GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Communicatieadviseur

gemeente De Fryske Marren

Benodigde opleiding:

Dienstverband:

Aantal uren per week: 28

Gepubliceerd op : 15-09-2023

Sluitingsdatum : 30-09-2023

Gemeente De Fryske Marren zoekt voor het cluster communicatie een nieuwe collega voor de functie van communicatieadviseur.

Salaris                  € 3.167 tot € 5.009 (beginnend bij schaal 9 met uitloop naar schaal 10

                              o.b.v. ervaring cao gemeenten)

Niveau                 Hbo  

Aantal uur           28 

“Als medewerkers groeien, dan groeit de organisatie mee.” Gemeente De Fryske Marren is een organisatie in ontwikkeling. Waarden als ondernemerschap, lef, betrokkenheid en samenwerken staan centraal en die willen wij graag uitstralen. Wil jij impact maken? Ben jij de frisse persoonlijkheid die niet kan wachten om aan de slag te gaan met onze externe communicatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Goed om te weten!
Sollicitaties worden direct doorgenomen, waarna de kandidaat mogelijk wordt uitgenodigd. De vacature sluit zodra de beste match is gevonden, dus mocht je enthousiast zijn over de functie reageer dan zo spoedig mogelijk!

Jouw team 
Welkom bij cluster communicatie, het leukste team van gemeente De Fryske Marren. Wij gaan op een verfrissende, zichtbare en herkenbare manier te werk. En daar zijn we grutsk op. Van het ontwerpen van folders en flyers tot het geven van communicatieadvies bij grote projecten. En van het bedenken van een bericht voor onze social media-kanalen tot het te woord staan van de pers. Onze werkzaamheden zijn gevarieerd en uitdagend. We werken hard en vinden met elkaar lachen en een goede sfeer belangrijk.

Ga jij samen met ons de uitdaging aan om aan iedereen te laten zien dat wij de mooiste gemeente van het land zijn?

Jouw werk 
Binnen cluster communicatie kennen wij specialismen. Deze functie is gericht op het specialisme externe communicatie, maar in de kern heb je net als een aantal anderen dezelfde rol, namelijk die van communicatieadviseur. De communicatieadviseur met als specialisatie ‘Externe communicatie’ begeleidt en voert gemeentelijke communicatieprojecten van A tot Z uit. We hopen dat jij cluster communicatie kan inspireren met een nieuwe, verfrissende aanpak. Je krijgt veel vrijheid, dus we hopen ook dat je hier gebruik van maakt.

Als communicatieadviseur vervul je een belangrijke adviserende rol. Je adviseert het college van burgemeester en wethouders, de directie en medewerkers gevraagd en ongevraagd over communicatievraagstukken. Soms zijn dit grote thema's met grote belangen, dus we verwachten van jou dat je een stevige gesprekspartner bent. Het adviseren over inwonersparticipatie is ook een deel van jouw werkzaamheden. Jij mag samen met de betrokken projectleider of beleidsmedewerker nadenken over de vorm en inhoud van participatieprocessen.

We zoeken iemand die kritisch kan kijken naar zijn of haar eigen werk en werkzaamheden. Iemand die buiten de gebaande paden kan denken en zichzelf regelmatig de vraag stelt: hoe kan het beter en efficiënter? Daarnaast moet je bereid zijn om af en toe een avondje Netflix te verruilen voor een raadsvergadering. Want als de gemeenteraad een onderwerp bespreekt waar jij je mee bezig houdt, is het wel fijn dat je hier de volgende dag over mee kunt praten met de wethouder en projectleider. En lokale politiek is verrassend leuk.

Een dag van een communicatieadviseur kan er als volgt uitzien:

Je begint de dag met het redigeren van een toespraak. De wethouder opent volgende week een nieuw zonnepark in de gemeente en ze heeft jouw hulp gevraagd bij haar toespraak. Daarna gaat de telefoon: het is de projectleider van de Driehoek Joure-Zuid. Ze wil sparren over de participatiesessie die gepland staat. Daarna ga je snel door naar een directe collega: de communicatieadviseur online wil de content voor de social mediakanalen over het armoedeproject met je doorspreken.

Na een lunch met de collega’s van cluster communicatie staat de volgende afspraak al in de agenda. Er is een nieuwe subsidieregeling voor sportverenigingen gelanceerd en dit willen we op een creatieve manier naar buiten brengen. De betrokken beleidsmedewerker vraagt jouw advies en expertise. Aan het einde van de dag leg je de laatste hand aan het nieuwsbericht over de nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Klaar! Met een voldaan gevoel naar huis.

Jouw taken en verantwoordelijkheden 
De werkzaamheden waar jij onder andere verantwoordelijk voor bent op een rijtje:

 • Het adviseren over en uitvoeren van communicatiewerkzaamheden van externe projecten;
 • Het gevraagd en ongevraagd adviseren en ondersteunen van directieleden, bestuurders, teammanagers en collega’s bij verschillende externe communicatievraagstukken.
 • Het samen optrekken met de strategisch communicatieadviseur bij politiek gevoelige vraagstukken;
 • Het adviseren over inwonersparticipatie;
 • Het meedraaien in het piketrooster voor crisis en calamiteiten.

