Terug naar vacatures

Communicatieadviseur

gemeente Waadhoeke

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 28

Gepubliceerd op : 22-11-2022

Sluitingsdatum : 12-12-2022

Wij zijn Waadhoeke

Waadhoeke telt bijna 47.000 inwoners, veertig dorpen en buurtschappen en één stad. Waadhoeke staat dicht bij de mensen. Met korte lijnen naar het bestuur en de dienstverlening dichtbij. Dit betekent dat we erop uit gaan, in contact met onze omgeving en inwoners.

Werken bij Waadhoeke

Bij Waadhoeke zijn medewerkers talentvolle professionals. Samen onderzoeken we, gaan we in gesprek, zoeken oplossingen en werken we buiten de gebaande paden. We maken gebruik van elkaars competenties. Wij hebben hart voor ons werk, zijn integer en betrouwbaar. We werken resultaatgericht en doen dat vooral door samen te werken. Wij krijgen verantwoordelijkheid en wij staan voor elkaar en voor de organisatie.

Waadhoeke is een jonge, aantrekkelijke en innovatieve gemeente, geen dag is hetzelfde. Er is ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Met een goede combi voor werk en privé. We hanteren flexibele werktijden en werkplekken. Je komt terecht in een moderne werkomgeving en we bieden een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Want jij bent van groot belang voor het succes van Waadhoeke!

Afdeling Bedrijfsvoering

Team communicatie valt onder de afdeling Bedrijfsvoering. Deze afdeling is dienstverlener voor de organisatie als geheel, de directie, de afdelingen en verschillende programma’s. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat naast communicatie uit HRM, bestuurlijk-juridische zaken en het secretariaat. 

Team communicatie

Team communicatie bestaat uit vier adviseurs en zes medewerkers (waarvan twee tijdelijk). Zij bieden strategie, advies, off- en online communicatie en uitvoering. Zij helpen de organisatie met de communicatievraagstukken. Zij levert een belangrijke bijdrage aan de positionering van de gemeente Waadhoeke, het versterken van ons gezamenlijk communicatievermogen, communicatie (in) processen en een optimale informatievoorziening. En daarnaast zorgen zij ervoor dat de communicatie-inzet binnen een project relevant en effectief is én in lijn is met de doelen en ambities van de organisatie.

De gemeente Waadhoeke, afdeling bedrijfsvoering, is op zoek naar een

Communicatieadviseur, specialiteit crisis

voor 28 uur per week

In jouw rol als communicatieadviseur:

 • Ben je breed inzetbaar.
 • Ben je vakinhoudelijk een stevige sparringpartner voor organisatie en bestuur.
 • Ben je aanspreekpunt voor bestuurders en afdelingen voor de inzet van professionele communicatie en participatie.
 • Onderhoud je nauwe contacten met de pers in het kader van woordvoering en het zelf agenderen van relevante communicatiethema's.
 • Adviseer je over communicatie in uiteenlopende aandachtsgebieden, van omgevingswet, veiligheid, programma ontwikkelperspectief tot ruimtelijke projecten.
 • Begeleid je communicatieprocessen, coördineert de communicatie-inzet en bewaakt de planning en productie van communicatiemiddelen.
 • Ben je altijd op zoek naar de meerwaarde van samenwerking.
 • Ben je in het bijzonder specialist crisis. Je bent eerste aanspreekpunt voor de burgemeester. Je adviseert en ondersteunt haar in tijden van crises en incidenten. Je bent dan ook, ook buiten kantoortijden, bereikbaar en beschikbaar.

Wie ben je?

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als allround communicatieadviseur.
 • Je hebt aantoonbaar ruime ervaring met crisiscommunicatie bij de overheid.
 • Je schrijft gemakkelijk en goed.
 • Je bent een sterke adviseur en een prettige collega.
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en omgevingsbewust;
 • Je bent op de hoogte van het laatste nieuws, leest en kent de actualiteit.
 • Je schakelt snel en pakt projecten en opdrachten voortvarend aan.
 • Je hebt kennis van de laatste communicatietrends en bijbehorende instrumenten.
 • Je bent een verbinder en je onderschrijft de kernwaarden van de gemeente.
 • Je hebt affiniteit met de Friese taal en hebt een positieve houding tegenover meertaligheid.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal 4.671 bruto per maand (schaal 10 bij een 36-urige werkweek). Je hebt de mogelijkheid je werktijden flexibel in te delen om een goede werk-privé balans te creëren. Je krijgt van ons een laptop en een telefoon. Bovenop je bruto salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Daarnaast zijn de gebruikelijke regelingen vanuit de Cao Gemeenten van toepassing.

Sollicitatie

Is je belangstelling gewekt, solliciteer dan uiterlijk 12 december via Werken in Friesland. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 20 december.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie neem je contact op met Gerard de Haan, manager bedrijfsvoering, telefoonnummer 0517-380380. Voor meer informatie over de procedure neem je contact op met Laurens Tuinier, consulent HRM, telefoonnummer 0517-380380.

Jongeren en mensen met een arbeidsbeperking nodigen we nadrukkelijk uit om op onze vacature te reageren. 


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.055050@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 12-12-2022 binnen zijn.

Solliciteer