Terug naar vacatures

Bestuurs-(communicatie) adviseurs

gemeenten Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel

Benodigde opleiding: HBOplus 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36 uur per week

Gepubliceerd op : 25-01-2023

Sluitingsdatum : 08-02-2023

De Friese gemeenten Achtkarspelen (8K) en Tytsjerksteradiel (TD) werken samen in één organisatie: 8KTD. Samen werken we aan een moderne, transparante, innovatieve en professionele organisatie die inspeelt op de behoeften van de mienskip en elkaar. Dagelijks ondersteunen we beide colleges en het management bij de beleidsvoorbereiding voor onze gemeentes en een optimale dienstverlening aan onze inwoners. We hebben hart voor de zaak en werken informeel met korte lijnen. We zijn ambitieus en staan voor uitdagende opgaven. De gemeenten hebben samen zo’n 60.000 inwoners en tellen ruim 600 werknemers. We werken vanuit de gemeentehuizen in Buitenpost en Burgum. De kernwaarden zijn: plezier, mens centraal, samenwerken, verantwoordelijk en betrouwbaar.

Binnen het team Communicatie zijn we op zoek naar Bestuurs-(communicatie) adviseurs (36 uur).

Wat is de uitdaging?

Ons team Communicatie ondersteunt, faciliteert en adviseert de Werkmaatschappij 8KTD bij de voortdurende dialoog met de mienskip. De positionering en (her)kenbaarheid van onze bestuurders is daarbij van groot belang.  Daarom zoeken we voor zowel het college Achtkarspelen als Tytsjerksteradiel een bestuurs(communicatie)adviseur. In deze functie ben je bezig met het ondersteunen en adviseren van burgemeester en wethouders bij hun publieke, politieke en media-optredens.


Wat ga je doen?

Je fungeert als sparringpartner en klankbord voor de bestuurders. Je treedt op als woordvoerder richting pers namens de gemeente, het college of individuele collegeleden; Je adviseert het college van B&W en de organisatie rondom politieke- en communicatieaspecten van college- en raadsvoorstellen. Je signaleert en interpreteert tijdig in- en externe ontwikkelingen voor portefeuillehouders. Je bent gericht op positionering van het bestuur. Je geeft adviezen en ondersteuning aan het college en individuele collegeleden bij (complexe) vraagstukken en je werkt hierin nauw samen met beleidsadviseurs en communicatieadviseurs. Je treedt op als verbinder tussen het bestuur, de communicatieadviseurs en de organisatie Je adviseert over de externe oriëntatie van de bestuurders en het college. Je begeleidt bestuurders bij representatieve activiteiten. Je bent de spiegel voor bestuurders als het gaat om het effect van hun beleid en optreden in de samenleving.

Verder beschik je uiteraard over een relevant medianetwerk op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Je benadert de media actief. Je draait mee in piketdienst in avond en weekend

Wie zoeken wij?
Je bent een stevige persoonlijkheid met relativeringsvermogen. Je bent creatief, ondernemend en politiek-bestuurlijk zeer sensitief. Je ziet verbanden tussen portefeuilles, doorziet en overziet een coalitiebelang en tegelijkertijd de specifieke rol en taak van een wethouder of burgemeester. Je schakelt net zo gemakkelijk met een bestuurder of directielid als met de ambtelijke organisatie. Je bent altijd positief, ziet en pakt kansen. Je bent gericht op het goed functioneren van een bestuurder in zijn of haar portefeuille en in zijn of haar relatie met de samenleving.

Je zoekt actief de verbinding met je collega’s. Je bent benaderbaar, toegankelijk en verbindend. Je weet mensen mee te krijgen en deelt graag je professionaliteit, kennis en ervaring om anderen verder te helpen.

Functie-eisen

 • Je hebt ruime ervaring (meer dan vijf jaar) als bestuurs-(communicatie)adviseur, strategisch communicatieadviseur of een vergelijkbare functie
 • Je hebt ruime ervaring (meer dan vijf jaar) in het werken in een complex krachtenveld tussen bestuur en de ambtelijke organisatie
 • Je bent omgevingsbewust. Je hebt een scherp oog voor ontwikkelingen die consequenties kunnen hebben voor de politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je bent gericht op samenwerken. Je zoekt actief de dialoog en doet aan informatie-uitwisseling. Je werkt nauw samen met de communicatieadviseurs, bent verbindend en professioneel.
 • Je bent resultaatgericht en daadkrachtig
 • Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen en je speelt daar uitstekend op in.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden en je weet mensen te overtuigen
 • Je kunt omgaan met tegengestelde belangen en weet daarin je eigen positie te kiezen.
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen
 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding in een relevante richting
 • Je hebt een positieve houding ten opzichte van de Friese taal. Je verstaat het uitstekend. Spreken is een pre.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische omgeving waarin je kunt groeien en door ontwikkelen. Het salaris bedraagt minimaal € 3701,- en maximaal € 5372,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (functieschaal 11 CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties, salarispeil 1 april 2022). We hebben goede arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het brutosalaris. In dit budget is onder andere de vakantietoeslag, de eindejaarsuitkering en de levensloopbijdrage opgenomen. Daarnaast neem je deel aan de pensioenregeling bij het ABP.

Ook ontvang je jaarlijks een algemene netto onkostenvergoeding van € 350,- bij een fulltime dienstverband en heb je naast het wettelijk verlof van 144 uren ook nog 43,2 uur extra verlof op jaarbasis bij een fulltime dienstverband. Bij deeltijd is dit na evenredigheid. Daarnaast ontvang je op basis van de CAO een bijdrage in de kosten van de zorgverzekeraar. 

Ben je enthousiast?

Stuur dan uiterlijk 8 februari a.s. jouw motivatie en cv. De gesprekken vinden plaats op 13 februari. 


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Karen de Jong Teamleider Advies

k.dejong@t-diel.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
HRM

infohrm@t-diel.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.056711@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 08-02-2023 binnen zijn.

Solliciteer