Jouw profiel 

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en al ervaring opgedaan op het gebied van communicatie, marketing of journalistiek.
 • Je bent iemand met een sterke visie op communicatie.
 • Je hebt drive, je ziet kansen en weet deze om te zetten in actie vanuit jouw proactieve houding. Als het ene pad niet werkt, kies jij met dezelfde energie een volgend pad uit.
 • Je bent hierbij in staat om overzicht te houden en gestructureerd te werken door prioriteiten te stellen in een dynamische omgeving.
 • Je bent communicatief creatief. Je kan je goed uitdrukken en bent graag bezig met het woord en hoe je impact maakt op anderen.
 • Je bent sociaal vaardig en zoekt afstemming en samenwerking met collega’s. Je weet de juiste routes te bewandelen en hebt hierbij gevoel voor timing.
 • Je hebt blijvende aandacht voor de implementatie en borging.
 • Do kinst de Fryske taal ferstean of wolst dit leare (je kunt het Fries verstaan of je wilt dit leren).

Ons aanbod 
Een functie waar jouw drive en communicatie skills maximaal worden aangesproken! Veeleisend, verantwoordelijk, interessant en divers werk! 

Daarnaast bieden wij:  

 • Een toffe werkplek in een informele en dynamische omgeving met leuke collega's. 
 • Een salaris tussen € 3.167 en € 5.009 bruto per maand (beginnend bij schaal 9 met uitloop naar schaal 10 o.b.v. ervaring, cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. 
 • 27 vrije dagen op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een contract voor een jaar, dat we daarna - bij goed en volledig functioneren - graag omzetten naar een vast contract. 
 • Keuzevrijheid: een Individueel Keuze Budget – bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof – van circa 17,05% van je brutosalaris, waarin je keuzes kunt maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen. 
 • Pensioenopbouw bij het ABP. 
 • De keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. 
 • Groeikracht: een organisatie met veel ruimte voor ontwikkeling. Bij ons is jezelf ontwikkelen een must. Hierbij zijn er opleidings- en begeleidingsmogelijkheden en kun je je ontwikkelen binnen het team, maar ook gemeente breed. Jij bent regisseur van je eigen loopbaan!
 • Hybride werkomgeving:  flexibele werktijden en de mogelijkheid tot (gedeeltelijk) thuiswerken. Wij kennen een thuiswerkvergoeding van € 3,- per thuiswerkdag op declaratiebasis.
 • Volledig gefaciliteerd aan de slag: telefoon en laptop van de zaak.   
 • Een informele sfeer. 

Enthousiast geworden? 
Past deze baan bij je en herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer dan via onderstaande link. We zijn benieuwd wat jouw visie op externe communicatie is. Neem je ons in jouw motivatie mee in jouw aanpak?

Zou je graag willen solliciteren op een creatieve manier, bijvoorbeeld door middel van een video of poster, dan staan wij daar zeker voor open!

Overige informatie

Voor deze vacature hanteren wij als sluitingsdatum 30 september 2023, maar sollicitaties worden direct door ons doorgenomen. Ben jij wellicht de geschikte kandidaat, dan plannen we zo snel mogelijk een (kennismakings)gesprek met je in op ons gemeentekantoor in Joure.

De vacature gaat offline wanneer wij de beste match hebben gevonden en een nieuwe collega hebben aangenomen. Wellicht is dit morgen al, dus reageer vandaag nog!

Het kan zijn dat er om een referentie gevraagd wordt.

Voor (nieuwe) medewerkers is een verklaring omtrent het gedrag (VOG) vereist.  

Wij zijn gemeente De Fryske Marren 
Wij denken graag in mogelijkheden. Hier kijken we naar wat er wél kan. We durven niet-alledaagse initiatieven aan. Maar net zo goed te stoppen met wat niet werkt. Wat daar voor nodig is? Ondernemerschap, duidelijkheid en lef. Tegelijkertijd zijn we flexibel. We verstaan de kunst van het meebewegen, maar houden onze eigen rol daarbij goed voor ogen. Wij zijn er in de eerste plaats voor iedereen die in onze gemeente leeft en werkt. 

We vormen samen een ambitieuze organisatie, die graag vooruit wil. Met bijna 700 medewerkers ervaren we hier een plezierige sfeer van collegialiteit, ruimte om ons werk te doen en betrokkenheid. En: een drive om deze organisatie nog beter te maken. 


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Wout de Jong Strategisch communicatieadviseur
06-34575433
wout.dejong@defryskemarren.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Kim Petersen adviseur werving en selectie
06-81948027
k.petersen@defryskemarren.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.063081@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 30-09-2023 binnen zijn.

Solliciteer