Terug naar vacatures

Contractmanager Sociaal Domein

Gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 24-01-2023

Sluitingsdatum : 09-02-2023

Wat ga je doen

Vanwege de doorontwikkeling van ons team inkoop- en contractmanagement zijn we bij gemeente Leeuwarden op zoek naar een contractmanager voor het sociaal domein.

Als contractmanager vervul je een belangrijke brugfunctie tussen de gemeente en zorgaanbieders. Je stuurt op continuïteit, kwaliteit en financiële prestaties van de zorgaanbieders, en speelt een cruciale rol in het bereiken van de gewenste transformatie binnen de financiële kaders.

Jij:

 • bent verantwoordelijk voor het contractmanagement voor de aan jou toegewezen leveranciers en stuurt samen met de beleidscollega’s aan op kwaliteit en contractvoorwaarden;
 • bewaakt jouw contractportefeuille, en draagt zorg voor verlenging van de huidige contracten of je initieert eventuele nieuwe inkooptrajecten;
 • levert een bijdrage aan de onderhandelingen en (regionale) inkoop met zorgaanbieders en overige leveranciers;
 • werkt voor het technische inkoopproces regelmatig samen met de inkopers binnen het Sociaal Domein;
 • neemt deel aan en bent zo nodig trekker van (interne en externe) projectgroepen;
 • draagt zorg voor de doorontwikkeling van de transformatiedoelstellingen in gezamenlijkheid met de zorgaanbieders;
 • adviseert de beleidscollega’s en het management op doorontwikkeling via resultaatanalyses en op het aanpakken en oplossen van knelpunten;
 • beheert, samen met contractbeheer, de contractdatabase van de aan jou toegewezen contracten;
 • signaleert trends in contractuele elementen en knelpunten en rapporteert hierover. Hiervoor benut en ontwikkel je de benodigde (sturings)instrumenten en rapportages samen met de beleidsadviseurs;
 • werkt samen met de kwaliteitsmanager op o.a. de volgende onderwerpen: kpi’s, kwaliteitsonderzoek, materiele controles en cliënttevredenheid.

Uren per week

Minimaal: 20
Maximaal: 20

Wie ben jij

Jij bent een stevige professional met gepaste bravoure, je kunt goed  risico’s in schatten en snel en adequaat handelen. Je hebt aantoonbare ervaring met relatiemanagement. Ervaring in en affiniteit met de zorg of het Sociaal Domein is een pre.
Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de (zorg)markt en relevante wet- en regelgeving. Het is een pré wanneer je de inhoudelijke en financiële opgaven kent die voorvloeien uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Participatiewet.

Als je niet op alle onderdelen evenveel ervaring hebt, nodigen we je toch uit om te reageren. Het gaat ook om de vaardigheden die je hebt en de persoonlijkheid die je brengt.

Competenties

 • Je kunt strategisch en analytisch denken en handelen;
 • Je bent daadkrachtig en assertief met oog voor relatiebehoud en zoekt de verbinding met de inhoudelijke beleidsmedewerkers, leveranciers en stakeholders;
 • Je hebt overtuigingskracht en bent in staat veranderingen door te voeren;
 • Je kunt het overzicht bewaken, goede prioriteiten stellen en de juiste afweging maken bij (soms) uiteenlopende belangen;
 • Je bent besluitvaardig en sterk in voortgangsbewaking;
 • Je bent communicatief vaardig, een verbinder en creatief in probleemoplossing;
 • Je presteert goed onder tijdsdruk en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je bent politiek sensitief;
 • Je hebt kennis van bedrijfsvoering en financiële sturing;
 • Je werkt graag samen en levert een positieve bijdrage aan de prettige werksfeer binnen het cluster.

Waar ga je werken

‘Samen doen wat nodig is voor een krachtige samenleving’. Binnen het Sociaal Domein is het onze opgave om ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfredzaam kunnen zijn met behoud van kwaliteit van leven. De veranderingen in de samenleving vragen om een overheid die in netwerken kan samenwerken. Naast inhoudelijke opgaven ligt er een grote opgave op het terrein van strategie en bedrijfsvoering. Om grip te houden op deze (financiële) opgaven moeten we de volle breedte van het Sociaal domein ontwikkelen en innoveren.
De sector Beleid & Strategie bestaat uit 4 clusters: “Iedereen doet mee”, “Leven lang ontwikkelen”, “Bestaanszekerheid” en “Inkoop en contractmanagement.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.090,- en maximaal € 4.671,- (functieschaal 10, salaristabel 1-4-2022) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. De praktijk laat zien dat het meestal 50/50 op het gemeentehuis en thuis is. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, we horen graag hoe jij dit ziet. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.


Belangstelling

Interesse? Reageren kan door een CV en motivatiebrief mee te sturen. Dit kan tot en met 9 februari 2023. Deze vacature staat tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Interne medewerkers van gemeente Leeuwarden hebben bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Esther van der Veen, clustercoördinator inkoop- en contractmanagement, telefoonnummer 06-319 63 244.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met Sipke Durk Castelein van het team werving en selectie van de gemeente Leeuwarden, telefoonnummer 06-29685547 (ook via WhatsApp bereikbaar).

Wij letten niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons zijn het jouw kwaliteiten die tellen.

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteer direct