WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Arts Infectieziektebestijding

Veiligheidsregio Fryslân

Benodigde opleiding: WO

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime

Aantal uren per week: 28 - 32

Gepubliceerd op : 17-05-2024

Sluitingsdatum : 21-06-2024

Sta jij midden in de samenleving en wil je aan de slag als arts infectieziektebestrijding bij een energieke overheidsorganisatie die bijdraagt aan een veilig en gezond Fryslân? 

Solliciteer dan bij Veiligheidsregio Fryslân! 

 Ter versterking van ons team infectieziektebestrijding (IZB) zijn wij op zoek naar een:

Arts infectieziektebestrijding

Leeuwarden - 28 - 32 uur per week

 • Inzetten voor de publieke gezondheid
  Als arts IZB ga jij werken voor GGD Fryslân. GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten, die werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese inwoners. Hierbij focus jij je op het voorkomen van infectieziekten.
 • Goede werksfeer en -locatie
  GGD Fryslân streeft naar een Great Place to Work voor alle medewerkers. Dit betekent onder andere dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Je hebt tijd en ruimte om je collega’s echt te leren kennen. 
   
 • Samenwerken met veel (externe) partners
  Als basisarts infectieziektebestrijding werk je veel samen met zowel interne collega's als externe partners. Van deskundigen infectiepreventie, epidemiologen, teamondersteuners en verpleegkundigen uit het team van de GGD tot huisartsen, ziekenhuizen, laboratoria en het RIVM.

Dit ga je doen

Als basisarts infectieziektebestrijding werk je in teamverband aan het voorkomen van infectieziekten en de doelmatige bestrijding van diverse besmettelijke ziekten. Hierbij is de (multidisciplinaire) samenwerking met het externe netwerk, zoals huisartsen, ziekenhuizen, laboratoria en het RIVM, een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Je gaat activiteiten uitvoeren in het kader van de Wet Publieke Gezondheid (o.a. bron- en contactonderzoek, surveillance, outbreak management). Ook geef je voorlichting en advies aan burgers, medisch professionals, instellingen en gemeenten. Voor de afhandeling van infectieziektemeldingen door verpleegkundigen ben jij medisch verantwoordelijk. Naast de werkzaamheden op het gebied van algemene infectieziektebestrijding, voer je ook taken uit voor reizigerszorg en seksuele gezondheidszorg.  

Jouw team

Het team Infectieziektebestrijding (IZB) houdt zich bezig met het voorkomen, signaleren en bestrijden van infectieziekten die vanwege hun verspreidingskans een risico vormen voor de volksgezondheid. Het gaat om een grote variëteit aan ziekterisico’s. Ons team bestaat uit artsen, verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie, beleidsmedewerkers, epidemiologen en teamondersteuners. We begeleiden regelmatig aiossen, coassistenten en stagiaires. Als team werken we vanuit vakmanschap, talent en gedrevenheid. 

Op dit moment zit het team in een doorontwikkeling en wordt, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gewerkt aan het versterken van de infectieziektebestrijding bij de GGD’en. 

Dit ben jij

 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding tot basisarts;
 • Je hebt interesse in publieke gezondheid, en specifiek in infectieziektebestrijding;
 • Je bent onderzoekend, diplomatiek en enthousiast ingesteld;
 • Je denkt graag mee in de ontwikkeling van infectieziektebestrijding en de afdeling.
 • Je neemt makkelijk initiatief, legt contact en onderhoudt je netwerken.
 • We vinden het belangrijk dat je goed kunt reflecteren, zowel naar jezelf als naar collega’s.

Dit bieden we je

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling minimaal € 4.010 en maximaal € 5.773 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 11 CAR UWO Veiligheidsregio’s);
 • Een plek waar jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Wij bieden jou de mogelijkheid om werkervaring op te doen in het vakgebied infectieziektebestrijding en je hierin te ontwikkelen;
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit betekent dat je boven op jouw brutosalaris nog 18,63% extra inkomen hebt. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen;
 • Naast een goed salaris biedt Veiligheidsregio Fryslân meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds en korting op diverse verzekeringen;
 • We starten met een aanstelling voor de periode van een jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom IZB kan dit worden verlengd. Ook is GGD Fryslân opleiding-GGD voor de specialisatie artsen M&G-IZB in de eerste en tweede fase. Als je na een jaar de opleiding tot Arts M+G (richting IZB) wilt doen, dan behoort dit tot de mogelijkheden.

Goed om te weten

 • Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met de arts infectieziektebestrijding door te bellen met 088 22 99 222. Ook kan je een e-mail sturen naar infectieziekten@ggdfryslan.nl
 • Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
 • Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 •  Je kunt t/m 21 juni 2024 solliciteren via deze link.
 • GGD Fryslân is een crisisorganisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staat om in actie te komen bij situaties die de publieke gezondheid in de regio bedreigen. Om dit te realiseren zijn er piketfunctionarissen die naast hun dagelijkse werk een nevenfunctie hebben. Bij een grote crisis en/of opschaling bestaat de mogelijkheid dat ook andere collega’s, zoals jij, een actieve rol krijgen die passend is bij je functie, kennis en expertise.

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer