Terug naar vacatures

Beleidsadviseur Klimaat

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 28-30

Gepubliceerd op : 15-11-2022

Sluitingsdatum : 29-11-2022

Een specialist met hart voor het klimaat, dat ben jij! Met enthousiaste projectleiders zet jij je in om onze gemeente elke dag een stukje duurzamer te maken. Door hen en het gemeentebestuur te voorzien van sterk, inhoudelijk advies, draag jij jouw steentje bij aan een energieneutraal Súdwest-Fryslân, een stabieler klimaat én daarmee een gezonde en veilige leefomgeving. Dat geeft toch ontzettend veel voldoening? Tijd dus om te solliciteren. Maar wat houdt jouw nieuwe functie precies in?

Programma Klimaatagenda

Als beleidsadviseur ga je aan de slag voor het programma Klimaatagenda. Dit programma zorgt er voor dat binnen de gemeente Súdwest-Fryslân een consistente koers en strategie wordt gehanteerd richting een duurzaam, aardgasvrij en klimaatneutraal Súdwest-Fryslân. Belangrijk, want de opgaven uit het Klimaatakkoord van Parijs vragen om een aanzienlijke energietransitie en de bijbehorende economische aanpassingen, waarmee de hele samenleving te maken gaat krijgen. Het is aan onze gemeente om samen met bewoners, collega's en externe partners en met slimme inzet van middelen, de uitdaging aan te gaan en te bouwen aan het Súdwest-Fryslân van de toekomst.

Dit ga je doen

Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming en uitvoering van concreet en uitvoerbaar beleid op het gebied van klimaat. Je signaleert ontwikkelingen op tactisch niveau, verricht extern onderzoek en vertaalt ontwikkelingen in beleidsvoorstellen en programma´s.

Als eerste ga je aan de slag met het vervaardigen van het beleidsplan zonne-energie. Daarnaast ligt jouw focus op het realiseren van een leidraad participatie voor de totstandkoming van aardgasvrije wijken. Jij weet immers als geen ander hoe belangrijk het is om de samenleving actief te betrekken bij deze transitie.

Je verwerkt goede, slimme ideeën over duurzame energiesystemen met overtuiging in concrete plannen en neemt bestuurlijke en maatschappelijke doelgroepen hierin mee. Verbindingen tussen opwek van duurzame energie en de gebouwde omgeving, daar liggen volgens jou échte kansen.

In deze pionierende fase in de warmtetransitie kunnen we enkel tot succes komen wanneer we dit samen doen en leren van elkaars ervaringen. Daarom zoek je, waar nodig, de samenwerking op met andere gemeenten. Daarnaast draai je mee in het regioproces van de RES (Regionale Energiestrategie), adviseer je management en bestuur én leg je verbanden met andere opgaven en programma’s in de organisatie, zoals de Omgevingsvisie.

Dit ben jij

Met jouw groene hart, betrokken houding en verantwoordelijkheidsgevoel voor de samenleving, maak jij als beleidsadviseur écht een verschil. Jij bent gericht op goede kwaliteit en integraliteit, waarbij je de ambitie hebt om een prettige leefomgeving tot stand te brengen.

Jij:

  • hebt een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting;
  • hebt affiniteit met de energietransitie en met processen die het draagvlak van onze inwoners versterken;
  • kunt strategisch beleid en doelstellingen vertalen in concreet en uitvoerbaar beleid;
  • bent omgevingsbewust en vindt het vanzelfsprekend om samen te werken;
  • bent goed in staat om management en bestuur te adviseren over de uitvoering van beleid;
  • bent creatief, communicatief vaardig en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Wat wij bieden

  • Een fantastische uitdaging in het enthousiaste Programmateam Klimaatagenda (vanuit het team ‘Ruimtelijke Ontwikkeling’) in een dynamische organisatie.
  • Een functie ingedeeld in het functieprofiel Medewerker Ontwikkeling III.
  • Een salaris van minimaal € 3.090,- tot maximaal € 4.671,- (functieschaal 10) bruto per maand exclusief de opbouw van 17,05% individueel keuzebudget (IKB).
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder thuiswerkfaciliteiten, een individueel keuzebudget, flexibele werktijden en opleidingsmogelijkheden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met programmamanager Klimaatagenda, Elin Hoppenbrouwers via e.hoppenbrouwers@sudwestfryslan.nl of 06-46936093.

Je kunt je reactie tot en met 29 november 2022 sturen naar sollicitatie@sudwestfryslan.nl onder vermelding van het vacaturenummer ONTW-2022-5e.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 14 december a.s. in de ochtend.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitatie@sudwestfryslan.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 29-11-2022 binnen zijn.

Solliciteer