Terug naar vacatures

Frontofficemedewerker Omgevingszaken

gemeente Heerenveen

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 

Aantal uren per week: 24-36

Gepubliceerd op : 24-11-2022

Sluitingsdatum : 04-12-2022

Word jij onze nieuwe, enthousiaste en gedreven collega in de frontoffice van het Team Omgevingszaken? Vind je het leuk om inwoners en ondernemers aan de balie, telefoon en mail op een goede en snelle wijze van dienst te kunnen zijn op het gebied van de fysieke leefomgeving? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Je functie

Als Frontofficemedewerker bij het Team Omgevingszaken ben je actief in een afwisselende functie, waarbij je een scala aan vragen op het gebied van de fysieke leefomgeving voor je kiezen krijgt.

Je helpt en begeleidt mensen aan het vergunningenloket met hun vragen op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening, monumenten en milieu. Je helpt mensen met het indienen van vooroverleggen en aanvragen. Je toetst bouwplannen aan de regels voor vergunningvrij bouwen en bestemmingsplannen. Bij bestemmingsplanafwijkingen vraag je hierover advies aan de specialisten in de backoffice. Je behandelt particuliere sloopmeldingen. Je werkt veel samen met je frontofficecollega’s en doet daarnaast veel zaken geheel zelfstandig af. Elke werkdag is er frontofficeoverleg, waarin je met je collega’s de ingekomen mails, terugbelnotities en post bespreekt. Ook wordt dan een eerste globale toets gedaan van de Vooroverleggen en Omgevingsaanvragen die bij de gemeente binnenkomen.

Omgevingswet

De invoering van de Omgevingswet brengt de nodige veranderingen met zich mee, die ook van invloed zijn op het werk in de frontoffice. Met het zogenaamde initiatievenproces en Intaketafels wordt druk geoefend en jij hebt een rol aan de voorkant van dit proces.

Je profiel

Kennis en ervaring

Je hebt een juridische opleiding op hbo niveau afgerond, bij voorkeur Rechten, Bestuurskunde – Overheidsmanagement / Ruimtelijk bestuursrecht.

Je vindt het leuk om inwoners en ondernemers te helpen aan het vergunningenloket. Je bent iemand die “de wereld van vergunningverlening” en de daarbij horende inhoud op het gebied van het Omgevingsrecht goed kent of graag (beter) wilt leren kennen.

Competenties

Wij vinden het belangrijk dat je inwoners en ondernemers vanuit de geest en de bedoeling van de wet  benadert. Verder is het belangrijk dat je over de juiste vaardigheden beschikt die horen bij vraaggericht werken en dat je kunt denken vanuit de inwoner/ondernemer. Je weet van aanpakken. Je bent communicatief vaardig en sterk klant- en servicegericht. Daarnaast ben je ook resultaatgericht waarbij je altijd zorgvuldig blijft in je aanpak. Je bent flexibel ingesteld en in staat om mee te gaan in de ontwikkeling van de regelgeving, het team en de organisatie.

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie waar ruimte is voor initiatief en ontwikkeling. Je gaat werken in een dynamische werkomgeving met een prettige, informele werksfeer. Naast inhoudelijke uitdagingen bieden we jou een prima arbeidsvoorwaardenpakket. Aansluiting bij de pensioenregeling ABP en flexibele mogelijkheden om je Individueel Keuze Budget (IKB) in te zetten. Hierdoor heb je meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Het IKB bedraagt 17,05% van je bruto salaris.

Afhankelijk van je ervaring en opleiding bieden we je een salaris in schaal 9 van minimaal €2.865,- tot maximaal € 4.208,- per maand bij een 36-urige werkweek.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie bel je met Evelyn de Boer (Teamleider Omgevingszaken), 0513-617676 of e.deboer@heerenveen.nl of met Durk Polet (Frontofficemedewerker Omgevingszaken), 0513-617792 of d.polet@heerenveen.nl. Wil je meer weten over de procedure, neem dan contact op met Margriet de Jong (adviseur P&O), 06 41 08 80 67 of m.dejong@heerenveen.nl.  

Heb je interesse?

Stuur dan uiterlijk 4 december 2022 aanstaande een reactie met cv en motivatie.

De briefselectie vindt plaats op 5 december en de sollicitatiegesprekken op woensdag 7 december.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.055217@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 04-12-2022 binnen zijn.

Solliciteer