WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Basisarts - Jeugdarts Bolsward

Veiligheidsregio Fryslân

Benodigde opleiding: WO

Dienstverband: Vast/Parttime

Aantal uren per week: 26

Gepubliceerd op : 18-09-2023

Sluitingsdatum : 30-06-2024

Sta jij midden in de samenleving en wil je aan de slag als Basisarts – Jeugdarts KNMG bij een energieke overheidsorganisatie die bijdraagt aan een veilig en gezond Fryslân?

Solliciteer dan bij Veiligheidsregio Fryslân!

Ter versterking van team Bolsward zijn wij op zoek naar een:

Basisarts - Jeugdarts Bolsward

26 uur per week

 • Werken tijdens kantooruren
  Werken tijdens kantoortijden bevordert een gezonde werk-privébalans, waardoor je tijd hebt voor familie, hobby's en ontspanning buiten het werk.
 • Een uitdagende baan in een dynamische organisatie
  GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten, die werkt aan het bevorderen van de gezondheid van en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese inwoners. GGD Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken GGD, Brandweer en Crisisbeheersing samen aan een veilig en gezond Fryslân. Er werken ruim 970 medewerkers bij de Veiligheidsregio Fryslân, waarvan er 500 werkzaam zijn binnen de GGD.
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen
  Bij GGD Fryslân staat jouw ontwikkeling centraal. Daar hoort bij dat je de theorie van je opleiding leert toe te passen in de praktijk, maar ook ontdekt hoe samenwerken werkt. We bieden je mogelijkheden om je te ontwikkelen, leren door te doen en de vragen te stellen die jou verder helpen. Dit alles door het volgen van opleidingen, trainingen en workshops waarbij ook ruimte is voor vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Dit ga je doen

Als jeugdarts ben je specialist van het gezonde kind en daarbij onderzoek je de groei, psychosociale- en lichamelijke ontwikkeling van kinderen.
Ontwikkelingen die invloed hebben op de gezondheid volg je op de voet waarbij je je richt op de leeftijdsgroep van 0-12 jaar.

Het beoordelen van de situatie van kinderen en jongeren is zowel preventief als op indicatie.
Jij kijkt samen met ouders hoe het met ze gaat, hoe zij het ouderschap ervaren en naar de dingen die goed gaan. Daarnaast bekijk je waar mogelijk ondersteuning nodig is.
Indien nodig verwijs je door naar eerstelijns- of tweedelijns zorg. Tevens voer je het rijksvaccinatieprogramma uit. Verder heb je een actieve rol in de ontwikkelingen binnen het team.

Jouw team

Je komt te werken in een zelforganiserend team. Team Bolsward bestaat uit betrokken zorgprofessionals, allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van jeugdgezondheidszorg. Team Bolsward is een solidair, dynamisch en positief ingesteld team. Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel. Met de jeugdarts, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten en pedagogen wordt samen gewerkt binnen het vakgebied JGZ. Je komt te werken in Bolsward, Wommels en Makkum.

Dit ben jij

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau, daarnaast heb je een BIG-registratie als basisarts.
 • Registratie als jeugdarts KNMG is een pre.
 • Je hebt affiniteit met de jeugdgezondheidszorg en ziet het belang van preventieve
 • Je hebt een toegankelijke houding, stapt probleemloos af op collega’s en maakt makkelijk persoonlijk contact. Daarnaast ben je enthousiast, flexibel en digitaal vaardig.
 • Je bent goed in samenwerken met verschillende interne- en externe disciplines en actief in de ontwikkeling naar zelforganiserende teams.
 • Je hebt aanpassingsvermogen in een organisatie en omgeving die in beweging is; je werkt zelfstandig en je bent tegelijk gericht op (team)samenwerking.
 • Je beschikt over een rijbewijs en bent in het bezit van een auto.
 • Passieve beheersing van het Fries is een pre.
 • Je omarmt de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.

Dit bieden we je

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling minimaal € 4.010,- en maximaal € 6.544,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 11 of 12 CAR UWO Veiligheidsregio’s).
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 18,63% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskosten- en thuiswerkvergoeding, een gunstig pensioenfonds en korting op diverse verzekeringen.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een vaste aanstelling.
 • De aanstelling kan in nader overleg plaatsvinden op basis van een payrollconstructie of detachering.

Goed om te weten

 • De beschikbare functie binnen team Bolsward is voor 26 uren per week, maar het uiteindelijke aantal uren wordt in onderling overleg vastgesteld. Een combinatie met uren in een ander team is eventueel mogelijk.
 • Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten hiervoor krijg je uiteraard van ons terug.
 • Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
 • De vacature sluit zodra er een geschikte kandidaat gevonden is.

Meer weten over deze vacature

Neem dan contact op met Siwarde Nauta, Jeugdarts, via telefoonnummer 088-2299484.
Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag.

Solliciteer nu via deze link.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer