GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Beheerder groen (die zelf ook wil groeien)

gemeente Waadhoeke

Benodigde opleiding: MBO

Dienstverband: Vast/Fulltime

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 19-09-2023

Sluitingsdatum : 03-10-2023

Bij afdeling Beheer Openbare Ruimte van gemeente Waadhoeke staat de deur open voor een… 

Beheerder Groen (die zelf ook wil groeien)

(36 uur per week)

Even uitleggen

Een baan bij Waadhoeke betekent dat je werkt op basis van onze kernwaarden: vertrouwen, doel- en resultaatgericht, klantgericht, integer en betrouwbaar. Als beheerder groen lever je met jouw collega beheerders een bijdrage in de kwaliteitsontwikkeling en ben je als team verantwoordelijk voor het beheer van de totale openbare ruimte.

Je weet verbindingen te leggen tussen alle terreinen binnen de afdeling Beheer Openbare Ruimte, andere afdelingen binnen de gemeente en de externe omgeving.  En je weet het landelijk beleid te vertalen naar gemeentelijk niveau. Verder voer je de regie op dit domein en kan je goed om gaan met tegengestelde belangen. Het denken vanuit de burger en het bestuur staat centraal.

Wat ga je doen?

In de beheerder groen zien wij een inspirerende en ervaren professional die het beheer van het openbaar groen met speelplaatsen, sportvelden, water en andere aan het groen gerelateerde elementen inhoud geeft. In deze functie ga je het volgende doen:

 • Je houdt je bezig met het opstellen van meerjarige investeringen en beleidsplannen. Dit doe je in samenwerking met collega’s en externe partijen, om zo te komen tot een integraal investeringsplan voor de komende jaren;
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van ons beheerplan Groen;
 • Je bespreekt voorwaarden met de betrokken adviseur voor bouwprojecten en gebiedsontwikkelingen, deze stel je vast voor de overdracht van openbare ruimte aan de gemeente;
 • Je denkt mee in de ontwikkeling van een visie en strategie en weet deze te vertalen in beheer voor de openbare ruimte;
 • Je draagt verantwoordelijkheid voor de P&C-cyclus en je stelt hiervoor een begroting, visie en jaarplan op voor het beheer en onderhoud;
 • Je adviseert het management en bestuur over de beheersactiviteiten en levert een bijdrage aan de (bestuurlijke) periodieke rapportages. Daarin stuur je bij waar nodig en verwerkt de mutaties in het beheersysteem;
 • Je draagt zorg voor het intern opdrachtgeverschap voor projecten in de openbare ruimte. Dit doe je door het opstellen, ontwikkelen en bijhouden van een (meer)jarenplanning;
 • Je denkt mee met de wijkbeheerders en dorpen coördinatoren voor verdere vormgeving van wijkplannen, bewonersinitiatieven en de activering van bewoners in het beheer van de openbare ruimte.

Een warm bad

Het klinkt misschien als een hectische baan, maar je staat er niet alleen voor. Je werkt in een hecht team met fijne collega’s en hebt veel vrijheid om je werk te doen op de manier die jij wilt. De sfeer is informeel en met elkaar maken we onze gemeente nóg mooier voor onze inwoners. Daar wil je toch bij horen?

De afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR) en bestaat uit zo’n 25 medewerkers binnen en 45 medewerkers buiten. We zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van al het onderhoud in de openbare ruimte. Naast uitvoering van het planmatig onderhoud wordt door de afdeling de uitvoering van (civiele) werken in de openbare ruimte voorbereid en uitgevoerd. Dit in nauwe samenwerking met inwoners en collegae van andere afdelingen.

De functie van Beheerder Groen is globaal voor 75% binnenwerk en 25% buitenwerk. Het buitenwerk bestaat uit het overleggen met opdrachtnemers, burgers en collegae, zodat gebeurt wat jij met hen hebt afgesproken.

Ons wensenlijstje

 • Een energieke groentechneut met een mbo werk- en denkniveau en passie voor natuur en buitenleven.
 • Je gaat voor kwaliteit en werkplezier haal je uit het steeds beter, mooier, duurzamer en natuurlijker maken van onze groene leef- en speelwereld.
 • Je hebt biodiversiteit en ecologisch groenbeheer in je DNA.
 • Een teamspeler met kennis en ervaring in het vakgebied en van relevante systemen.
 • Je beschikt over politiek-bestuurlijke gevoeligheid.
 • Je hebt een open blik, kan goed luisteren en uitleggen wat het plan is.
 • Je bent flexibel, oplossingsgericht, betrouwbaar en gedreven om zaken af te ronden.
 • Je kunt goed samenwerken, verbinden en netwerken, zowel intern als extern.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat de regie te voeren vanuit verschillende invalshoeken en belangen.
 • Het schakelen tussen verschillende projecten, organisatiedoelen en financiën is voor jou geen probleem.
 • Je onderschrijft de kernwaarden van de gemeente Waadhoeke, past deze toe in je werkzaamheden en draagt deze proactief uit.
 • Je hebt affiniteit met de Friese taal en hebt een positieve houding tegenover meertaligheid.

Of jij je nu in alle punten herkent of in een aantal daarvan; als jij denkt dat je perfect bent voor deze baan moet je vooral tóch reageren. Want al staat het niet in het lijstje, we houden wel van een beetje eigenwijsheid!

Wat werken bij Waadhoeke jou oplevert

Afhankelijk van opleiding en ervaring verdien je maximaal € 4.537,- bruto per maand (schaal 9 bij een 36-urige werkweek). Je krijgt een laptop en een telefoon en bovenop je bruto salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%.

Een baan bij de gemeente Waadhoeke betekent werken in een heel mooi ‘hoekje’ van Fryslân. Met leuke collega’s, in een moderne werkomgeving en met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. We beloven een goede balans tussen werk en privé,  flexibele werktijden en werkplekken. Je krijgt van ons alle faciliteiten die je nodig hebt om goed te kunnen werken. Voor initiatief en ontwikkeling krijg je alle ruimte, want we willen dat jij je bij ons helemaal thuis voelt.

Solliciteren?

Stuur uiterlijk 3 oktober 2023 je cv en motivatie via Werken in Friesland.  

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie neem je contact op met Rob Meenderink, manager Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer: 0517-380380. Voor meer informatie over de procedure neem je contact op met Corien Bijma, consulent HRM, telefoonnummer: 0517-380380.

Ook jongeren en mensen met een arbeidsbeperking nodigen we nadrukkelijk uit om op deze vacature te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.062052@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 03-10-2023 binnen zijn.

Solliciteer