Terug naar vacatures

Buitengewoon Opsporingsambtenaar

gemeente Heerenveen

Benodigde opleiding: MBOplus 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 22-09-2022

Sluitingsdatum : 09-10-2022

Het buiten zijn verveelt jou nooit, je vindt gemakkelijk je weg in de openbare ruimte en je bent echt een mensenmens. Meldingen afhandelen gaat jou goed af en je bent niet vies van wat administratief werk achteraf. Je treedt op als gastheer, mediator/bemiddelaar en bewaker bij ergernissen in de openbare ruimte. Jij zorgt samen met jouw collega(’s) voor een schone, veilige en leefbare gemeente waar men rekening houdt met elkaar. Herken jij jezelf hierin en ben je een enthousiaste en doortastende handhaver, lees dan snel verder! Wij zoeken namelijk een buitengewoon opsporingsambtenaar.

Je functie

Je ziet samen met je collega’s toe op de handhaving en naleving van de APV, andere verordeningen en bijzondere wetten, zoals de Alcoholwet. Denk aan overlast van honden, (zwerf)afval, jeugd en parkeren. Ook zaken zoals het digitaal opkopersregister en de aanpak ondermijning zullen deel uitmaken van het takenpakket.

Je kijkt naar oplossingen voor problemen die je/jullie tegenkomen. Je bent niet bang om het gesprek aan te gaan, veroorzakers aan te spreken, maar kan ook kijken naar waar de overlast vandaan komt en hoe dit het beste aangepakt kan worden. Je sluit met jouw kennis en ervaring aan bij overleggen en denkt proactief mee over de invulling van de verschillende werkzaamheden en schakelt met politie, jongerenwerkers en de collega’s binnen de organisatie.

Als handhaver werk je flexibel, in duo’s en onregelmatig. Het kan dus zijn dat je avond- of weekenddiensten moet draaien.

Daarnaast houd je je bezig met:

 • het tijdig, juist en volledig invoeren van benodigde gegevens in informatiesystemen waaronder klachten en meldingen en handelt je klachten en meldingen af;
 • strafrechtelijke en bestuurlijke handhaving;
 • begeleiden van stagiaires en het verder helpen ontwikkelen van de andere boa’s;
 • het behandelen en afhandelen van meldingen die door de meldkamer aan je worden uitgegeven.

 

Je nieuwe team

Het team boa’s leefbaarheid is onderdeel van de afdeling Veiligheid, Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. Er is veel contact met de collega’s van Veiligheid en Bijzondere wetten. We gaan op een open en informele manier en met de nodige humor met elkaar om. En we staan echt voor elkaar klaar. Je voelt je meteen welkom, ga daar maar vanuit!

De integrale BOA-tak is halverwege 2019 tot stand gekomen binnen onze organisatie en is nog volop in ontwikkeling. Per 1 november 2021 zijn er twee BOA’s in dienst getreden, waaronder een senior. Om het team verder te versterken zoeken wij een BOA die samen met de andere twee boa’s op een positieve wijze invulling geeft aan de werkzaamheden en meedenkt in oplossingen en groeimogelijkheden. Naast de BOA’s leefbaarheid  zijn er momenteel 1 BOA en 2 toezichthouders actief die zich bezighouden met parkeren (fiscaal parkeren en Mulderfeiten) in het centrum van de plaats Heerenveen.

Specifieke uitdagingen voor het team voor de komende periode zijn o.a.:

 • Aanpak van ondermijning
 • Toezicht op evenementen
 • Projectmatig werken op diverse terreinen

Voor jou als nieuwe collega ligt er een mooie uitdaging om hier op inhoud en als teamlid een eigen bijdrage aan te leveren en je persoonlijk verder te ontwikkelen!

Ons aanbod

In deze functie krijg je de vrijheid om je eigen initiatieven in te zetten en je optimaal te ontwikkelen door het volgen van bijvoorbeeld vakgerichte opleidingen. Er gebeurt veel, wat afwisseling geeft in je werk. Je collega's zijn gezellig en helpen je graag verder. We hebben een buitengewoon goede cao, dus:

 • je salaris bedraagt (afhankelijk van jouw ervaring), minimaal € 2.193,- (schaal 6:2) en maximaal

€ 3.307,- (schaal 7:11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

 • je krijgt een Individueel KeuzeBudget (IKB), van 17,05% van je bruto salaris. Met het IKB kun je een deel van de arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen en maak je keuzes die bij jou passen. Denk hierbij aan de maandelijkse uitbetaling van je vakantiegeld, extra verlof kopen of je reiskosten met fiscaal voordeel uit laten betalen.
 • je bouwt een goed pensioen op via het ABP.
 • op de momenten waarop je buiten het zogenaamde dagvenster werkt (maandag tot en met vrijdag van 7.00 – 22.00 uur) kom je in aanmerking voor een toelage (artikel 3.12 van de CAO gemeenten). Naast deze toelage heb je ook recht op compensatie in tijd voor de gewerkte uren.

