Terug naar vacatures

Beleidsadviseur jeugd

gemeente Smallingerland

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 13-10-2020

Sluitingsdatum : 25-10-2020

De gemeente Smallingerland is voor het team Sociaal geregeld op zoek naar een  

Beleidsadviseur Jeugd
(voor 36 uur per week)


Dit zijn wij  
Binnen gemeente Smallingerland is een organisatie-ontwikkelingstraject ingezet, die de dienstverlening en samenwerken met de omgeving voorop stelt. De gemeente Smallingerland beweegt naar een organisatie die flexibel en wendbaar is, denkt vanuit mogelijkheden en voortdurend in contact staat met haar omgeving. Een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels, die werkt vanuit opgaven, ruimte geeft om te leren en te experimenteren en voortschrijdend inzicht toepast.

Het team Sociaal Geregeld houdt zich bezig met het beleidsmatig faciliteren van de uitvoering op het gebied van werk, inkomen, maatschappelijke ondersteuning, jeugd en schuldhulpverlening en (het beheer van) contractmanagement.

Binnen onze organisatie streven we naar een kleine afstand tussen beleid en uitvoering. Dat doen we om het door de gemeenteraad en/of het college vastgestelde beleid ook daadwerkelijk te laten doorwerken in die uitvoering.

Dit is de functie                                                                                                                        
Als beleidsadviseur Jeugd ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, ontwikkelen, monitoren van en adviseren over gemeentelijk beleid, specifiek op het vakgebied jeugd. Je doet dit vanuit een brede blik op het sociaal domein en met aandacht voor de uitvoerbaarheid van het beleid. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en monitoren van (nieuw) beleid. Je hebt een goed gevoel voor cijfers en houd zicht op de financiële consequenties van het beleid. Je vertaalt (bestaand) beleid en afspraken naar heldere en helpende plannen voor onze inwoners en uitvoerende collega's.

Vanuit jouw brede blik en specifiek vanuit jouw aandachtsgebied draag je oplossingen aan, vertaal je landelijke/provinciale ontwikkelingen naar de lokale situatie en maak je plannen zodat het beleid tot uitvoering komt, bijvoorbeeld door het maken van verordeningen en jaarplannen. Je neemt hiervoor deel aan diverse overlegverbanden en werkgroepen en geeft voorlichting. Ook leid je projecten voor het ontwikkelen of implementeren van plannen. Je vertegenwoordigt onze gemeente actief in de regionale overleggen en organiseert deze.

Dit zoeken wij
Je beschikt (tenminste) over een relevante afgeronde Hbo-opleiding. Je communiceert makkelijk en helder in gesprek en in (schriftelijke) advisering. Dit kun je intern en extern en op verschillende niveaus. Je hebt ruime beleidsmatige ervaring en hebt brede vakkennis van relevante wetgeving en procedures, specifiek binnen het sociaal domein. Je bent in staat om de werkelijkheid van de uitvoering te vertalen naar passend beleid. Deze informatie haal je op bij de uitvoering en vooral bij onze inwoners. Tegelijkertijd lukt het jou om in datzelfde beleid de wensen van de politiek goed te vertalen. Dat vraagt flexibiliteit en creativiteit. Je bent vaardig in het ontwikkelen van scenario's en het voeren van onderhandelingen met diverse partijen. Je bent resultaatgericht en beschikt over een goede politieke bestuurlijke sensitiviteit.

Binnen het team wordt in hoge mate zelfstandig gewerkt in een platte organisatie. Dit vraagt veel van medewerkers: open zijn naar collega's, zelf lijnen uitzetten, eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen. Hierbij ben je in staat om in verbinding te treden met je collega's binnen het team en ook in de andere teams in de organisatie. Je zoekt actief de verbinding met andere beleidsterreinen. In onze organisatie werken we vanuit 3 organisatie brede competenties: leren, durven en luisteren. Je bent daarnaast in staat om activiteitgericht te werken.

Dit bieden wij
Naast een uitdagende functie in een organisatie die in beweging is; goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget en opleidingsfaciliteiten. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en vastgesteld op minimaal € 2.756,- bruto per maand (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.494,- bruto per maand (standaardschaal 10) bij een 36-urige werkweek.

Verder bieden we een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de functie van Beleidsadviseur D. We hebben de intentie deze na een jaar bij goed functioneren om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?                                                                                                                       
Dan kun je over de inhoud van de functie telefonisch contact opnemen met Gerdien Tiesinga (Teammanager Sociaal Geregeld). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Leo de Boer (HR adviseur). Zij zijn bereikbaar via 0512-581234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 25 oktober 2020 een motivatie en een CV van jou via werken in Friesland.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Gerdien Tiesinga

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Leo de Boer


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.040264@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 25-10-2020 binnen zijn.

Solliciteer