Terug naar vacatures

Informatie adviseur

gemeente Noardeast-Fryslan

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 22-06-2021

Sluitingsdatum : 31-07-2021

Wij zoeken een Informatieadviseur voor 36 uur per week en tijdelijk voor de duur van één jaar. Bij voldoende functioneren en onder gelijkblijvende omstandigheden bestaat er de mogelijkheid tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Afdeling en team

De afdeling Bedriuwsfiering zorgt voor de interne ondersteuning van de gemeentes Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. De afdeling is een professionele en betrouwbare dienstverlener en ondersteunt proactief de directie, gemeenteraden, colleges van B&W en de interne organisatie bij het uitoefenen van hun taken. Binnen Bedriuwsfiering worden de volgende teams onderscheiden: Personiel en Organisaasje, Finansjeel Belied, Administraasje & Belestingen, Ynformaasjefoarsjenning, Gegevens en Applikaasjes, Sekretariaat Bestjoer, Management en Griffy, Juridyske Saken, Kommunikaasje en Fasilitêr.

Jouw werkzaamheden

Als informatieadviseur Gegevens & Applicaties werk je in het team Gegevens & Applikaasjes van de afdeling Bedriuwsfiering. Het team Gegevens & Applikaasjes is verantwoordelijk voor het duurzaam organiseren en beheren van de gegevens in onze basis- en kernregistraties en onze grote geautomatiseerde informatiesystemen. In nauwe afstemming met de gebruikers van deze systemen en de beheerders van de basis- en kerngegevens zetten wij ons volledig in voor het optimaal geautomatiseerd ondersteunen van gemeentelijke werkprocessen. Dit doen we samen met het Shared Service Center Leeuwarden (SSC) die het technische beheer van de ICT-faciliteiten voor ons uitvoert. Ook werken we samen met de naburige gemeenten, zoals gemeente Waadhoeke; Leeuwarden en de Friese Waddeneilanden voor het informatiemanagement. Onze informatieadviseurs Gegevens & Applicaties adviseren teamleiders hoe applicaties het meest effectief en efficiënt kunnen worden ingezet en benut passend binnen de ambities, wettelijke verplichtingen, organisatie ontwikkelingen en de regionale samenwerking.

Jouw taken

 • Je bent, samen met de collega informatieadviseur Gegevens & Applikaasjes, verantwoordelijk voor het inventariseren, afstemmen en concretiseren van informatiebehoeften en (potentiële) ontwikkelingen binnen de verschillende domeinen van Gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Hierna noemen we dit Gemeente Noardeast-Fryslân, omdat dat de uitvoeringsorganisatie is voor Gemeente Dantumadiel en het één ambtelijk apparaat is.
 • Je vertaalt deze naar mogelijke (deel)projecten en/of business cases. Hierbij vindt nauwe afstemming plaats met de informatiemanager van de Gemeente Noardeast-Fryslân en de informatieadviseurs uit de samenwerkende gemeenten binnen het Shared Service Center Leeuwarden (SSC).
 • Je draagt bij aan het actueel houden van het ICT projectenportfolio van de gemeente. Je bepaalt, in overleg met proces- en/of projecteigenaren en management de impact en haalbaarheid van projecten. Je signaleert risico’s en adviseert projectleiders en leidinggevenden over maatregelen gericht op het reduceren van risico’s.
 • Je onderzoekt vanuit de informatiearchitectuur de samenhang tussen de bedrijfsdoelstellingen, het adviesdomein waarop je jezelf richt, de inrichting van de organisatie, en de uitvoering van taken en de daarvoor benodigde informatiestromen.
 • Je stelt adviezen samen die kader stellend zijn voor de uitvoering in projecten, waarbij je acteert op de samenhang van inhoud, belangen en beleidsafspraken en de impact op de beheerorganisatie.
 • Je levert een bijdrage aan het informatiebeleid en de informatieplanning binnen de gemeente Noardeast-Fryslân en in regionaal verband. Je volgt ontwikkelingen (landelijk, domein specifiek en technologisch) van wet- en regelgeving en standaarden en adviseert over de consequenties hiervan voor het informatiebeleid en de organisatie als geheel. Je bent in de rol als accountmanager het primaire aanspreekpunt voor de vak afdelingen.
 • Je speelt een belangrijke rol bij het contractmanagement, het service levelmanagement en het financieel management in de samenwerking met het SSC.
 • Daarnaast werk je samen  met de informatiemanager, de informatiearchitect, de beveiligingsmanager (CISO), de Functionaris Gegevensbescherming (FG), de beleidsmedewerker Informatievoorziening en de adviseurs digitaal werken om de informatiehuishouding te verbeteren.

 Jouw profiel

 • Je hebt een klantgerichte instelling, bent representatief, proactief en in staat om als een zelfstandig professional je werk te doen.
 • Je functioneert op aantoonbaar HBO-niveau.
 • Je hebt een relevante opleiding zoals bijvoorbeeld bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of informatica.
 • Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring in een adviesfunctie.
 • Je kunt je adviezen omzetten in duidelijke business cases.
 • Je kunt je adviezen omzetten in heldere voorstellen en projectvoorstellen voor teamleiders, management en directie.
 • Je kent de ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van de digitale overheid.
 • Je heb bij voorkeur inzicht in de financiële inrichting van gemeenten.
 • Je geniet van het opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk binnen de gemeente Noardeast-Fryslân en relevante samenwerkingspartners buiten onze organisatie.

 Ons aanbod

Inschaling vindt, afhankelijk van opleiding en ervaring, plaats in aanloopschaal 9 of functieschaal 10 met een minimum van € 2756,- en een maximum van € 4494,- bruto per maand (bij 1.0 fte). Verder bieden wij een goede, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Individueel Keuzebudget. De functie is ingedeeld in HR21 profiel Adviseur IV.

Voor benoeming in deze functie is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.
Meer informatie over onze organisatie vind je op www.noardeast-fryslan.nl.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Evert Tuinstra
0624299337
e.tuinstra@noardeast-fryslan.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Annalies Vriesinga

a.vriesinga@noardeast-fryslan.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.044389@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 31-07-2021 binnen zijn.

Solliciteer