De functie is ingeschaald in schaal 7 (indicatieve waardering). De functie moet nog gewaardeerd worden via de jaarlijkse onderhoudsronde van ons functiehuis. Jouw inschaling wordt hierdoor nooit lager.

De arbeidsovereenkomst is eerst voor de duur van 1 jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan krijg je een vast contract. 

Over de gemeente Heerenveen

Sporthoofdstad van het Noorden, economische motor van de provincie. Maar ook gemeente van 21 dorpen, weidse vergezichten en unieke natuur. Een gouden plak waar stad en platteland elkaar ontmoeten. Met ruim 50.000 inwoners is Heerenveen één van de grotere gemeenten van Friesland. Eigenzinnig en creatief; dynamisch en ambitieus. Een gemeente vol kwaliteiten, maar ook vol uitdagingen. Samen met inwoners en ondernemers bouwen zo’n zeshonderd professionals aan een leefbaar, veilig en duurzaam Heerenveen. Hierin gaan we elke dag samen voor goud. 
 

Wil je weten waarom je toekomstige collega's trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op

https://www.heerenveen.nl/actueel/werkenbij/

Je profiel 

Concreet heb jij

 • mbo+ werk- en denkniveau en ben je in het bezit van een geldig BOA- of HTV getuigschrift. Tevens heb je de beschikking over de certificaten van de permanente her- en bijscholing modules (indien van toepassing);
 • kennis van wet- en regelgeving (strafrecht, bestuursrecht, APV, ASV, bijzondere wetten), (gemeentelijk) beleid en procedures op het gebied van buitengewoon opsporingsambtenaar;
 • minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als toezichthouder en BOA;
 • digitale oriëntatie en ben je bekend met Office365;
 • ervaring met Toezicht Registratiesysteem ( TRS) en Boa Registratiesysteem ( BRS) is een pré;
 • de beschikking over een diploma Toezichthouder Drank- en Horecawet (nu: Alcoholwet), diploma evenementencontrole, afgeronde jeugd boa opleiding en/of een diploma en aanstellingspas verkeersregelaar, werken in je voordeel;
 • een rijbewijs B.

Competenties

Je bent een echte ‘teamplayer’ en beschikt over goede communicatieve (mondeling en schriftelijk) en sociale vaardigheden. Je kunt je goed inleven in de ander en daarin schakel je gemakkelijk met je gesprekspartner. Hierdoor kun je op de juiste wijze inspelen op de situatie en ben je in staat mensen op een assertieve wijze op ongewenst gedrag aan te spreken en, waar nodig, te sanctioneren. Je werkwijze kenmerkt zich door enthousiasme en lef. Je bent krachtig, overtuigend en staat stevig in jouw schoenen. Ook als het spannend wordt. Je durft initiatief te nemen en je bent stressbestendig. Mentaal en fysiek ben je in goede conditie.

Informatie

Voor verdere informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij:

Liza Hoekstra, boa-coördinator (l.hoekstra@heerenveen.nl / 06 41514492) of bij Yne Age Terpstra, Teamleider keten openbare orde en veiligheid (y.terpstra@heerenveen.nl / 06 38779160).

Voor informatie over sollicitatieprocedure en rechtspositie kun je terecht bij:  adviseur P&O Janny Wijbenga 06 13695171.

Goed om te weten:

 • De vacature wordt gelijktijdig in-en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
 • Een persoonlijkheidstest (big five) maakt onderdeel uit van de wervingsprocedure.
 • Voor deze functie is bij indiensttreding een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Heb je interesse?

Stuur dan uiterlijk 9 oktober 2022 een reactie met cv en motivatie.

De briefselectie staat gepland op 11 oktober 2022 en de sollicitatiegesprekken vinden plaats op 17 oktober 2022.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.053540@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 09-10-2022 binnen zijn.

Solliciteer