingen, waarin ruimte bestaat voor eigen initiatief. De eigen verantwoordelijkheid ligt laag in de organisatie. De ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers staan centraal.

Voor de Ondernemingsraad zijn wij per direct op zoek naar een


Ambtelijk secretaris OR

Voor 10  uren per week

De ondernemingsraad(OR) van de gemeente Ooststellingwerf  is een belangrijke adviseur van de directie en telt op dit moment 9 leden. Tweemaal per maand overlegt de OR over het wel en wee van de organisatie. De OR werkt vanuit een actieve opstelling en wil zich graag professioneel verder  ontwikkelen.


Visie OR
Kernwaarden van de OR zijn vertrouwen, gelijkwaardigheid en samenwerking. Vanuit onze verbinding met onze medewerkers zetten wij ons in voor een duurzame ontwikkeling van onze organisatie, waarin de belangen van de medewerkers een herkenbare plek hebben.
Als OR willen wij een sparringpartner zijn voor de bestuurder vanuit een positief kritische houding, helicopterview en een goede kennis van zaken.

Waar ga je werken?
Als ambtelijk secretaris ben je formeel hiërarchisch onderdeel van de afdeling bedrijfsvoering. In de praktijk vindt de aansturing plaats door de voorzitter van de OR.

Wat ga je doen op hoofdlijnen:

 • Verzorgen van de inkomende en uitgaande correspondentie
 • Zorgen voor correcte en tijdige documentatie en verslaglegging van overlegvergaderingen en onderling beraad van de OR
 • Opstellen van de concept agenda en een jaarplanning van de vergaderingen
 • Bewaken van gemaakte afspraken en besluitenlijsten
 • Verrichten van overige secretariële taken zoals het beheren van het archief van de OR en op verzoek verzamelen van documentatie en informatie
 • Ondersteunende werkzaamheden voor de scholing van leden van de OR en regelen van het logistieke proces
 • Ondersteunen van de OR bij de voorbereiding van de verkiezingen
 • Mede optreden als contactpersoon van de OR
 • Signaleren en melden van afwijkingen op de naleving van wetten, procedures en afspraken over medezeggenschap, met name de WOR, de Arbowet en andere relevante regelgeving. Bijhouden van actuele ontwikkelingen op dit terrein
 • Bijdragen aan de totstandkoming van het PR beleid van de OR en bewaken van en meewerken aan de uitvoering
 • Signaleren van ontwikkelingen binnen de organisatie en deze vertalen naar het medezeggenschapskader

Wat moet je kunnen:

 • Je beschikt over een relevante vooropleiding;
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit;
 • Je hebt ervaring met medezeggenschap.

Wat hebben wij jou te bieden
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het brutosalaris maximaal €3176,- bruto per maand (functieschaal 7) bij een fulltime dienstverband. Het salaris  is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%. Het betreft een vacature eerst voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid tot vaste aanstelling.

Wil je meer weten
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Harma van der Roest, voorzitter OR (0516) 566388, of Marion Verbeek, sr HR adviseur 06-55715695 voor vragen  over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure.

Heb je interesse
Sollicitaties zijn welkom tot  22 september 2021en kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf, via de sollicitatiebutton op deze website.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.045702@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 21-09-2021 binnen zijn.

Solliciteer