Terug naar vacatures

Handhaver

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 15-02-2021

Sluitingsdatum : 02-03-2021

Functieomschrijving

Voor een veilig en leefbaar Nederland is een goed toezicht op water-, milieu- en beheerwetgeving noodzakelijk. Word jij de handhaver voor wie deze wetgeving geen geheimen meer heeft? Dan ga jij vanuit ons kantoor Leeuwarden bijdragen aan het veilig gebruik van onze wegen, wateren en waterkeringen.

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het houden van bestuurlijk toezicht en het handhavend optreden voor activiteiten op onder andere de Waddenzee, de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en het rijkswegennet in Noord Nederland. Hierbij kun je denken aan toezicht en handhaving op (het leggen van) kabels en leidingen, lozingen vanaf rioolwaterzuiveringsinstallaties, werkzaamheden rond primaire keringen, scheepvaart en het gebruik van ligplaatsen. Dit doe je in het kader van de Waterwet, de Wetbeheer rijkswaterstaatswerken, de Scheepvaartverkeerswet en het Binnenvaartpolitiereglement.

Bij de uitvoering van deze werkzaamheden heb je dagelijks contact en werk je samen met je naaste collega’s in Leeuwarden en handhavers van andere instanties. Op basis van risicosturing ga je je bezoekplannen, dit voorbereiden, je bezoeken afleggen, gericht inspecteren en vervolgens een rapport opmaken. Dit rapport ga je uiteindelijk bespreken in een beslisteam om tot slot met een voorstel te komen voor besluitvorming. Dit alles is een samenspel tussen kantoorwerk binnen en toezicht en handhaving buiten.
Ben jij klaar voor een boeiende loopbaan in het vakgebied handhaving in een mooie werkomgeving?Wij komen graag met je in contact. Meer weten? Neem gerust contact op met onze coördinator Jan de Jager, telefoon 06-11920065; hij vertelt jou graag alle ins en outs van deze functie.
In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link Solliciteren tijdens coronavirus | Werken bij Rijkswaterstaat
.

Functie-eisen

Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring in toezicht en handhaving;
Je bent in staat jouw overtuigingsstijl aan te passen aan de situatie en je beschikt over voldoende inschattingsvermogen en flexibiliteit om de gewenste eindsituatie te bereiken zonder dat dit ten koste gaat van de interne - en externe relaties;
Je kan goed plannen en organiseren;
Je laat je niet van de wijs brengen door verbale en schriftelijke druk;
Je hebt bij voorkeur kennis van relevante inhoudelijke wet- en regelgeving.
Tot slot ben je in het bezit van rijbewijs B en heb je de bereidheid om consignatiediensten te draaien en om incidenteel te werken buiten kantoortijden.

Salaris niveau schaal 9
Maand salaris Min €2824- Max €3990 (bruto)
Dienst verband
Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract duur
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
Minimaal aantal uren per week
32

Overige arbeids voorwaarden
Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aanpersoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.


Bijzonderheden

Je standplaats is Leeuwarden maar je kunt ook op andere plaatsen in de regio Noord Nederland worden ingezet;
De selectiegesprekken vinden plaats op 11 maart;
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Meer over de functiegroep Inspecteur / Medewerker Toezicht

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat-en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnende Rijksoverheid.
Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid 

Meer over jouw toekomstige afdeling
Noord-Nederland ontwikkelt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat de visie, meerjarenplanning en monitoring van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering. Wij beheren onder andere het mooiste natuurgebied van Nederland: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed werken we ook aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:
472 km weglengte;
730 kunstwerken;
1072 km beheerde vaarwegen;
2949 km2 water.

Handhaving
De afdeling Handhaving bevordert, borgt en verbetert de kwaliteit, kwantiteit en het veilig gebruik van de infrastructurele netwerken. Daarbij richten we ons op voorlichting, toezicht en handhaving van wet- enregelgeving voor zowel de milieu-, verkeers-, nautische, weg- en waterveiligheid en scheepvaartwetgeving. We beoordelen vergunningen en meldingen op handhaafbaarheid en voeren toezicht en controles uit. Dit doen we vanaf het land, het water en vanuit lucht. We doen dit door goed en proactief samen te werken met de organisatieonderdelen binnen RWS en de andere handhavingspartners in de regio. Ook geven we proactief advies en informatie over naleefgedrag.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving.Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:
Marcel Klaver, Afdelingshoofd Handhaving
06-55777355
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Dorien van Eijnsbergen, Adviseur Werving en Selectie
06-20310069


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Marcel Klaver Afdelingshoofd Handhaving en Vergunningverlening
06-55777355
marcel.klaver@rws.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer