Terug naar vacatures

Communicatieprofessional

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 16-02-2021

Sluitingsdatum : 02-03-2021

De gemeente Súdwest-Fryslân is op zoek naar een energieke communicatieprofessional

Als communicatieprofessional

Als communicatieprofessional ben je samen met het team verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie van de gemeente Súdwest-Fryslân. Je bepaalt welke communicatieaanpak en -middelen nodig zijn bij projecten, belangrijke beleidsonderwerpen en actuele thema’s. Je neemt anderen daar op inspirerende wijze in mee, toont lef en weet van doorpakken. Waar andere collega’s kunstenaars zijn met beeld, ben jij dat met woorden. Je kunt complexe onderwerpen helder verwoorden en teksten omzetten in begrijpelijke taal. Wil jij met jouw ervaring en vakkennis een enthousiaste bijdrage leveren aan team Communicatie én de gemeente Súdwest-Fryslân? Dan is deze functie iets voor jou!

In Súdwest-Fryslân vinden we het belangrijk om samen met onze inwoners te werken aan plannen en projecten. Met elkaar werken aan een omgeving waar het nog beter wonen, werken en recreëren is.  Als communicatieadviseur speel je ook hierbij een belangrijke rol.

Team Communicatie

Verbinding zoeken met inwoners en mei-inoar bouwen aan een samenleving waar het prettig wonen en werken is. Daar staat de gemeente Súdwest-Fryslân voor.

Team Communicatie richt zich op een zo goed mogelijk contact met de inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners. Het team bestaat uit communicatieprofessionals, allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van strategie, advies, online communicatie en uitvoering. Met elkaar leveren wij een bijdrage aan de communicatiedoelstellingen van de gemeente Súdwest-Fryslân.  Het coalitieakkoord is leidend voor de inrichting en ambities van team Communicatie. Het team communicatie bestaat uit ongeveer 11 medewerkers.

Wat ga je doen

In deze functie ben jij in staat om de taken geruisloos over te nemen. Je hebt stalen zenuwen, want crisiscommunicatie is een onderdeel van jouw takenpakket. Je bent daarom praktisch ingesteld,  weet wat je te doen staat en maakt je de materie snel eigen. Je adviseert over de communicatieaanpak en de inzet van communicatie bij belangrijke beleidsonderwerpen en projecten. Je geeft ook uitvoering aan de communicatiestrategie en vertaalt deze naar concrete acties en voert deze uit. Je zorgt voor goede afstemming met andere projecten en programma’s.

Profiel

Je bent iemand die

  • beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
  • in staat is resultaat- en doelgericht te werken;
  • op de hoogte is van de nieuwste trends en ontwikkelingen op (online)communicatiegebied;
  • moeiteloos de juiste woorden op papier krijgt;
  • op enthousiaste wijze mensen mee kunt nemen en weet te overtuigen;
  • ambassadeur is voor de communicatie én weet als geen ander hoe je met inwoners kunt communiceren over voor hen belangrijke zaken;
  • de Friese taal zowel mondeling als schriftelijk actief wil beheersen.

Wij bieden

  • een grote uitdaging in een jonge organisatie;
  • een salaris van minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048,- (functieschaal schaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De functie is ingedeeld in het generieke functieprofiel adviseur V;
  • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vrij be­steedbaar budget via IKB (Individueel Keuzebudget), opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden.

Spreekt het bovenstaande je aan? Ben jij die enthousiaste communicatieprofessional die lef toont, van doorpakken weet en inspireert? Dan willen wij graag met je in gesprek!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dirkje de Vries, manager Communicatie via 14 0515 of d.devries@sudwestfryslan.nl.

Je sollicitatiebrief en cv kun je tot en met dinsdag 2 maart 2021 via de mail sturen naar sollicitatie@sudwestfryslan.nl onder vermelding van vacaturenummer COM-2021-1e.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitatie@sudwestfryslan.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 02-03-2021 binnen zijn.

Solliciteer