Terug naar vacatures

Coördinator Romtelik belied en plannen

gemeente Noardeast-Fryslan

Benodigde opleiding: HBOplus 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 25-11-2022

Sluitingsdatum : 11-12-2022

Vacaturenummer: NF 2022-47                                     

Voor de gemeente Noardeast-Fryslân zijn wij op zoek naar een:

Werknaam functie:  

Coördinator Romtelik belied en plannen 

Normfunctie:

Operationeel leidinggevende I  (HR21 code functie N02.05.02)

Dienstverband:

Afhankelijk van ervaring bieden wij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde

of onbepaalde tijd. Arbeidsduur 36 uur.


Noardeast-Fryslân, een gemeente met karakter                    
Gastvrijheid, zorg voor elkaar, openheid en trots. Daar staan wij voor. Het liefst doen wij de dingen samen en persoonlijk. Wij zijn niet van de woorden maar van het doen. Echte vakmensen en doorzetters. Trots op onze Fryske taal en cultuur. Wij leggen als overheidsorganisatie de lat hoog als het gaat om betrouwbaarheid, integriteit en professionaliteit.

Cluster Omjouwing en Ekonomy (OenE)
Binnen cluster OenE bevorderen we een leefomgeving waarbinnen inwoners en organisaties (duur­zaam en veilig) kunnen wonen, werken, ondernemen en recreëren. Dit doen we door het ontwikkelen van beleid en het verrichten van ondersteunende en specialistische uitvoerende werkzaamheden.

De eenheid Romtelik belied en plannen adviseert de gemeenten Noardeast-Fryslan en Dantumadiel over activiteiten en beleidsontwikkelingen die plaatsvinden binnen de fysieke ruimte van de beide gemeenten. De beleidsadvisering gaat over een breed scala van 12 vakgebieden die binnen de eenheid samenwerken.  

Een nieuwe functie
Samen met de directie, bestaande uit de gemeentesecretaris/algemeen directeur, de adjunct-directeuren en de clusterhoofden, vormen de coördinatoren per 1 oktober 2022, de nieuwe leiding van de organisatie. De coördinator is de operationeel leidinggevende en de verbindende factor tussen het clusterhoofd en de medewerkers. Hij of zij is verantwoordelijk voor het coördineren van een eenheid vanuit een niet-hiërarchische positie. Dit op basis van de operationele opgaven en de functionele verantwoordelijkheden die door het clusterhoofd vanuit het tactische niveau zijn doorvertaald aan de medewerkers.

De coördinator:

 • Is thuis in een multi-disciplinaire eenheid, en heeft inhoudelijk kennis van ruimtelijk beleid en plannen;
 • Is verantwoordelijk voor het managen van een organisatie-eenheid vanuit een niet-hiërarchische bevoegdheid;
 • Plant, stuurt en organiseert de werkzaamheden; coördineert op resultaat en integraliteit t.b.v. maximale dienstverlening, capaciteitsverdeling, flexibilisering van arbeid en personele ontwikkeling; 
 • Is inhoudelijk sparringpartner en vraagbaak;

Wat vragen wij van onze coördinatoren?

De functiegerichte competenties van de coördinator

 • Plannen, organiseren en voortgang bewaken;
 • Samenwerken, waaronder goed kunnen luisteren;  
 • Verantwoordelijkheid, vóór de mensen gaan staan (rugdekking);
 • Resultaatgerichtheid (praktisch/hands-on/het grotere geheel);
 • Vindingrijkheid, oplossingsgerichtheid (hierbij past ook durf);
 • Omgevingsbewustzijn.

De persoonsgerichte competenties van de coördinator:

 • Initiatief;
 • Empathisch;
 • Stressbestendigheid (je brengt rust);
 • Coaching (je bent het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers);
 • Sociabiliteit (het gezag komt vanuit jezelf)
 • En…, je beschikt over een goed gevoel voor humor!

Je profiel
Je hebt een HBO+ werk en denkniveau. Je hebt ervaring en opleiding in het begeleiden, vertegenwoordigen en aansturen van een team van 30 professionals en vakspecialisten. Je hebt daarnaast inzicht in de verschillende processen van de gemeente en het maken van resultaat afspraken. Je hebt een duidelijke visie op de rol van coördinator binnen de organisatie en staat daar ook voor.

Ons aanbod
Wij bieden verantwoordelijk en maatschappelijk belangrijk werk in een professionele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Wat je gaat verdienen is afhankelijk van je ervaring. Je wordt ingeschaald in de aanloopschaal of de functieschaal (coördinator I schaal 11, maximaal € 5.372 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Daarnaast bieden wij uitstekende, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Individueel Keuzebudget (IKB 17,05% vrij uit te geven aan beschikbare doelen die passen bij je persoonlijke wensen) en de mogelijkheid de uren flexibel in te delen, dan wel thuis te werken. Ook krijg je ruimte voor je ontwikkeling door middel van toegang tot ons uitgebreide online leerplatform Us Akademy.

Solliciteren?
Stuur dan uiterlijk zondag 11 december 2022 je sollicitatie via Werken in Friesland. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 15 december 2022.
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Romke Akkerman, interim clusterhoofd OenE, tel. 0519-298 888 of via e-mail r.akkerman@noardeast-fryslan.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Annalies Vriesinga,  P&O adviseur, tel: 0519-298 888 of via e-mail a.vriesinga@noardeast-fryslan.nl.
Een assessment maakt deel uit van de procedure en is de basis voor een persoonlijk ontwikkelingsplan (P.O.P). Voor het vervullen van deze functie is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Romke Akkerman Interim clusterhoofd OenE
0651032076
r.akkerman@noardeast-fryslan.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Annalies Vriesinga P&O-adviseur
0519-298888
a.vriesinga@noardeast-fryslan.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.055239@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 11-12-2022 binnen zijn.

Solliciteer