Terug naar vacatures

Communicatiemedewerker

gemeenten Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 32 uur

Gepubliceerd op : 04-06-2021

Sluitingsdatum : 20-06-2021

De Friese gemeenten Achtkarspelen (8K) en Tytsjerksteradiel (TD) werken samen in één organisatie: 8KTD. Samen werken we aan een moderne, transparante, innovatieve en professionele organisatie die inspeelt op de behoeften van de mienskip en elkaar. Dagelijks ondersteunen we beide colleges en management bij de beleidsvoorbereiding voor onze gemeentes en een optimale dienstverlening aan onze inwoners. We hebben hart voor de zaak en werken informeel met korte lijnen. We zijn ambitieus en staan voor uitdagende opgaven. De gemeenten hebben samen zo’n 60.000 inwoners en tellen ruim 600 werknemers. We werken vanuit de gemeentehuizen in Buitenpost en Burgum. De kernwaarden zijn: plezier, mens centraal, samenwerken, verantwoordelijk en betrouwbaar.

                                            

Vacature

Binnen het team Communicatie zijn we op zoek naar een allround

Communicatiemedewerker (32 uur)

Wat is de uitdaging?

We zoeken een enthousiaste, ervaren en creatieve communicatiemedewerker voor 32 uur per week. Een resultaatgerichte allrounder die graag de handen uit de mouwen steekt.

Begin 2021 is er een nieuwe communicatievisie en -strategie ontwikkeld met een duidelijke richting voor onze merken gebaseerd op de doelen van de gemeenten waar we voor werken. Om dat plan om te zetten naar resultaat bouwen we nu een nieuw team, dat bestaat uit een senior adviseur, vier adviseurs en twee medewerkers. Het team Communicatie maakt naast HRM en Juridische zaken deel uit van het Team Advies.

Wat ga je doen?

Het team heeft vijf aandachtsgebieden: interne communicatie, concerncommunicatie, bestuurscommunicatie, projectcommunicatie en online. Onze nieuwe collega ondersteunt de communicatieadviseurs bij hun werkzaamheden voor het college en de directie, het management en de medewerkers. Met het team vertaal je ambities en opgaven in effectieve communicatiemiddelen. Je hebt een goed gevoel van wat in de samenleving speelt en toont een brede interesse ook buiten je eigen vakgebied. Je bent initiatiefrijk, legt hierbij verbindingen met zowel externe samenwerkingspartners als collega’s in de organisatie. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit

  • het vormgeven van huisstijlmiddelen en communicatiematerialen;
  • de redactie van de website, intranet en de wekelijkse gemeentepagina;
  • het schrijven van persberichten, voorwoorden en toespraken;
  • het beheren en monitoren van social media via de monitoringstool OBI4Wan;
  • traffic en contacten externe bureaus.
    Ook houd je je bezig met o.a. arbeidsmarktcommunicatie, het creëren van omgevingsbeelden, een nieuw op te zetten beeldbank en vormgeving van het personeelsblad.

Wie zoeken wij?

Je bent een creatieve professional die graag goede content verzorgt. Je kunt werken met Photoshop, Illustrator, InDesign en Obi4wan en je stelt met gemak een tekst op voor een flyer, persbericht of een toespraak. Je kunt goed onderscheid maken tussen verschillende doelgroepen en weet die met het juiste middel te bereiken. Vlot en zelfstandig werken en gemakkelijk kunnen schakelen tussen de verschillende opdrachten zijn eigenschappen die bij je horen. Je bent collegiaal en durft om inhoudelijke input te vragen.

Wij zoeken iemand met een HBO werk- en denkniveau en ruime werkervaring binnen een vergelijkbare functie. Verder beschik je over kennis van social media en het beheren van internet en intranet (CMS). Maar bovenal ben je een echte teamspeler met een proactieve inbreng in het team. Je bent flexibel en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Een positieve houding ten opzichte van de Friese taal en passieve beheersing van de Friese taal is een pré.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische omgeving waarin je kunt groeien en door ontwikkelen. Het salaris bedraagt minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048, - bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (functieschaal 9 CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties).

We hebben goede arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het brutosalaris. In dit budget is onder andere de vakantietoeslag, de eindejaarsuitkering en de levensloopbijdrage opgenomen. Daarnaast neem je deel aan de pensioenregeling bij het ABP.

Ook ontvang je jaarlijks een algemene netto onkostenvergoeding van € 350,- bij een fulltime dienstverband en heb je naast het wettelijk verlof van 144 uren ook nog 36 uur extra verlof op jaarbasis bij een fulltime dienstverband. Bij deeltijd is dit na evenredigheid. Daarnaast ontvang je op basis van de CAO een bijdrage in de kosten van de zorgverzekeraar. 

Ben je enthousiast?

Stuur dan uiterlijk vrijdag 20 juni a.s. jouw motivatie en cv naar sollicitaties.044258@werkeninfriesland.nl. De gesprekken zijn gepland op donderdag 24 juni 2021. We vragen je hier rekening mee te houden.

Wanneer hier aanleiding toe is, kunnen we je vragen deel te nemen aan een assessment.

Ten slotte kan het zijn dat we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je vragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Richard Groenewold teamleider

rgroenewold@t-diel.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.044258@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 20-06-2021 binnen zijn.

Solliciteer