WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Gedragswetenschapper

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: Master / WO, Bachelor / HBO

Dienstverband: Tijdelijk

Aantal uren per week: 32

Gepubliceerd op : 03-04-2024

Sluitingsdatum : 23-06-2024

Wat ga je doen?

We zijn bezig onze gebiedsteams te versterken met nieuwe collega’s die samen met ons bouwen aan stevige gebiedsteams. We vinden vakkundige ondersteuning van onze gebiedsteammedewerkers belangrijk voor zowel gedragswetenschappers als praktijkbegeleiders. 

De gedragswetenschapper staat naast de gebiedsteammedewerkers. Je ondersteunt, coacht en adviseert hen vanuit wetenschappelijke kennis en zienswijzen en vanuit systematische en methodische aanpakken. Daarbij reik je aan en ga je uit van de kracht van medewerkers, die zelf hun besluiten nemen in casuïstiek. Je bevordert de transformatieopgave en de professionele ontwikkeling van medewerkers. Als gedragswetenschapper richt je je voornamelijk op meervoudige complexe casuïstiek waarin kinderen, jeugdigen en gezinnen centraal staan. Daarbij vinden wij het essentieel dat de gedragswetenschapper de gebiedsteammedewerkers stimuleert om breed en in samenhang te kijken. Je hebt daarin een voorbeeldrol.

Wie ben jij

Als gedragswetenschapper vervul je diverse rollen binnen het gebiedsteam van de gemeente Súdwest Fryslân, gericht op het bevorderen van veerkracht in het Sociaal Domein en het bieden van ondersteuning op het gebied van jeugdhulp. Dit omvat onder andere het coachen van gebiedsteammedewerkers in zowel de integrale werkwijze van de gemeente als de vakinhoudelijke aspecten van jeugdhulp, waarbij een contextuele en systematische benadering centraal staat. Je denkt mee over de ontwikkeling van kinderen, analyseert problemen en beoordeelt de veiligheid binnen gezinnen. Daarnaast richt je je op het verbeteren van gespreksvoering, houding en gedrag van de teamleden.

Je adviseert de gebiedsteammedewerkers bij complexe besluitvorming waarbij de veiligheid van jeugdigen in het geding is en waarbij sprake is van een hoog afbreukrisico. Hierbij spiegel en reflecteer je de medewerkers en teams op de te nemen stappen of op de te behalen resultaten, waarbij je hen verantwoordelijkheid geeft voor het maken van zwaarwegende afwegingen en systematische aanpakken hanteert uit de ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek.

Daarnaast neem je incidenteel deel aan (zorg)overleggen rondom inwoners, zowel jeugdigen als volwassenen, om bij te dragen aan de coördinatie van zorg. Je bevordert de kennis, deskundigheid en vaardigheden van de gebiedsteammedewerkers en signaleert samen met praktijkbegeleiders patronen in de casuïstiek, waarbij je voorstellen doet ter verbetering van kwaliteit, professionalisering en samenwerking.

Verder stel je samen met praktijkbegeleiders werkprocessen of werkinstructies op bij gewijzigd beleid en wet- en regelgeving en onderhoud je deze om ze toegankelijk en toepasbaar te houden voor de gebiedsteammedewerkers. Je bouwt een netwerk op met relevante organisaties en professionals in het werkveld en houdt de gebiedsteams op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied.

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding in orthopedagogiek of psychologie.
 • Je hebt een SKJ-registratie of ruime ervaring in de jeugdzorg en bent bereid om je SKJ-registratie middels scholing te behalen.
 • Je hebt ervaring in de jeugdhulpverlening als orthopedagoog.
 • Je staat achter onze visie (Veerkracht in het Sociaal Domein).
 • Je beschikt over de volgende competenties: analytisch vermogen, visie, samenwerken, overtuigingskracht, initiatief en coachen.

Verder ben je een stevige persoonlijkheid, flexibel, energiek en communicatief sterk (mondeling en schriftelijk).

Herken jij je in het hierboven beschreven profiel, maar voldoe je nog niet aan alle functie eisen? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. Een ervaren gedragswetenschapper die werkzaam is binnen onze gebiedsteams zal jou begeleiden en inwerken.

Waar ga je werken

Als gedragswetenschapper werk je binnen de vier gebiedsteams: Sneek Noord, Sneek Zuid, Buitengebied en Bolsward e.o. De gebiedsteams werken voor alle leeftijden en op alle leefgebieden: Jeugd, WMO, Participatie, Schulddienstverlening, Aanvraag Levensonderhoud en Nieuwe Wet Inburgering. Elk gebiedsteam bestaat uit ongeveer 40 gebiedsteammedewerkers. We werken vanuit integraliteit samen aan de transformatieopgave: werken vanuit de bedoeling, bewust indiceren (zo licht, dichtbij en kort als mogelijk en specialistisch waar nodig) en aansluiten op de zelfregie van inwoners. We werken vanuit het T-shaped profiel; iedere collega kijkt in de breedte naar een situatie en brengt daarnaast het eigen specialisme in. Hiermee willen we voor één huishouden - één aanpak.

Wat bieden wij

 • Allereerst een functie waarmee je als gedragswetenschapper écht iets betekent voor jouw collega's en de inwoners. 
 • Uiteraard een prima salaris waarin je als gedragswetenschapper kunt doorgroeien tot maximaal een salaris van € 5.997,- bruto per maand bij een volledig dienstverband (functieschaal 11, HR21-profiel Adviseur III). Dit is exclusief de opbouw van 17,05% individueel keuzebudget (IKB).
 • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor fiscaal gunstige doelen (uitruil fiscale voordelen woon/werk, kopen extra verlof, bedrijfsfitness, fiets of vakbondscontributie).
 • Uitstekende en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding openbaar vervoer, prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdrage, aanvullende collectieve AO verzekering, laptop, IPad en telefoon.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar.
 • Ben jij een vroege vogel of begin je liever iets later? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden.
 • Ook qua werkplek zijn we flexibel. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou plek.
 • Wil je jezelf ontwikkelen of heb je loopbaanvragen? Ons Leerhuis en de WERKplaats zijn er om jou te helpen in jouw (loopbaan)ontwikkeling.


Belangstelling

Ben jij de gedragswetenschapper die wij zoeken? Dan kijken we uit naar jouw reactie en gaan we graag met je in gesprek. Stuur je sollicitatie dan uiterlijk op 23 juni a.s..

Eerst meer informatie? Neem contact op met Eline Baijer, gedragswetenschapper via 06-30449143 of per mail  e.baijer@sudwestfryslan.nl

De gesprekken vinden plaats op 3 juli a.s. in de middag. Wij vragen je hiermee alvast rekening te houden.

NB. We vragen je om rechtstreeks te solliciteren via de website: werkenbij.sudwestfryslan.nl. Reageer je via een vacaturesite (bijv. Indeed) dan kan het voorkomen dat je sollicitatie niet (goed) aankomt en je geen reactie krijgt, dat zou zonde zijn!


Solliciteer direct