Terug naar vacatures

Hoofd Social & Digital Data Fryslan

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 8

Gepubliceerd op : 14-01-2021

Sluitingsdatum : 25-01-2021

Hoofd Social & Digital

8 uur per week voor een periode van een jaar

Juist in deze tijd zijn de digitale communicatiekanalen onmisbaar. Daarom zoeken wij een verantwoordelijke voor onze online social media kanalen en de website.

Jouw taken

Als beheerder van de online kanalen van DataFryslân zorg jij ervoor dat de website en social media altijd up-to-date zijn. Je zorgt voor een goede inrichting van de website en zorgt ervoor dat er wekelijks nieuwe content wordt geplaatst. Je werkt hiervoor nauw samen met het hoofd communicatie die de content ontwikkelt en de vormgever zorgt voor het juiste beeld. Jij zorgt ervoor dat het technisch allemaal geregeld wordt en goed werkt. 

Je bent een ervaren beheerder met oog voor het juist overbrengen van informatie. Je bent creatief en denkt graag in mogelijkheden. Naast de website en social media ontwikkel jij ook maandelijks een nieuwsbrief en verstuurt deze naar verschillende groepen uit de community.  Daarnaast ben je geïnteresseerd in statistieken en rapporteert hierover.

Competenties

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau. 
 • Je hebt aantoonbare ervaring als online beheerder. 
 • Je hebt ervaring met het inrichten van websites, aanmaken van contact en inschrijfformulieren, integreren van beeld en visuals in de website, social media en het ontwikkelen van nieuwsbrieven.
 • Je hebt het vermogen om tekst om te zetten in beeld.
 • Je kunt goed samenwerken in een team. Je werkt in opdracht van het Hoofd Communicatie. 
 • Je bent sociaal, gedreven en enthousiast en je houdt van mensen, je bent een teamplayer met humor.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend en op professioneel niveau (spreken, schrijven, lezen). Beheersing van een andere taal (Fries, Spaans, Frans, Duits) is een pré.
 • Je kunt social media op professioneel niveau inzetten en wilt je eigen digitale profiel en netwerk verbinden aan DataFryslân.
 • Kennis van relevante vorm en kleurstandaarden.
 • Kennis van Adobe- en Affinity suites.
 • Kennis van html, php en css
 • Kennis van webdesign, Wordpress en Divi.
 • Diepgaande kennis en ervaring met social mediakanalen zoals LinkedIn en Twitter.
 • Diepgaande kennis en ervaring met automated content, multichannel management, en identity management.

Jouw positie in de organisatie

 • Je legt verantwoording af aan de Directeur.
 • Je werkt nauw samen met programmaleiders en hoofden.

Salaris, functie en organisatie

Het salaris zal ten hoogste € 4048,- (maximum schaal 9) bruto per maand bedragen bij een 36-urige werkweek.

De functie van Hoofd Social & Digital is nieuw en we verwachten dat we ongeveer 8 uren per week werk voor je hebben. Andersom verwachten wij van jou dat je op zoek gaat naar kansen en mogelijkheden om de functie succesvol te maken. Flexibele inzetbaarheid is een pre. De voorkeur gaat uit naar een zzp-er die op uurbasis aan de slag gaat of naar iemand die dit kan combineren met een functie bij een van de deelnemende organisaties in een vormen van detachering. Medewerkers van de organisaties die participeren binnen DataFryslân genieten bij geschiktheid de voorkeur.

Het betreft in eerste instantie een functie voor de duur van een jaar. In 2021 wordt een definitief organisatiemodel gekozen voor DataFryslân. Het streven is om toe te werken naar een coöperatieve vereniging. De gemeente Súdwest-Fryslân treedt tot die tijd op als zogeheten ‘penvoerder’ namens het samenwerkingsverband. Het dienstverband is in principe dan ook met deze gemeente. In geval van detachering blijft het dienstverband vanuit de uitlenende organisatie in stand, de inlener wordt de gemeente Súdwest-Fryslân.

Reageren

Ben jij de persoon die wij zoeken? Dan komen we graag met je in contact! Je kunt je reactie tot 26 januari 2021 sturen naar tijdelijk@datafryslan.nl . De gesprekken vinden naar verwachting plaats in week 6 of 7. De sollicitatiecommissie wordt voorgezeten door directeur Rudolf Simons.

Informatie

Meer informatie over de functie kunt u verkrijgen bij mevr. Corryna Smits (06 21187804). Op de website www.datafryslan.nl staat meer informatie over de organisatie.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: tijdelijk@datafryslan.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 25-01-2021 binnen zijn.

Solliciteer