Terug naar vacatures

Functioneel beheerder Suites voor het Sociale Domein

gemeente Noardeast-Fryslan

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 08-06-2021

Sluitingsdatum : 19-06-2021

Wij zoeken een functioneel beheerder Suites voor het Sociale Domein voor 36 uur per week en tijdelijk voor de duur van één jaar. Bij voldoende functioneren en onder gelijkblijvende omstandigheden bestaat er de mogelijkheid tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Afdeling en team

De afdeling Bedriuwsfiering zorgt voor de interne ondersteuning van de gemeentes Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. De afdeling is een professionele en betrouwbare dienstverlener en ondersteunt proactief de directie, gemeenteraden, colleges van B&W en de interne organisatie bij het uitoefenen van hun taken. Binnen Bedriuwsfiering worden de volgende teams onderscheiden: Personiel en Organisaasje, Finansjeel Belied, Administraasje & Belestingen, Ynformaasjefoarsjenning, Gegevens en Applikaasjes, Sekretariaat Bestjoer, Management en Griffy, Juridyske Saken, Kommunikaasje en Fasilitêr.

Als Functioneel beheerder Suites voor het Sociale Domein werk je in het team Gegevens & Applikaasjes van de afdeling Bedriuwsfiering. Het team Gegevens & Applikaasjes is verantwoordelijk voor het duurzaam organiseren en beheren van de gegevens in onze basis- en kernregistraties en onze grote geautomatiseerde informatiesystemen. In nauwe afstemming met de gebruikers van deze systemen en de basis- en kerngegevens zetten wij ons volledig in voor het optimaal geautomatiseerd ondersteunen van gemeentelijke werkprocessen. Dit doen we samen met het Shared Service Center Leeuwarden (SSC) die het technische beheer van de ICT-faciliteiten voor ons uitvoert.

Jouw werkzaamheden

Als functioneel beheerder Suites voor het Sociaal Domein maak je deel uit van het team functioneel beheerders dat zich bezighoudt met het functionele beheer van onze grote applicaties zoals onze financiële applicatie, belastingapplicatie en vergunningenapplicatie.

Je werkt mee aan het optimaal en ongestoord verlopen van belangrijke processen behorend bij het verzorgen van onder andere inkomensondersteuning, jeugdzorg en WMO. Belangrijke processen voor onze kwetsbare burgers.   

Je bent namens de systeemeigenaren verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaal functioneren van de Suites voor het Sociaal Domein. Je fungeert daarom als een spin in het web tussen enerzijds de gebruikers van de Suites, de technische (applicatie) beheerders van het SSL en de leverancier van de Suites. Je onderhoudt nauwe contacten met je directe collega functioneel applicatiebeheerders van de Suites voor het Sociaal Domein. Daarnaast onderhoudt je ook intensief contact met de andere functioneel applicatiebeheerders binnen het team Gegevens & Applicaties zodat kennis en ervaring ten behoeve van verdere professionalisering van de beheerprocessen wordt gedeeld en gezamenlijk ontwikkeld.

Jouw taken zijn:

Gebruiksbeheer: 

 • Verlenen van ondersteuning bij het gebruik van de Suites voor het Sociaal Domein. 
 • Afhandelen van incidenten.
 • Is verantwoordelijk voor het oplossen van incidenten en klachten (1e lijn) al of niet met ondersteuning van de informatieadviseur of de medewerkers van SSL; 
 • Volgt de voortgang van uitstaande incidenten en koppelt de status terug aan de aanmelder; 
 • Is verantwoordelijk voor regelmatige rapportages over incidenten en andere geleverde diensten. 
 • Opzetten en toewijzen van rapporten, menu’s en gebruikersrechten (autorisatiebeheer);
 • Contact onderhouden met een diversiteit van leveranciers en specialisten enerzijds en eindgebruikers anderzijds; 
 • Verwerken van ad hoc informatieverzoeken m.b.t. management- en stuurinformatie.

Wijzigingenbeheer: 

 • Onderkennen van informatiebehoeften en deze vertalen naar functionaliteiten gericht op het optimaal benutten van applicaties; 
 • Beheren en administreren van wijzigingsverzoeken voortkomend uit wensen van de gebruikersorganisatie of wetswijzigingen. 
 • Vaststellen impact van wijzigingsverzoeken voor de bedrijfsprocessen, de systemen en de administratieve organisatie; 
 • Prioriteren wijzigingsverzoeken; 
 • Regelmatig rapporteren over de geïnventariseerde, onder handen zijnde en doorgevoerde wijzigingsverzoeken. 

Functionaliteitenbeheer:

 • Opstellen functionele specificaties (requirements) voor informatiesystemen en administratieve organisatie 
 • (Laten) opstellen acceptatietestplan en uitvoeren en begeleiden acceptatietest. 
 • Opstellen gebruikershandleidingen en procesbeschrijvingen 
 • (Laten) opstellen implementatieplan voor het invoeren van gewijzigde (onderdelen van) informatievoorzieningen.
 • Vrijgeven van gewijzigde (onderdelen van) informatievoorzieningen, zoals applicaties, gebruikershandleiding en procesbeschrijvingen. 
 • Deelnemen aan project- en werkgroepen: 
 • Leveren specialistische ondersteuning in projecten;
 • Aangeven implicaties, beperkingen en verbeteringen en deze omzetten in voorstellen;
 • Adviseren over kostenconsequenties en tijdlijnen.

Behoeftemanagement:

 • Identificeren, diagnosticeren en registreren van de hoofdoorzaken van incidenten, om herhaling van deze verstoringen te voorkomen;
 • Identificeren (potentiële) problemen en deze kenbaar maken bij je teamleider en het management van de afdeling Zorg en Ondersteuning
 • Onderkennen van informatiebehoeften en deze vertalen naar functionaliteiten gericht op het optimaal benutten van de Suites.

Om deze functie uit te kunnen voeren is aantoonbare functioneel applicatiebeheer kennis en ervaring met de Suites voor het Sociaal Domein zeer gewenst en een pré.

Jouw profiel

Je hebt een klantgerichte instelling, bent representatief, proactief en instaat om zelfstandig je werk te kunnen doen. Daarnaast ben je bereid om te reizen tussen de verschillende locaties van de gemeente Noardeast-Fryslân.

Ons aanbod

Inschaling vindt, afhankelijk van opleiding en ervaring, plaats in aanloopschaal 8 of functieschaal 9 met een minimum van € 2484,- en een maximum van €  4048,- bruto per maand (bij 1.0 fte). Verder bieden wij een goede, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Individueel Keuzebudget. De functie is ingedeeld in HR21 profiel Medewerker Systemen II.

Voor benoeming in deze functie is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.
Meer informatie over onze organisatie vind je op www.noardeast-fryslan.nl.

De selectiegesprekken zijn  op 23 juni 2021.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Evert Tuinstra Teamleider
0624299337
e.tuinstra@noardeast-fryslan.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Nynke Kloosterman Adviseur P&O

n.kloosterman@noardeast-fryslan.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.044320@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 19-06-2021 binnen zijn.

Solliciteer