Terug naar vacatures

Beleidsmedewerker met aandachtsgebied Participatie en Inburgering

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 32

Gepubliceerd op : 26-11-2021

Sluitingsdatum : 25-02-2022

Beleidsmedewerker met aandachtsgebied Participatie en Inburgering

32 uur per week

Ben jij op zoek naar een functie waarin jij het verschil kunt maken en bijdraagt aan de samenleving? Waar jouw expertise op het gebied van participatie en inburgering ten goede komt aan de inwoners van onze mooie gemeente? Waar geen dag hetzelfde is en je je bezig houdt met afwisselende onderwerpen? Waarin je vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, met fijne mensen samenwerkt en een deskundige gesprekspartner bent voor collega’s en externe samenwerkingspartners? Dan zoeken wij jou!

De inhoud van je werk
In deze uitdagende functie vertaal je beleid naar de gemeentelijke praktijk en zoek je actief de samenwerking met zowel je collega’s binnen de gemeente als regionale samenwerkingspartners. Je werkt aan onder andere aan beleidsontwikkeling en beleidsadvisering op het terrein van participatie en inburgering. Hierin zoek je verbinding met andere beleidsvelden zoals Gezondheid, WMO en Jeugd en werk je nauw samen met je collega beleidsmedewerkers. Het kan ook zijn dat je ingezet wordt op andere beleidsterreinen.

Je hebt een afwisselend pakket aan onderwerpen waar je je mee bezig gaat houden. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld projecten opzet om statushouders te laten participeren in de gemeente. Of om inwoners met een bijstandsuitkering passende re-integratietrajecten aan te bieden, en kan het zijn dat je de inkoop van deze trajecten organiseert. Je signaleert en analyseert knelpunten in beleid en uitvoering en maakt plannen om deze op te lossen. Je stimuleert een integrale aanpak, initieert en regisseert de samenwerking binnen de organisatie en adviseert inhoudelijk aan het college, de Raad en de uitvoering.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen
Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en ontwikkeling.

Je komt te werken in het gemeentehuis van Wolvega. In verband met corona werken wij nu voornamelijk thuis. We zorgen dat we met elkaar in contact blijven, werken informeel samen en zorgen voor gezamenlijke bijeenkomsten.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat verwachten we van jou?

Je hebt/bent:

 • inspirerend en motiveert anderen om samen resultaten neer te zetten;
 • doorzettingsvermogen en een positieve dosis overtuigingskracht;
 • een sterk politiek-bestuurlijke antenne en je bent in staat op meerdere (bestuurlijke) niveaus gelijktijdig te werken;
 • flexibel en resultaatgericht, je weet je staande te houden in een omgeving met soms tegenstrijdige belangen;
 • een pragmatische werkhouding en bent in staat ad hoc oplossingen aan te dragen;
 • alert op behoeften en wensen vanuit onze samenleving, signaleert kansen, zoekt naar verbetermogelijkheden en neemt daarop actie;
 • minimaal een afgeronde, relevante Hbo-opleiding. Uit je werkervaring als beleidsmedewerker binnen het Sociaal Domein (minimaal drie jaar) blijkt dat je geknipt bent voor deze functie;
 • bovenal een prettige collega om mee samen te werken die past in ons gezellige en energieke team!

Dit kun je van ons verwachten
Je komt binnen een gezellig en energiek team te werken, waar collega's elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Maar daarmee krijg je geen brood op de plank. Vandaar dat je, bij een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week, ook aanspraak mag maken op:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.494,- (schaal 10 cao Gemeenten);
 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen;
 • een jaarcontract, met de mogelijkheid van een verlenging voor een jaar;
 • een reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract;
 • een laptop en keuze tussen een telefoontoestel of een telefoonvergoeding;
 • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Heb jij de klik met gemeente?
Stuur dan je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton. Er is geen sluitingsdatum. Binnen een week krijg je een reactie.

Wil je eerst meer informatie over de vacature beleidsmedewerker participatie en inburgering? Marijke Bekkenkamp, teamleider beleid a.i., staat je graag te woord via 06 – 463 807 90. HR-adviseur Hilda Nauta vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 0561 - 691 298.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer