Terug naar vacatures

Beleidsadviseur Bodem en Ondergrond

gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 17-02-2021

Sluitingsdatum : 07-03-2021

Wat ga je doen

De gemeente Leeuwarden heeft een opgave op het gebied van natuur-inclusieve land- en stedenbouw , klimaatadaptatie en energietransitie. Wil jij je bodemkennis inzetten om deze thema’s binnen gemeente Leeuwarden tot een succes te maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Van jou wordt verwacht dat je actuele en specialistische kennis kan toevoegen en verbindingen kan leggen binnen de gemeentelijke organisatie op het gebied van bodem.
Je verbreedt en verbindt de aanwezige kennis en je enthousiasmeert de organisatie in de volle breedte voor de opgaven en kansen die er liggen voor de verbetering van de bodemkwaliteit in het grondgebied van Leeuwarden.  

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het beschermen van de milieu hygiënische bodemkwaliteit;
 • Projectleiderschap bij de uitvoering van gemeentelijk bodemonderzoek, bodemsanering en grondverzet;
 • Advisering over bodem bij planvorming en vergunningaanvragen;
 • Het opstellen van de bodembeheernota en andere bodembeleidsproducten;
 • Informeren van burgers en bedrijven over de bodemkwaliteit;
 • Adviseren over en vormgeven van de invoering van de Omgevingswet op het onderdeel bodem en ondergrond.  


 

Uren per week

32

Wie ben jij

Wij vragen een bodemadviseur met ervaring of affiniteit voor het werken in het publieke domein en de afwegingen die het werken in een politieke omgeving met zich mee brengt.

Verder:

 • Beschik je over minimaal een afgeronde en relevante Hbo- opleiding;
 • Heb je bij voorkeur relevante werkervaring;
 • Beschik je over humor en creativiteit;
 • Heb je talent voor leiderschap en verbinden en ben je een echte netwerker;
 • Ben je proactief en kun je goed zelfstandig werken, zodat je de gevraagde resultaten op tijd af hebt;
 • Schakel je flexibel tussen de verschillende beleidsvelden en opgaven;
 • Beschik je over kennis van het bodeminformatiesysteem Nazca (Dit is een pré). 

Waar ga je werken

In 2018 waren wij de Culturele Hoofdstad van Europa. Vanaf 2019 wordt samengewerkt met de provincie aan het programma Blue Delta 2028. Met ruim 120.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. Er is ruimte om te bouwen, te wonen en te ontspannen. Je vindt historische schoonheid en leuke winkels in de gave, oude binnenstad. De stad is omringd door een prachtig landelijk gebied met mooie dorpen. De gemeente Leeuwarden is een boeiende organisatie met ongeveer 1.500 medewerkers. Zij geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de stad. De gemeente Leeuwarden biedt een informele werksfeer en een werkplek in hartje stad.

De functie van beleidsadviseur Bodem en Ondergrond komt vrij binnen de sector Duurzame Omgevingskwaliteit in het Fysiek domein van de gemeente. Je wordt geplaatst in het team Advies en Ontwikkeling. In dit team wordt het beleid ontwikkeld, voorbereid en uitgevoerd voor de thema’s Afval, Bodem, Erfgoed en Cultuurhistorie, Energietransitie en Duurzaamheid, Ecologie, Water en Geluid.
 

Wat bieden wij

Wij bieden een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast bieden wij een salaris van maximaal €4.494,- (functieschaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Wij zoeken een collega voor 32 uur per week. 

Naast een aantrekkelijk salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan een individueel keuzebudget van 17,05% van het jaarsalaris, flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Een goede werksfeer vinden we belangrijk. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijk ontwikkeling middels diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
 


Belangstelling

De sluitingsdatum voor deze vacature is 7 maart 2021. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 11 maart. 

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Katja Horeman Teamleider Advies en Ontwikkeling tel 058 751 2107 of katja.horeman@leeuwarden.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan mag je contact opnemen met Mandy Wietses of een van haar collega’s van de afdeling Werving & Selectie van de gemeente Leeuwarden, te bereiken op 058-233 6164 en/of wervingenselectie@leeuwarden.nl.

Wij letten niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons zijn het jouw kwaliteiten die tellen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
 


Solliciteer direct