Terug naar vacatures

BAG-beheerder

Benodigde opleiding: MBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 24 uur

Gepubliceerd op : 14-08-2019

Sluitingsdatum : 16-09-2019

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO) werken intensief samen. De samenwerking is gericht op een optimale dienstverlening aan de burger, een efficiënt werkende ambtelijke organisatie, betere kwaliteit, een verminderde kwetsbaarheid en een stevige positie in de regio.

Voor onze OWO-team Belastingen & Vastgoedinformatie zijn wij per direct op zoek naar een
 

                                                               BAG-beheerder m/v
                                              (Basisregistratie Adressen & Gebouwen)

voor 24 uur per week

Dit zijn wij

Een team waarin je samen met de collega’s van het BAG-cluster verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van de werkzaamheden met betrekking tot het beheer van de BAG (Basisregistraties Adressen & Gebouwen) voor de 3 (OWO) gemeenten. De BAG bevat gemeentelijke basisgegevens van alle adressen en gebouwen in een gemeente. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de gegevens in de BAG en voor de kwaliteit ervan.

Je standplaats is Oosterwolde (Fr) en de gemeente Ooststellingwerf is je werkgever.

Dit ga je doen

Als BAG-beheerder ben je verantwoordelijk voor de borging van de wettelijke verplichtingen, termijnen en controle op actualiteit, compleetheid en betrouwbaarheid van de gegevens in de BAG administratie.
Je stelt planningen op en bewaakt de doorlooptijd op het gebied van de BAG.
Je bent het 1e aanspreekpunt voor de collega BAG-beheerders en de teamleider.
Je doet aanbevelingen en voorstellen voor verbeteringen ten behoeve van de processen en werkafspraken (Dienstverleningsovereenkomsten).
Je stelt werkinstructies op voor zowel interne processen als aanleverende partijen.
Je handelt volledig binnen de wettelijke normen en termijnen alle mutaties, woonplaats-, huisnummertoekenning- en postcodebesluiten en terugmeldingen in de leidende administratie af en biedt deze gegevens aan de Landelijke Voorziening (LV-BAG).
Tot slot lever je opgestelde brondocumenten aan ter archivering, bewaak en signaleer je nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de Wet BAG en lever je input aan voor de management rapportages en de zelfcontrole ENSIA BAG.

Dit ben jij

Een onderzoekende, leergierige, analytische, oplossingsgerichte en pragmatische ingestelde collega die tevens proactief is en naast de inhoudelijke kant ook oog heeft voor de proceskant van de dienstverlening. Je heb een MBO-opleiding met ervaring en kennis op het gebied van processen en je hebt affiniteit met regelgeving en softwareapplicaties. Ook ben je zeer accuraat, een teamplayer en beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Dit bieden wij

Wij bieden een boeiende en afwisselende baan, waar collegialiteit en samenwerking voorop staan.
De kernwaarden van onze organisatie Samenwerken, Resultaatgerichtheid en Flexibiliteit stralen we uit en deze competenties verwachten we ook van jou.

Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt minimaal € 2.335,- en maximaal
€ 3.326,- bruto per maand (schaal 8), bij een volledige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%. Bij weinig tot geen ervaring is een aanloopschaal in schaal 7 van toepassing. Wij bieden jou in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met zicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Wil je meer weten

Voor informatie over de functie bel je met Marloes Rutten, teamleider team Belastingen & Vastgoedinformatie, (0516) 56 61 08. Voor rechtspositionele vragen kun je terecht bij onze personeelsconsulent Maura Schilperoort, (0516) 566 231.

Heb je interesse?

Sollicitaties zijn welkom tot en met 16 september 2019 en kun je richten aan het college van burgemeester en wethouders, via onderstaande sollicitatiebutton.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Marloes Rutten Teamleider
0516-566108
m.rutten@ooststellingwerf.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Maura Schilperoort HRM adviseur
0516-566231
m.schilperoort@ooststellingwerf.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.032430@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 16-09-2019 binnen zijn.

Solliciteer