Terug naar vacatures

Functioneel Beheerder onderwijs/ burgerzaken

gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 06-07-2021

Sluitingsdatum : 08-08-2021

Wat ga je doen

De afdeling Informatiemanagement (IM) van het Shared Servicecentrum van de gemeente Leeuwarden is op zoek naar een Functioneel Beheerder Onderwijs/Burgerzaken.

Je wordt binnen IM onderdeel van één van onze Serviceteams. Dat team voert het beheer van verschillende applicaties, waaronder Key2Jongeren, Key2Burgerzaken, Key2Begraven en verschillende randapplicaties en koppelingen voor zowel gemeente Leeuwarden, als voor enkele partnergemeenten. Samen met je teamgenoten vertaal je de wensen van de gebruikers over de inrichting van de informatievoorziening. Je realiseert in nauwe samenwerking met de leverancier en interne stakeholders gewenste wijzigingen en voert geplande releases door. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de gebruikers op de werkvloer optimaal gebruik kunnen maken van de applicaties en dat daarmee de continuïteit, veiligheid en kwaliteit geborgd worden. Ook voor instructies en actuele gebruikershandleidingen kunnen de gebruikers bij jullie terecht.

In de aankomende periode wordt de applicatie Key2Jongeren (onderwijs) vervangen. Jij bent als functioneel beheerder vanaf de start van dit traject actief betrokken en zal (samen met je collega’s) een belangrijke rol krijgen in de inrichting en uitrol van de nieuwe applicatie.

Bij alles wat je doet, kijk je verder dan het dagelijkse reilen en zeilen. Je stelt jezelf vragen als: waar kan het beter qua functionaliteiten? Hoe kan het oplossen, afhandelen en testen van incidenten beter worden aangepakt? Jij ziet dit niet alleen, maar gaat er ook mee aan de slag. Zo geef je afwijkingen of knelpunten door als je deze ontdekt, zoek je graag naar oplossingen en plan je de werkzaamheden tijdig in. Ook inventariseer je regelmatig de informatiebehoefte onder gebruikers en zorg je dat je daar antwoord op biedt.

Uren per week

Minimaal: 32
Maximaal: 36

Wie ben jij

  • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau of hbo werk- en denkniveau;
  • Ervaring als functioneel beheerder is gewenst, echter nodigen we junioren binnen het vak ook van harte uit om te reageren op deze positie;
  • Kennis en ervaring met planmatig en projectmatig werken;
  • Kennis en ervaring met de applicaties Key2Jongeren en Key2Burgerzaken is een pre;
  • Kennis en ervaring met SaaS oplossingen is een pre;
  • Kennis van ontwikkelingen en trends op het gebied van Agile, Scrum en Lean is een pre;
  • Kennis van BISL is een pre.


Verder zien we graag de volgende competenties bij je terug:

Je bent een goed georganiseerd persoon met lef. In een hectische omgeving kun jij snel schakelen en focus behouden, zonder de noodzakelijke terugkoppeling en openheid naar je collega’s, gebruikers of leveranciers te verwaarlozen. Je hebt voldoende verantwoordelijkheidsgevoel om verschillende contacten tegelijk én proactief te kunnen onderhouden. Actieve samenwerking met je collega’s, gebruikers en de leverancier is niets nieuws voor jou. Je beschikt hierdoor over sterke communicatieve vaardigheden, zoals goed kunnen luisteren, doorvragen, afbakenen, overtuigen en het maken van duidelijke afspraken. Dit maakt jou echter niet star in je aanpak. Met jouw creativiteit weet je dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden.

Waar ga je werken

Het Shared Servicecentrum van de gemeente Leeuwarden ondersteunt de werkzaamheden van het bestuur en het ambtelijk apparaat. De afdeling Informatiemanagement (IM) is binnen het Servicecentrum verantwoordelijk voor het functioneel applicatiebeheer, advisering en ondersteuning op het gebied van informatievoorziening.

Leeuwarden is de sociale, economische en culturele krachtbron voor Fryslân. Met ruim 124.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kantorenstad. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. De gemeente Leeuwarden is een boeiende organisatie met zo’n duizend medewerkers. Zij geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de stad.

Het team
Dynamisch, in ontwikkeling, transformatie naar een regiefunctie en een prettige werksfeer zijn de begrippen voor de omgeving waar je in terecht komt.
 

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.048,- (functieschaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Als junior functioneel beheerder word je ingeschaald in een schaal 8. Daarnaast bieden we je een jaarcontract, met uitzicht op een vaste overeenkomst na 2 jaar.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
 


Belangstelling

De sluitingsdatum voor deze vacature is 8 augustus. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 25 augustus.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Elsbeth van Haselen, hoofd team Informatiemanagement, bereikbaar op 058 – 233 9063 en/of elsbeth.vanhaselen@leeuwarden.nl óf met Jarig Soepboer, coördinator Functioneel Applicatiebeheer, bereikbaar op 058 – 233 8016 – en/of jarig.soepboer@leeuwarden.nl

Heb je vragen over de procedure dan kan je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

Wij letten niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons zijn het jouw kwaliteiten die tellen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.


Solliciteer direct