Terug naar vacatures

ICT Servicedesk Medewerker

gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 22-07-2021

Sluitingsdatum : 08-08-2021

Wat ga je doen

De afdeling ICT van het Shared Service Centrum Leeuwarden van de gemeente Leeuwarden is op zoek naar een ICT Servicedesk Medewerker.

De Servicedesk van de afdeling ICT fungeert als centrale vraagbaak voor het hele Shared Service Centrum waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen de in ICT gespecialiseerde medewerkers en de medewerkers die ondersteuning voor de overige disciplines bieden. De ondersteuning is gebaseerd op het click-call-face principe. Als Servicedesk Medewerker ICT ben je eerste aanspreekpunt voor vragen en meldingen van de medewerkers van de gemeente Leeuwarden en de externe organisaties waar ICT diensten aan worden verleend. Je ondersteunt niet alleen op het gebied van technisch ICT beheer, maar verwerkt ook meldingen op het gebied van functioneel applicatiebeheer, zowel binnen als buiten de gemeente Leeuwarden. We werken met producten als Topdesk, Centric applicaties, Citrix Xenapp, VMware ESX, Microsoft App-V, Ivanti Workspace Control en Exchange.

Je takenpakket bestaat uit:

 • Het ondersteunen van gebruikers van ICT-faciliteiten en het verhelpen van problemen op het gebied van hard- en software;
 • Het registreren en bewaken van meldingen, wijzigingen en serviceverzoeken;
 • Het bieden van 1e en 2e lijn ondersteuning bij het beheer van decentrale ICT-voorzieningen.

Uren per week

Minimaal: 36
Maximaal:

Wie ben jij

Snel kunnen schakelen tussen verschillende klanten, een probleemoplossend vermogen, de kunst van het doorvragen en een goed ontwikkeld inlevingsvermogen zijn een vereiste. Gevoel voor dienstverlening en klantgerichtheid zit in je DNA. Je bent stressbestendig en een waardevolle collega, doordat je zelfstandig aan het werk bent en durft te sparren met je (directe) collega’s wanneer dit nodig is.

Daarnaast vragen we het volgende aan je:

 • Hbo werk en denkniveau verkregen door opleiding of ervaring;
 • Een paar jaar relevante werkervaring binnen (grotere) ICT omgeving(en) als Servicedesk Medewerker;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de volgende producten: Microsoft Windows, Microsoft Office 2010, 2016, 365;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je bent bekend met de ITIL principes.
Competenties:
 • Klantgericht handelen;
 • Flexibel handelen;
 • Probleem oplossend vermogen;
 • Analytisch vermogen.

Waar ga je werken

Het Shared Service Centrum van de gemeente Leeuwarden ondersteunt de werkzaamheden van het bestuur en het ambtelijk apparaat. Het team ICT-service is binnen het Servicecentrum verantwoordelijk voor het technisch applicatiebeheer en het beheer van de infrastructuur, zowel voor Leeuwarden als voor buurgemeenten.
Onze dienstverlening wordt steeds verder uitgebreid en ons team kenmerkt zich als een gezellig, maar ook zeker een professioneel team.

Wat bieden wij

Wij zoeken een nieuwe collega voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.591,- (functieschaal 8) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris.

Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. En daarnaast een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Een goede werksfeer vinden we belangrijk. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijk ontwikkeling met bijvoorbeeld diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.


Belangstelling

De sluitingsdatum voor deze vacature is 8 augustus 2021.
De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 11 augustus of donderdag 12 augustus.  

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Edouw Miedema, coördinator ICT, tel. 058 233 2356.

Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met adviseur Rianne Reitsma van het team werving en selectie via telefoonnummer 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteer direct