Terug naar vacatures

Coördinator Funksjoneel Behear

gemeente Noardeast-Fryslan

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 18

Gepubliceerd op : 24-01-2023

Sluitingsdatum : 07-02-2023

nummer: NF 2020-47                         

Voor de gemeente Noardeast-Fryslân zijn wij op zoek naar een:

Werknaam functie

Coördinator Funksjoneel behear

Normfunctie

Operationeel leidinggevende II (HR21 code functie N02.05.04)

Dienstverband

Afhankelijk van ervaring bieden wij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde

of onbepaalde tijd - 0,5 FTE

Noardeast-Fryslân, een gemeente met karakter                    
Gastvrijheid, zorg voor elkaar, openheid en trots. Daar staan wij voor. Het liefst doen wij de dingen samen en persoonlijk. Wij zijn niet van de woorden maar van het doen. Echte vakmensen en doorzetters. Trots op onze Fryske taal en cultuur. Wij leggen als overheidsorganisatie de lat hoog als het gaat om betrouwbaarheid, integriteit en professionaliteit.

Cluster Digitalisearring, Ynformaasjebehear en
Fasilitêr (DYenF)

Je gaat onderdeel uitmaken van het cluster Digitalisearring, Ynformaasjebehear en Fasilitêr. Het cluster is opgedeeld in vier eenheden; Bron- en Ynformaasjebehear, Fasilitêr, Funksjoneelbehear, Belied en Advys. Als cluster willen wij een betrouwbare partner en kritische vriend zijn. Vanuit onze rol maken we het mogelijk dat de opgaven van Noardeast-Fryslân en Dantumadiel samen persoonlijk en in de buurt gerealiseerd worden.

Eenheid Funksjoneel behear

De eenheid Funksjoneel behear is verantwoordelijk voor het duurzaam organiseren en beheren van onze basis- en kernregistraties en onze grote geautomatiseerde informatiesystemen. In nauwe afstemming met de gebruikers van deze systemen zetten wij ons volledig in voor het optimaal geautomatiseerd ondersteunen van gemeentelijke werkprocessen. Dit doen we samen met het Shared Service Center Leeuwarden (SSC) die het technische beheer van de ICT-faciliteiten voor ons uitvoert.

Een nieuwe functie

Samen met de directie en de clusterhoofden vormen de coördinatoren vanaf 1 oktober 2022 de nieuwe leiding van de organisatie. Jij bent de operationeel leidinggevende en de verbindende factor tussen het clusterhoofd en de medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van een eenheid vanuit een niet-hiërarchische positie.

Een coördinator:

 • Is verantwoordelijk voor het managen van een organisatie-eenheid vanuit een niet-hiërarchische bevoegdheid
 • Plant, stuurt en organiseert de werkzaamheden; coördineert op resultaat en integraliteit t.b.v. maximale dienstverlening, capaciteitsverdeling, flexibilisering van arbeid en personele ontwikkeling 
 • Is inhoudelijk sparringpartner en vraagbaak

Wat vragen wij van onze coördinatoren?

De functiegerichte competenties van de coördinator

 • Plannen, organiseren en voortgang bewaken
 • Samenwerken, waaronder goed kunnen luisteren 
 • Verantwoordelijkheid, vóór de mensen gaan staan (rugdekking)
 • Resultaatgerichtheid (praktisch/hands-on/het grotere geheel)
 • Vindingrijkheid, oplossingsgerichtheid (hierbij past ook durf)
 • Omgevingsbewustzijn

De persoonsgerichte competenties van de coördinator:

 • Initiatief
 • Empathisch
 • Stressbestendigheid (je brengt rust)
 • Coaching (je bent het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers)
 • Sociabiliteit (het gezag komt vanuit jezelf)
 • En…, je beschikt over een goed gevoel voor humor!

Je profiel

Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring met het begeleiden van medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling. Je hebt daarnaast inzicht in de verschillende facilitaire processen (liefst binnen een gemeente) en bent bekend met het maken van resultaat afspraken. Je hebt een duidelijke visie op de rol van coördinator binnen de organisatie en staat daar ook voor.

Ons aanbod

Wij bieden verantwoordelijk en maatschappelijk belangrijk werk in een professionele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Wat je gaat verdienen is afhankelijk van je ervaring. Je wordt ingeschaald in de aanloopschaal of de functieschaal (coördinator II schaal 10, maximaal € 4.671 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Daarnaast bieden wij uitstekende, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Individueel Keuzebudget (IKB 17,05% vrij uit te geven aan beschikbare doelen die passen bij je persoonlijke wensen) en de mogelijkheid de uren flexibel in te delen, dan wel thuis te werken. Ook krijg je ruimte voor je ontwikkeling door middel van toegang tot ons uitgebreide online leerplatform Us Akademy.

Solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 7 februari 2023 je sollicitatie via de mail naar de personeelsadministratie@noardeastfryslan.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 
10 februari 2023.

Een assessment maakt deel uit van de procedure en is de basis voor een persoonlijk ontwikkelingsplan (P.O.P). Voor het vervullen van deze functie is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Evert Tuinstra Clusterhoofd DYenF
0624299337
e.tuinstra@noardeast-fryslan.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Petra Dijkstra P&O-adviseur
0628136058
p.dijkstra@noardeast-fryslan.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.056644@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 07-02-2023 binnen zijn.

Solliciteer