Terug naar vacatures

Asset manager veerhavens en Waddenzee

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Benodigde opleiding: WO 

Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 16-11-2022

Sluitingsdatum : 06-12-2022

Asset manager veerhavens en Waddenzee (NN-22-061)

Heb jij een passie voor ons werkgebied op het Werelderfgoed, de Waddenzee en voor het prachtige Noord-Nederland? Wil jij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en beschikbaarheid van onder andere de veerhavens van en naar de Waddeneilanden? Wil je een bijdrage leveren aan de systemen op de Brandaris en Eems-radar? En wil je nadenken over de optimale onderhoudsstrategie voor de toekomst? Dan komen wij graag met jou in contact! 

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken

Als asset manager veerhavens en Waddenzee ben jij met jouw team verantwoordelijk voor het het beheer en onderhoud. Je adviseert over het gebruik en de ontwikkeling van de assets binnen jouw werkgebied zoals voor de installaties van de veerhavens (Wadden). Daarnaast houd jij je bezig met de scheepvaartbegeleiding op de Waddenzee middels radar en marifonie, van Den Helder tot aan Duitsland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Brandaris.

Je hebt een coördinerende rol ten aanzien van jouw werkgebied binnen de regio. Je stuurt daarin een multidisciplinair team aan. Samen maak je de afweging in prestaties, kosten en risico’s van de beheerobjecten op het gebied van beheer en onderhoud. Vanuit jouw expertise:

 • ben je verantwoordelijk voor het (laten) opstellen en onderhouden van instandhoudingplannen;
 • adviseer je over de optimale onderhoudsstrategie wat resulteert in de juiste programmering richting de toekomst;
 • ben je de gesprekspartner voor en van het districtsmanagement bij technische- en capaciteitsvraagstukken het managementteam;
 • zorg je er voor dat de infrastructuur in Noord-Nederland wordt onderhouden volgens de Rijkswaterstaat normen;
 • adviseer je over de optimale onderhoudsstrategie wat resulteert in de juiste programmering richting de toekomst.

 
Dit is waar jij voldoening uit haalt

 • de vaarwegen en veerhavens op de Waddenzee elke dag weer een beetje beter, veiliger en betrouwbaarder maken;
 • op basis van asset management de meerjarige onderhoudsbehoefte in kaart brengen;
 • het proces coördineren van renovatie- en onderhoudsprojecten;
 • de prestatie-eisen ten behoeve van de scope in kaart brengen;
 • fungeren als contactpersoon van het district met de andere, uitvoerende afdelingen;
 • het op orde krijgen van uitstekende basis werkgebied informatie;
 • het overzicht houden en meedenken op meerdere aandachtsgebieden rondom de Waddenzee;
 • met jouw team een goede (werk)sfeer creëren.

Wat wij aan jou waarderen

Vanuit jouw enthousiasme, creativiteit en (technisch) pragmatisme ga je recht op je doel af.  Met jouw inhoudelijke kennis en overtuigingskracht weet je partijen met elkaar te verbinden. Je onderhoudt je netwerk en zet dit actief in. Je creëert draagvlak en stemt regelmatig af met collega's, medeoverheden en andere partijen. Mede dankzij jou zijn daardoor landelijke en regionale ontwikkelingen goed op elkaar afgestemd. Ook ben je in staat goede afwegingen te maken tussen de korte en lange termijn, waarbij je afwegingen maakt tussen het teamjaarplan en de meerjaren ontwikkelopgave van het team.

Meer weten over deze functie?

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Jack de Rijke, teamleider asset manager district-west, via 06-25682861. Hij staat je graag te woord.

Functie-eisen

Werk- en denkniveau

 • Master - Doctoraal

Kennis en ervaring

 • je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van civiele techniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek of soortgelijk;
 • je hebt ruime ervaring met het asset managementproces en de bijbehorende producten;
 • je hebt ervaring met een leidende of coördinerende rol in een (project)team;
 • je hebt affiniteit met scheepvaartsystemen en veerhavens;
 • je bent in staat goede afwegingen te maken tussen de korte en lange termijn, waarbij je afwegingen maakt tussen het teamjaarplan en de meerjaren ontwikkelopgave van het team.
   

Voor deze functie geldt het profiel voor de functiegroep Expert Vastgoed en Infrastructuur (functiefamilie Uitvoering) uit het Functiegebouw Rijk. 
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden van de vrije plek

 

Salarisniveau

11

Minimum salaris

3503

Maximum salaris

5343

Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

 

Dienstverband

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week

36

Maximaal aantal uren per week

36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wil hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Wil jij even sporten in je lunchpauze? ‘s Middags je (klein)kind van school halen en ‘s avonds je werk afmaken? Een overleg online bijwonen vanuit huis, omdat er een loodgieter langskomt? Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuiswerkvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Organisatie en Afdeling

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Noord-Nederland (NN)

Wil jij werken bij Rijkwaterstaat voor Noord-Nederland (NN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Hier valt ook een van de mooiste natuurgebieden van Nederland binnen: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed wordt er binnen NN ook gewerkt aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

 • 472 km weglengte;
 • 730 kunstwerken;
 • 1072 km beheerde vaarwegen;
 • 2949 km2 water.

In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.
 

District Oost en West

De districten zijn met andere overheden actief op de ‘natte’ en ‘droge’ taakgebieden. Zij werken aan het beheer en onderhoud van de rijkswegen, bruggen, viaducten, aanleginrichtingen, de primaire waterkeringen, vaargeulen en kanalen. Daarnaast draagt het district bij aan de beleidsvoering van de regionale dienst en fungeert het als voordeur van Rijkswaterstaat voor de communicatie met derden. Het district is opgesplitst in de clusters Assetmanagement en Beschikbaarheid Netwerk & Crisismanagement.

Diversiteit

Talent als basis, diversiteit als kracht

Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren. 

Techniek - Sollicitatie informatie

 • je standplaats is Grou. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
 • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking en/of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Hybride solliciteren
Dit houdt in dat alle eerste kennismakings- en/of selectiegesprekken online plaatsvinden via Microsoft Teams. Het vervolg- en/of arbeidsvoorwaardengesprek wordt daarna zoveel mogelijk op locatie gedaan. Een mooi bijeffect is de impact die we hiermee maken: hybride werken is minder druk op snelwegen en OV en minder CO2-uitstoot.

Heb je vragen over het hybride solliciteren? Neem dan contact op met onze adviseur Werving en Selectie of kijk op de pagina Solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Klik hier om direct te solliciteren.

Meer info over vacature:-  Jack de Rijke, teamleider asset management, 06-25682861

Meer info over sollicitatieprocedure:-  Tom Ebbers, adviseur Werving en Selectie, 06-2455715


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Jack de Rijke Teamleider Assetmanagement
0625682861
jack.de.rijke@rws.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer