Terug naar vacatures

Informatiemanager

gemeente Noardeast-Fryslan

Benodigde opleiding: HBOplus 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 09-11-2022

Sluitingsdatum : 30-11-2022

Vacaturenummer: NF 2020-85                                   

Voor de gemeente Noardeast-Fryslân zijn wij op zoek naar een:

Werknaam functie

Informatiemanager

Cluster

Digitalisearring, Ynformaasjebehear en Fasilitêr

Dienstverband

Een contract voor 36 uur voor bepaalde tijd van een jaar met daarna de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.

Noardeast-Fryslân, een gemeente met karakter                                                                               

Gastvrijheid, zorg voor elkaar, openheid en trots. Daar staan wij voor. Het liefst doen wij de dingen samen en persoonlijk. We zijn niet van de woorden maar van het doen. Echte vakmensen en doorzetters. Trots op onze Fryske taal en cultuur. Wij leggen als overheidsorganisatie de lat hoog als het gaat om betrouwbaarheid, integriteit en professionaliteit. Om adequaat in te kunnen spelen op maatschappelijke ontwikkelingen, zijn wij als organisatie wendbaar en flexibel.

Omgeving en ambities

Noardeast-Fryslân heeft zijn ‘harde ICT’ uitbesteed aan het shared service centrum van de gemeente Leeuwarden. Voor de ontwikkeling van ons applicatielandschap werken we samen met de gemeenten Leeuwarden, Waadhoeke, Dienst SoZaWe Noardwest Fryslân en de Waddeneilanden. Wanneer we dezelfde behoeften hebben starten we een gezamenlijk project om kwaliteits- en kostenvoordeel te bereiken. We vinden het erg belangrijk om een goede demand- en contractpartner te zijn voor SSC Leeuwarden en daarmee de samenwerking en de resultaten daarvan te versterken.

De functie

Binnen het Cluster Digitalisearring, Ynformaasjebehear en Fasilitêr zijn we op zoek naar een informatiemanager. Het cluster is opgedeeld in vier eenheden; Beleid en advies, Functioneel beheer, Informatiebeheer en Facilitair. Jij komt te werken in de eenheid Beleid en advies.

Als informatiemanager ben je de expert als het gaat om de informatiebehoefte, informatiestromen en informatievoorziening van onze organisatie. Je bent een betrouwbare (inspiratie) bron en sparringpartner voor het management, ketenpartners, leveranciers en andere overheidsinstanties.

Je adviseert en begeleidt de organisatie op deze onderwerpen en vertegenwoordigt de gemeente in het overleg met onze samenwerkingspartners. Je houdt het overzicht over alle ontwikkelingen en de daarmee gemoeide budgetten en contracten en zorgt voor transparante besluitvorming. Je voert de taken uit in nauwe samenwerking met de informatieadviseurs. Daarnaast heb je een inhoudelijk coördinerende rol binnen je team ter ondersteuning van het clusterhoofd.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je ondersteunt en adviseert het management bij het inrichten, verbeteren en door ontwikkelen van informatievoorziening in relatie tot de processen en maakt hierbij de verbinding met visie, doelstellingen en realisatie.
 • Je formuleert strategische doelen, beleid en instrumenten voor een optimale toepassing van ICT en ondersteuning van veranderingen.
 • Je overziet de samenhang tussen innovatie, architectuur, systemen en applicaties in relatie tot de organisatievisie en het informatiebeleid.
 • Je bent verantwoordelijk voor het proces van portfoliomanagement.
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de relatie met externe ICT-leveranciers en het bijbehorende contractmanagement.
 • Je volgt nauwlettend relevante ontwikkelingen in de ICT, beoordeelt deze op relevantie en vertaalt deze naar beleid of opdrachten.
 • Je borgt de continuïteit, integriteit, veiligheid en toegankelijkheid van de informatiesystemen en werkt daarbij nauw samen met vakspecialisten op het gebied van privacy, informatieveiligheid, informatie architectuur en archivering.
 • Je bouwt en onderhoudt een efficiënt relatienetwerk bij de overheid, andere sectoren en de        IT-wereld.

Het profiel

 • Je beschikt over een HBO-/WO-opleiding op een voor de functie toepasselijk gebied. Je werk- en denkniveau is academisch. Je hebt voor dit vakgebied relevante (aanvullende) opleidingen (projectmanagement) afgerond en minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie. Affiniteit met digitaliseringsvraagstukken bij de overheid (bij voorkeur gemeenten) is een pré.
 • Je bent een ervaren informatiemanager die communicatief zeer vaardig is, over bestuurlijke sensitiviteit beschikt en stevig in je schoenen staat. Wij zoeken iemand die pragmatisch is en zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Tegelijkertijd beweeg je je gemakkelijk in het krachtenveld van de interne en externe stakeholders.
 • Je hebt aantoonbare kennis van projectmatig werken en bijbehorende methodieken zoals Prince2 en Agile/Scrum.

Ons aanbod

Wij bieden verantwoordelijk en maatschappelijk belangrijk werk in een informele professionele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je salaris is maximaal € 5.372,-  bruto      (schaal 11) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij uitstekende, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Individueel Keuzebudget (IKB 17,05% vrij uit te geven aan beschikbare doelen die passen bij je persoonlijke wensen) en de mogelijkheid de uren flexibel in te delen, dan wel thuis te werken. Ook krijg je ruimte voor je ontwikkeling door middel van toegang tot ons uitgebreide online leerplatform Us Akademy. Voor het vervullen van deze functie is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Evert Tuinstra Clusterhoofd DYenF
0624299337
e.tuinstra@noardeast-fryslan.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Petra Dijkstra P&O-adviseur
0628136058
p.dijkstra@noardeast-fryslan.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.054744@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 30-11-2022 binnen zijn.

Solliciteer