Terug naar vacatures

ICT specialist (vakgebied Windows servers)

gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 02-09-2021

Sluitingsdatum : 20-09-2021

Wat ga je doen

Als ICT Specialist bij het SSC is geen dag hetzelfde. Samen met een groep van 45 enthousiaste collega’s zorg je ervoor dat we iedere dag weer een betrouwbare omgeving kunnen bieden aan onze circa 3500 eindgebruikers. Met jouw kennis zorg je ervoor dat we onze collega’s van het SSC en die van de daarbij aangesloten organisaties goed hun werk kunnen laten doen.

Je bent werkzaam binnen het kennisteam waar onze Windows servers en VMware omgeving wordt beheerd. Je houdt je bezig met het beheren,  beveiligen, monitoren (SCOM) en automatiseren (SCCM) van de Windows Server omgeving. Daarnaast ga je aan de slag met het inrichten van verschillende dashboards (Squared Up) die beheerders ondersteunen bij de beschikbaarheid van applicaties en processen.

Je takenpakket bestaat uit:

 • Het voorbereiden, doorvoeren en verwerken van wijzigingen in de Windows Server omgeving;
 • Het bewaken van de beschikbaarheid, capaciteit en beveiliging van de Windows server omgeving;
 • Het bewaken en beheren van de Microsoft SCOM monitoring oplossing;
 • Het bewaken en beheren van onze Microsoft SCCM omgeving;
 • Beheerders ondersteunen met het monitoren van de beschikbaarheid van applicaties en processen;
 • Kwaliteitsbewaking van de aanwezige technische documentatie.

Uren per week

36

Wie ben jij

Naast plezier in je werk hebben:

 • Op Hbo-niveau werken en denken;
 • Kennis van Windows server (2016, 2019);
 • Kennis en ervaring met producten als SCOM, SCCM en Powershell;;
 • Kennis van Squared up is een pre;
 • Meerdere jaren aantoonbare ervaring op het gebied van Windows Server in een Enterprise omgeving.

Waar ga je werken

Het SSC draagt bij aan het zijn van een compacte en faciliterende overheid. Een overheid die haar bedrijfsvoering en dienstverlening professioneel organiseert. Het SSC levert de samenwerkings­partners van de gemeente Leeuwarden efficiënte en kwalitatief hoogwaardige integrale diensten op het gebied van bedrijfsvoering.

De afdeling ICT is binnen het SSC verantwoordelijk voor de ondersteuning, het technisch applicatiebeheer en het beheer van de ICT infrastructuur. Dit doe je voor de gemeente Leeuwarden en de samenwerkingspartners van het SSC. Dynamiek, een prettig team en ontwikkeling in professionaliteit zijn de begrippen voor de omgeving waar je in terecht komt.

Wat bieden wij

De startdatum wordt in overleg bepaald. Wij bieden een salaris van, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal €4.048 ,- (functieschaal 9, salaristabel 1-10-2020) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris.  


Belangstelling

De sluitingsdatum voor deze vacature is 20 september 2021.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Wout Martens, hoofd afdeling ICT, tel. 058 233 8822 en/of met Niek de Vries, ICT Coördinator, tel 058 233 8200.

Informatie over de procedure is te verkrijgen bij het team Werving en Selectie van de gemeente Leeuwarden, bereikbaar via 058-233 6164 en/of wervingenselectie@leeuwarden.nl.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


Solliciteer direct