Terug naar vacatures

Informatieconsulent

gemeente Smallingerland

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 32 -36

Gepubliceerd op : 25-11-2022

Sluitingsdatum : 11-12-2022

Gemeente Smallingerland is op zoek naar een 
 

Informatieconsulent
(32 - 36 uur per week)

Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 500 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Het team Informatie & Analyse kent de specifieke clusters basis- en kernregistraties, data-analyse en datavisualisatie, procesanalyse, recordmanagement en informatieconsultancy en beleidscluster data gedreven sturen.

Dit is de functie                                                                                                                      
Samen met collega's van cluster recordmanagement en informatieconsultancy werk je aan beheren en continu optimaliseren van onze informatiehuishouding. Hierdoor kunnen we dienstverlening verbeteren en is informatie altijd en overal beschikbaar voor de organisatie.                                  

Je bent nieuwsgierig naar nieuwe manieren van werken op het gebied van documentopslag en denkt oplossingsgericht mee met de teams, zodat informatie terug vindbaar en transparant is. Hierbij maak je gebruik van de beleidskaders voor recordmanagement en informatieconsultancy. Je adviseert teams over metadata, bewaartermijnen en zaaktypes. Je bent veel op de werkvloer te vinden om teams te ondersteunen bij zaakgericht werken.

Voor het op orde brengen en houden van onze informatiehuishouding werken we met een  meerjarig verbeterplan, aansluitend op wet- en regelgeving. Je denkt en werkt hieraan mee, bijvoorbeeld het kwaliteitssysteem voor informatiehuishouding. Verder voer je kwaliteitscontroles uit om juistheid en volledigheid van informatie te waarborgen en je stuurt waar nodig bij. Ook beheer je informatie om consistentie in dossiers en archieven te verbeteren.                                                              

Je levert op verzoek stukken uit het analoge archief en begeleidt externe klanten bij archiefonderzoek of genealogische vragen over stambomen of notariële akten. Ook denk je mee over beter ontsluiten van het historische archief van Smallingerland en het duurzaam bewaren van (digitale) informatie. Hiervoor is het van belang dat jij begrijpt wat zaakgericht werken inhoudt en dat je de meerwaarde ziet van  informatie voor integraliteit en kwaliteit van bedrijfsprocessen.

Dit zoeken wij
Beschik jij over de volgende aspecten en spreken onze opgaven jou aan? Neem dan contact op:          

  • HBO diploma richting informatiekunde, bedrijfskunde of communicatie
  • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen, waaronder Wet Open Overheid, Archiefwet en e-depots
  • Resultaatgericht, analytisch, accuraat, oplossingsgericht en nieuwsgierig


Dit bieden wij                                                                                                                           
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is de ruimte om echt impact te kunnen maken. Onze organisatie is in de afgelopen jaren al sterk verbeterd en je voelt de ambitie en energie om door te groeien, maar het is geen gespreid bedje. En dat is leuk!
Dit betekent dat jij als informatieconsulent direct jouw meerwaarde kunt tonen en al snel wezenlijk kunt bijdragen aan onze groei. Er zijn nog meer voordelen en die vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • 17,65% Individueel Keuze Budget
  • Uitstekende pensioenvoorwaarden
  • Flexibel in te delen werktijden
  • Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie


De functie in indicatief gewaardeerd in standaardschaal 9, nadat de functie definitief is gewaardeerd vind de definitieve inschaling plaats.  Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.208,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De functie kent ook een aanloopschaal en een uitloopschaal.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van Specialistisch medewerker E
met de intentie om deze bij goed functioneren daarna voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Heb je vragen?                                                                                                                       
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met Janine Koning (Manager Informatie & Analyse) via 0512 581234.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elko Hamstra (Adviseur werving & selectie): e.hamstra@smallingerland.nl of 0631102684.

Heb je interesse?                                                                                                                        
Dan ontvangen we graag uiterlijk 11 december 2022 een motivatiebrief en CV van jou via werken in Friesland.


De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 14 december en we laten je uiterlijk de 12e weten of je hiervoor wordt uitgenodigd.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne medewerkers hebben conform onze regeling werving- en selectie een voorrangspositie.


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Janine Koning

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Anita Damstra


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.055247@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 11-12-2022 binnen zijn.

Solliciteer