Terug naar vacatures

Financieel Expert Sociaal Domein

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 05-10-2021

Sluitingsdatum : 28-10-2021

Financieel Expert Sociaal Domein

28-36 uur per week

De financiële stromen binnen het sociaal domein van de gemeente Weststellingwerf zijn jouw hoogste prioriteit. Met jouw talent als financieel expert en sparringpartner ondersteun je directie, teamleiders en budgethouders en zoek je proactief verbindingen.

De inhoud van je werk
Als resultaatgerichte financieel expert ben je in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan directie, teamleiders en budgethouders bij financiële vraagstukken. Je bent een doorgewinterde financial die tijdig (financiële) knelpunten signaleert en voorstellen aandraagt tot verbetering. Je analyseert en interpreteert cijfermatige en financiële gegevens en je verzorgt rapportages. Daarnaast hou je je bezig met:

 • De ontwikkeling van ken- en stuurgetallen.
 • Het ondersteunen bij de aanlevering van gegevens binnen het sociaal domein t.b.v. de P&C-cyclus.
 • Het afstemmen met de OWO Backoffice sociaal domein over aan te leveren gegeven t.b.v. managementinformatie en interne controle.
 • Uitvoering te geven aan én toezicht houden op financiële prestatielevering door zorgaanbieders.
 • Het controleren van afspraken met zorgaanbieders t.b.v. rechtmatigheid.

Kortom, een veelzijdige en afwisselende functie waarin je vakspecialistische kennis wordt gevraagd.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen
Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

De financieel expert maakt onderdeel uit van het schakelteam. Dit team vormt de verbinding tussen beleid en uitvoering in het sociaal domein. Onze rollen daarbij zijn  signaleren, adviseren, implementeren, meedenken, coachen en verbinden. Het schakelteam bestaat uit diverse, veelal individuele functies. Vanuit deze functies wordt volop samengewerkt met andere teams. Onderling is er een goede verstandhouding, hoge mate van zelfredzaamheid en word je uitgedaagd om oplossingsgericht te werken.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat breng je mee?
Jij bent open, toegankelijk en in staat te beïnvloeden en te overtuigen. Je bent proactief, nauwkeuring en maakt heldere afspraken. Verder ben je analytisch sterk en kun je goed hoofd- en bijzaken scheiden. Je bent een stevige persoonlijkheid en hebt een klant- en resultaatgerichte instelling. Daarnaast heb je:

 • een relevant hbo-diploma;
 • ten minste 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van gemeentelijke financiën en financiële beleidsadvisering;
 • kennis van het sociaal domein en de financiële stromen;
 • voelsprieten die knelpunten signaleren en kom je hierbij in actie;
 • ervaring met integraal denken en werken;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden (redactioneel en contactueel). En ben je in staat een verbindende rol op je te nemen.

Dit kun je van ons verwachten
Je komt op een gezellige en energieke afdeling te werken, waar collega's elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Maar daarmee krijg je geen brood op de plank. Vandaar dat je, bij een arbeidsovereenkomst voor 28-36 uur per week, ook aanspraak mag maken op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 4.494 (aanloopschaal 9/schaal 10 cao Gemeenten), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen onze Weststellingwerf academie of door het volgen van een opleiding.
 • een reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract.
 • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Ben je enthousiast?
En ga jij de financiële stromen binnen het sociaal domein op orde houden? Stuur dan uiterlijk 19 oktober 2021 je motivatie en cv via de sollicitatiebutton op deze website. De gesprekken vinden plaats op donderdagochtend 28 oktober 2021.

Wil je eerst meer informatie over de vacature financieel expert sociaal domein? Wence Wassink, teamleider schakelteam, staat je graag te woord via 06 – 184 709 26. HR-adviseur Priscilla Schipper vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 0561 - 691 295.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer