Terug naar vacatures

Gegevensbeheerder

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Benodigde opleiding: MBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 06-07-2021

Sluitingsdatum : 01-08-2021

Functie­omschrijving

Mooi toch, dat ons netwerk mede dankzij jou veilig functioneert en betrouwbaar is? Dat je jouw passie voor data als gegevensbeheerder Hoofdwegennet vanuit maatschappelijke betrokkenheid kan uitdragen. Spreekt je dit aan? Dan gaan wij graag met je in gesprek!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veilig en betrouwbaar maakt
Als gegevensbeheerder ben jij dè datakwaliteitsmedewerker van de informatie over de (vaar)wegen, bruggen, viaducten, sluizen in het werkgebied van Noord- Nederland (NN). Denk hierbij aan informatie in geografische informatiesystemen (GIS), as-built tekeningen, technische documentatie en inspectiegegevens. Je voert technische controles uit op de aangeleverde areaalgegevens die vanuit verschillende contracten binnenkomen. Op aangeven van de gegevenseigenaren ben je betrokken bij de inhoudelijke toetsing van areaalgegevens. Je actualiseert de beheer managementsystemen (BMS) met goedgekeurde areaalgegevens die via het areaalgegevensproces vanuit verschillende contracten binnenkomen. Ook voer je audits uit op de data in de BMS-systemen en pas je zo nodig de data aan om uniformiteit en consistentie binnen de systemen te borgen. Deze audits worden zowel handmatig als met behulp van tooling (AAT tool) uitgevoerd.

Jouw overige taken

 • bijdrage leveren aan het landelijk loket areaalgegevens;
 • voert het versiebeheer uit op te reviseren areaalgegevens;
 • adviseert gevraagd en ongevraagd de medewerker informatievoorziening (MIV-er) over geconstateerde tekortkomingen in data, systemen en processen;
 • neemt deel aan verschillende regionale en landelijke overleggen om de belangen van het district kenbaar te maken en bij te dragen aan de verbetering van processen en informatiemodellen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Om de toestand van het areaal goed inzichtelijk te houden en de rol van tactisch beheerder goed uit te kunnen voeren zijn goede areaalgegevens onmisbaar. De gegevensbeheerder is binnen het assetmanagement en het areaalgegevensproces een cruciale spil. Je hebt de taak gegevens uit te leveren en zodra deze door de opdrachtnemer zijn geactualiseerd, deze weer terug te brengen in de systemen. Alle betrokkenen binnen de keten worden op deze manier bediend met actuele, betrouwbare en complete areaalgegevens. Je brengt en houdt databases op orde en denkt na over manieren waarop je dit kunt bewerkstelligen. Tevens zet je vragen van medewerkers om in informatieproducten zoals Gis-kaarten en overzichten.

Wat wij aan jou waarderen
Naast je relevante werkervaring vinden wij je competenties en persoonlijkheid belangrijk. Jij bent iemand die van nature accuraat en nauwgezet werkt. Jij kunt geordend data opbergen en terugvinden. Proactief pak je jouw werk op en kom je met verbetervoorstellen. Wij waarderen je klantgerichtheid en dat je zowel met collega’s van RWS als met mensen buiten RWS servicegericht samenwerkt om zo de beste resultaten te halen. Graag zien we dat je enthousiast bent en bereid bent om te leren en jezelf te ontwikkelen. Je hebt kennis van datamanagement waarbij je, naast GIS, bij voorkeur ervaring hebt opgedaan met document- en asset infra managementsystemen. Is dit niet het geval dan ben je bereid dit te gaan leren.

Alvast kennismaken?
Op onze werkenbij-site vind je interessante interviews, vlogs en filmpjes over werken bij Rijkswaterstaat. Wil je meer inhoudelijk weten over deze vacature, bel of app met Esther Mintjes, teamleider assetmanagement, via 06-30821204. Zij staat je graag te woord!

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken wij vanuit huis. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde mbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van gegevensbeheer, (GEO-) informatiemanagement, of vergelijkbaar;
 • ruime ervaring met het werken in geografische informatiesystemen en databases.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 8
 • Maand­salaris Min €2.623 – Max. €3.546 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • je standplaats is Grou, maar vanwege de huidige coronamaatregelen werken we momenteel vanuit huis;
 • de selectiegesprekken vinden plaats op 5 augustus 2021;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Meer over de functiegroep Medewerker Vastgoed en Infrastructuur

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid 

Meer over jouw toekomstige afdeling

Noord-Nederland ontwikkelt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat de visie, meerjarenplanning en monitoring van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering. Wij beheren onder andere het mooiste natuurgebied van Nederland: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed werken we ook aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

 • 472 km weglengte;
 • 730 kunstwerken;
 • 1072 km beheerde vaarwegen;
 • 2949 km2 water.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Esther Mintjes, teamleider assetmanagement

06-30821204

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Tom Ebbers, adviseur Werving en Selectie

06-24557152


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Esther Mintjes Teamleider
06
esther.mintjes@rws.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer