Terug naar vacatures

Communicatieadviseur Klimaat & Duurzaamheid

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 18

Gepubliceerd op : 09-04-2021

Sluitingsdatum : 07-05-2021

Communicatieadviseur Klimaat & Duurzaamheid

18 uur per week

 

Jij zorgt ervoor dat de klimaatboodschap bij iedereen in de gemeente Weststellingwerf goed en helder aankomt.  Als gevolg van klimaatverandering staan onze inwoners en ondernemers voor grote en ingrijpende veranderingen. Zo moet er veel energie worden bespaard. Op termijn wordt afscheid genomen van het gebruik van fossiele brandstoffen. We willen met elkaar naar een volledig circulaire economie. Maatregelen moeten hittestress van warme zomers en overlast van extreme regenval tegengaan. Daarbij heeft ook biodiversiteit onze aandacht. Jij draagt actief bij aan de uitvoering van duurzame opgaven. Communicatie in- en extern is jouw hoogste prioriteit.

De inhoud van je werk
Als communicatieadviseur schrijf, redigeer en verzorg je de opmaak van teksten voor bijvoorbeeld nieuwsbrievenen folders. Ook ben je verantwoordelijk voor de social media. Je zet dit actief in, monitort en optimaliseert. Je schrijft een dynamische communicatiestrategie. Je bent verantwoordelijk voor het doorvoeren van die aanpak in de diverse duurzame opgaven. Samen met anderen voer je de bijbehorende activiteiten uit. Je neemt jouw rol bij het uitvoeren van participatietrajecten.  Je hebt een prominente rol in het opzetten van het gemeentelijk (energie)loket / Inclusief het vullen en bijhouden van de website.

Je werkt binnen het programmateam aan de opgave Klimaat en Duurzaamheid. Tevens werk je nauw samen met het team communicatie en sluit je aan bij wat centraal is ontwikkeld vanuit je eigen beleidsterrein.

Je houdt je bezig met het brede communicatiewerkveld van Klimaat & Duurzaamheid. Dat doe je onder andere door:

 • het organiseren en uitvoeren van evenementen en bijeenkomsten;
 • het organiseren en mee-uitvoeren van duurzame participatietrajecten met inwoners;
 • het beheren van foldermateriaal;
 • het bewaken de gemeentelijke huisstijl.

En dat allemaal op B1-niveau!

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen
Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Het Programmateam Klimaat & Duurzaamheid levert een belangrijke bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van het gemeentelijk Klimaatbeleid. Het team ontwikkelt eigen activiteiten en stimuleert ook collega’s om op andere beleidsterreinen en in projecten duurzaamheid een rol te geven.

We richten onze werkplekken op dit moment passend in bij de nieuwe hybride werkwijze.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat breng je mee?
Jij bent positief, kritisch en ondernemend waarmee jij ons team goed aanvult. Social media is voor jou gesneden koek en je bent helemaal thuis in de nieuwe media. Je kunt putten aan een diversiteit aan werkvormen en visuele communicatie of je wilt je hier graag in te verdiepen. Je bent stressbestendig, houdt van hectiek en kunt snel schakelen. Daarnaast heb je:

 • een relevant hbo-diploma;
 • interesse in de vele kanten van Klimaat en Duurzaamheid;
 • ten minste 2 jaar relevante werkervaring;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een vlotte pen.

Dit kun je van ons verwachten
Je komt in een nieuw team te werken. In dit nieuwe team willen we elkaar kennen en makkelijk aanspreken en nodigen we je van harte uit om het tot een hecht en productief team te maken. Maar daarmee krijg je geen brood op de plank. Vandaar dat je, bij een arbeidsovereenkomst voor circa 18 uur per week, ook aanspraak mag maken op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 4.048 (functieschaal 9) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen.
 • een jaarcontract, met de intentie tot omzetting naar vast dienstverband;
 • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt;
 • een reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract;
 • en voor je dienstreizen hebben we een aantal elektrische auto’s beschikbaar.

Enthousiast?
Wil je eerst meer informatie over de vacature communicatieadviseur? Marijke Bekkenkamp, afdelingshoofd Ruimte a.i., staat je graag te woord via 0561 – 691 302. HR-adviseur Priscilla Schipper vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 0561 - 691 295. Tot en met 7 mei 2021 kun je solliciteren door een sollicitatiebrief met CV te sturen via de sollicitatiebutton op deze website. De eerste gesprekken vinden plaats op 12 mei 2021.

Weststellingwerf in cijfers
Gemeente: Weststellingwerf / Provincie: Friesland / Oppervlakte: 228,4 km2 / Inwoners: 26.000 / huishoudens: 12.000 / medewerkers: 309 / Burgemeester: André van de Nadort  / Verkeersader: A32 en N351 / Grootste dorpen: Wolvega en Noordwolde / Werkt samen met: Ooststellingwerf en Opsterland / Spreektaal: Nederlands en Stellingwerfs / Afstanden tot: Leeuwarden 31 min. – Zwolle 30 min. – Amsterdam 79 min.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer