Terug naar vacatures

Beleidsadviseur diepe ondergrond en ruimte

Provincie Fryslân

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 32 uur

Gepubliceerd op : 17-01-2023

Sluitingsdatum : 05-02-2023

Help jij team Ruimte door een belangrijke bijdrage te leveren aan de puzzel die op meerdere vlakken gelegd moet worden? Het team kijkt uit naar een nieuwe collega die ook van een breed takenpakket houdt, goed kan bewegen in een politieke omgeving en bovendien niet graag stil zit. Ontmoeten wij jou binnenkort?

Inhoud van de functie
Ynhâld fan de funksje

Binnen de afdeling Omgevingszaken wordt gewerkt aan veel taken rond vergunningverlening, toezicht en handhaving van de provincie Fryslân. De afdeling houdt zich onder andere bezig met opgaven rond de natuur, archeologie, statushouders, nazorg stortplaatsen, luchthavens, ruimtelijke ontwikkeling en diepe ondergrond. De afdeling is op zoek naar een breed inzetbare beleidsadviseur die zich voornamelijk zal bezighouden met taken op het gebied van de diepe ondergrond en ruimtelijke plannen. Deze werkzaamheden zullen voornamelijk plaatsvinden binnen team Ruimte. Dit team houdt zich bezig met het beoordelen van ruimtelijke plannen, vergunningen en planvoornemens van gemeenten in de vorm van in- en externe adviezen en besluiten. Hiernaast zal er een nauwe samenwerking zijn met de beleidsmedewerker diepe ondergrond en ruimte.

Als beleidsadviseur binnen het domein van diepe ondergrond ga je je voornamelijk richten op de politiek en bestuurlijk component. Je gaat je onder andere bezig houden met:

 • De Friese mijnbouwtafel verder vorm geven;
 • Beleid vormen voor de diepe ondergrond in relatie tot winning en opslag;
 • Deelnemen aan en afstemming in het netwerk van economische zaken;
 • Een relevante bijdrage leveren in Strong (structuurvisie ondergrond), DOG (IPO beleidsgroep duurzame ondergrond) en in de Energietransitie;
 • En verbindingen leggen met de opgave Bodem en Energie voor het Rijksprogramma ‘Waterstof backbone’.

Activiteiten in de diepe ondergrond en de bovengrondse effecten hebben voortdurend maatschappelijke en politieke aandacht, dat zorgt voor dynamiek en vraagt dat je je bewust moet van de politiek/bestuurlijke omgeving. Je werkt nauw samen met diverse partijen met tegengestelde belangen. Dit vraagt om een open houding en probleemoplossende instelling. Verder lever je een bijdrage aan de ruimtelijke puzzel die op meerdere vlakken gelegd moet worden in relatie tot de bestemmingsplannen. Dit maakt je baan dan ook dynamisch en uitdagend!

Wat ga je verder doen?

 • Je vertegenwoordigt de provincie in diverse overleggen en commissies. Hierbij ben je verantwoordelijk voor de inbreng en behartiging van provinciale belangen en doelstellingen.
 • Je overlegt regelmatig met de Friese overheden en daarnaast ben je namens de provincie lid van de commissie monitoring bodemdaling Ameland en commissie Waddengas 2006 en deelnemer aan de Rijkscoördinatieregeling bij mijnbouwprojecten.
 • Je fungeert als provinciaal contactpersoon voor mijnbouwactiviteiten voor het ministerie van EZ, Staatstoezicht op de Mijnen, Commissie bodemdaling aardgaswinning Fryslân, Stichting schadefonds Frisia, mijnbouwondernemingen, overheden en burgers.
 • Je neemt initiatief om collega’s, gedeputeerde, GS en management te informeren en adviseren over complexe (beleids-)ontwikkelingen. Je bent daarnaast inhoudelijk sparring-partner van de beleidsmedewerker mijnbouw en collega’s in de organisatie die betrokken zijn onderwerpen als waterstof, geo- en aquathermie en zoutwinning.

Wat vragen wij
Wat freegje wy

Graag voegen wij een collegiale en aanpakkende collega toe aan ons team. Iemand met een politieke antenne die uitstekend kan samenwerken met partijen met tegengestelde belangen. En daarbij op overtuigende wijze de provinciale standpunten en verantwoordelijkheden kan uitdragen. Een initiatiefrijke netwerker die moeiteloos opereert in een politiek/bestuurlijke omgeving. En beschikt over een probleemoplossende instelling, creativiteit, flexibiliteit en geen negen tot vijf mentaliteit. Verder:

 • Een afgeronde relevante Hbo- of academische opleiding, bij voorkeur met specialisme mijnbouw, planologie, milieu-, bodemkunde of land en watermanagement;
 • Kennis en ervaring op het gebied van diepe ondergrond en ruimtelijke ontwikkelingen is een pré.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Een uitdagende baan binnen een dynamische afdeling en waarin geen hetzelfde dag is! Verder is er binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

 • Salaris van minimaal € 3.935,54 en maximaal 5.564,56 (schaal 11) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband;
 • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en talloze doorgroeimogelijkheden.

Urenindicatie
Oereyndikaasje

32 uur

Schaalindicatie
Skaalyndikaasje

11

Startdatum
Startdatum

Zo spoedig mogelijk

Einddatum
Eindatum

Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband

Meer informatie/ interesse
Mear ynformaasje/ Ynteresse

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je inhoudelijk nog vragen? Neem dan contact op met Ghazal Samandijan, afdelingshoofd omgevingszaken, via 058-2928140. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06-29737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Wurkje by de provinsje Fryslân betsjut wurkje by in grutte organisaasje. Mei as haaddoel: mei-inoar wurkje oan in moai en sterk Fryslân. Mei 750 kollega’s wurkje oan it bouwen fan in moai wen-, wurk- en libbensfermidden. De provinsje soarget der ûnder oare foar dat ús wegen begeanber bliuwe en dat wy genietsje kinne fan de Fryske natuer. Wy jouwe ek ûndernimmers kânsen en soargje derfoar dat de Fryske identiteit en kultuer behâlden bliuwe.

Wij zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken zit in je bagage.

Een VOG is voor deze functie vereist.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Ghazal Samandijan Afdelingshoofd Omgevingszaken
058-2928140
g.samandijan@fryslan.frl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Vera Abresch Corporate Recruiter
06-29737834
v.abresch@fryslan.frl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer