Terug naar vacatures

Functioneel applicatiebeheerder

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 26

Gepubliceerd op : 03-09-2020

Sluitingsdatum : 20-09-2020

Functioneel Applicatiebeheerder (DIV) 

Ken jij het vak Functioneel Applicatiebeheerder en dan vooral op het gebied van DIV? Dan kan jij ons team Documentaire Informatievoorziening (DIV) goed ondersteunen. Met jouw affiniteit met ICT weet jij je weg te vinden in het Zaaksysteem en help jij je collega’s.

De inhoud van je werk
Als applicatiebeheerder ben je er voor je collega’s. Jij helpt ze bij het gebruiken van de applicaties op het gebied van digitaal zaakgericht werken. Jij weet hen te stimuleren en te helpen om de software optimaal te benutten en te gebruiken. Jij begrijpt het DIV vak en hebt ook gevoel bij de ICT kant hiervan. Samen met je collega’s los jij de dagelijkse problemen op zodat iedereen weer zijn of haar werk kan doen. Je collega’s die het systeem gebruiken bevinden zich in drie gemeenten  Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland. Wij hebben namelijk een samenwerkingsverband met elkaar. Jij werkt vanuit de locatie Wolvega en soms vanuit een van de andere locaties.
Jij houdt je daarnaast bezig met het geven van uitleg en trainingen over het systeem van Zaakgericht werken. En doet ook voorstellen waar we kunnen verbeteren en vernieuwen. Dit doe je samen met je twee collega functioneel applicatiebeheerders.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen
Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Je werkdag start met een paar kleine controles en tests of bepaalde processen het nog doen. In Topdesk kijk je naar nieuwe vragen van je collega’s en of er storingen zijn gemeld. De werkdag begint, want een collega heeft een subsidieaanvraag in behandeling en wil graag een overzicht van alle documenten in die zaak, maar hoe gaat dat ook alweer? Gelukkig kan jij daar prima bij helpen. De volgende vraag richt zich op een storing, want de brief wordt niet zichtbaar in de zaak. Je contact met de collega’s is heel divers. Via de telefoon, chat, e-mail, een open groep op ons intranet en Topdesk. Jij hebt net als je collega’s een dienstverlenende instelling. 

Het grootste gedeelte van je dag bestaat uit het helpen van je collega’s. Aanmaken van een nieuw account, training geven, beantwoorden van vragen en oplossen van problemen. De rest van de tijd gebruik jij voor de doorontwikkeling van de applicaties. Richt je nieuwe processen in en denk je met gebruikers en leveranciers na over nieuwe functionaliteiten.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat breng je mee?
Flexibiliteit, want geen dag is namelijk hetzelfde. Je weet nooit wat er komt aan vragen en storingen. Een uitdaging ga jij dan ook niet uit de weg. Jij hebt kennis van systemen en kan daardoor gemakkelijk overzien wat er nodig is wanneer applicaties gekoppeld moeten worden met het archiefsysteem. Jouw deelname in projectgroepen is dan ook van toegevoegde waarde, omdat we jouw kennis nodig hebben. Het gaat je gemakkelijk af om contacten te leggen met je collega’s die vragen hebben. Je neemt ook gemakkelijk initiatief om tot een oplossing te komen.

Daarnaast heb je:

  • Een relevante Mbo+/Hbo opleiding gericht op Informatiemanagement/ICT
  • Ervaring op het vakgebied en het is een voordeel wanneer dit binnen een overheidsorganisatie is
  • Ervaring met de applicaties zoals iWriter, Kofax, iZaaksuite en/of iDocumenten (Alfresco). Heb je dit niet? Dan leren we het je graag.

Dit kun je van ons verwachten
Je komt op een gezellige en drukke afdeling te werken, waar collega’s elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Maar daarmee krijg je geen brood op de plank. Vandaar dat je, bij een arbeidsovereenkomst voor 26 per week (wellicht in de toekomst naar 36 uur per week), ook aanspraak mag maken op:

  • een bruto maandsalaris van maximaal € 3.520 (schaal 8 cao Gemeenten) op basis een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen.
  • een jaarcontract, met de intentie tot omzetting naar vast dienstverband.
  • een reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract.
  • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Ben jij enthousiast?
Stuur dan uiterlijk 20 september 2020 je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton.

Wil je eerst meer informatie over de vacature Functioneel Applicatiebeheerder Richard Meijer, teamleider DIV a.i., staat je graag te woord via 0561 - 691 488. HR-adviseur Linda Attema-Stellingwerff vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 0561 - 691 289.

Deze vacature werven wij gelijktijdig in- en extern. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat onze voorkeur.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Richard Meijer teamleider DIV a.i.
0561-691488
richard.meijer@weststellingwerf.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Linda Attema-Stellingwerff HR-adviseur
0561-691289
l.stellingwerff@weststellingwerf.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer