Terug naar vacatures

Beleidsmedewerker met aandachtsgebied Verkeer

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 08-12-2021

Sluitingsdatum : 08-02-2022

Beleidsmedewerker met aandachtsgebied Verkeer

18-36 uur per week

Het zorgen voor een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving in de gemeente Weststellingwerf is jouw hoogste prioriteit. Als beleidsmedewerker met aandachtsgebied Verkeer adviseer je de organisatie, college en gemeenteraad over complexe vraagstukken en vertaalt grote initiatieven met betrekking tot onder andere verkeer. Je werkt vanuit het perspectief dat je onderdeel bent van de samenleving. Kortom: onze inwoners staan centraal.

De inhoud van je werk
Als beleidsmedewerker met aandachtsgebied Verkeer ben je verantwoordelijk voor de coördinatie op het gebied van verkeer. Hiervoor leg je zowel de verbindingen op bestuurlijk- als op operationeel niveau. Je adviseert het bestuur, stelt B&W adviezen op en geeft invulling aan de bestuurlijke doelstellingen.

Je houdt je bezig met verkeersstromen, duurzaamheid en de planning van beheer; voor dat laatste overleg je veel met de collega’s op de gemeentewerf. Je bent nauw betrokken bij de projecten die worden uitgevoerd van het projectenteam. Je stelt rapportages op in het kader van de planning en control cyclus. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de burger op jouw vakgebied en handel je daarbij behorende vragen af.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen
Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Je komt te werken in onze toren in Wolvega, met een prachtig uitzicht over de hele gemeente. Op deze verdieping werken de meeste mensen zelfstandig, maar ook veel samen. Er zijn wekelijks overlegmomenten, waarbij we lopende zaken doornemen. In verband met Covid-19 werken we vooral vanuit huis en houden contact met elkaar via Zoom. Samenwerken vinden we belangrijk, dus dat is creatief omgaan met de huidige beperkte mogelijkheden. Maar denk niet dat jij de hele dag op kantoor/thuis zit. Juist vanwege je brede werkgebied kom je nog eens ergens. Zo pak je regelmatig de auto om ter plekke een bepaalde situatie te beoordelen.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat breng je mee?
Je bent betrokken en een verbinder pur sang. Mensen willen graag met je werken. Je bent een stevige persoonlijkheid, neemt verantwoordelijkheid, kunt omgaan met conflictsituaties en blijft daarbij klantgericht. Dankzij je politiek-bestuurlijke antenne beweeg je je soepel in overleggen met bestuurders en gemeenteraden. Je bent omgevingsbewust en handelt per definitie integraal. Vanzelfsprekend staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel en ben je stressbestendig. Daarnaast heb je:

  • een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau in de richting van verkeerskunde, vervoerskunde, sociale geografie of aanverwante studie;
  • minimaal drie jaar relevante werkervaring als beleidsmedewerker binnen verkeer / vervoer / mobiliteit.

Dit kun je van ons verwachten
Je komt op een gezellige en energieke afdeling te werken, waar collega's elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Maar daarmee krijg je geen brood op de plank. Vandaar dat je, naast een arbeidsovereenkomst van 18-36 uur per week, ook aanspraak mag maken op:

  • een bruto maandsalaris van maximaal € 4.494 (schaal 10 cao Gemeenten), afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen onze Weststellingwerf academie of door het volgen van een opleiding;
  • een vast dienstverband;
  • een laptop en keuze tussen een telefoontoestel of een telefoonvergoeding;
  • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Ben je enthousiast?
Stuur dan je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton. Er is geen sluitingsdatum. Binnen twee weken krijg je een reactie.

Wil je eerst meer informatie over de vacature beleidsmedewerker met aandachtsgebied Verkeer? Marijke Bekkenkamp, teamleider beleid a.i., staat je graag te woord via 0561 – 691 302. HR-adviseur Hilda Nauta vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 0561 - 691 298.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer