Terug naar vacatures

Inkoopadviseur Sociaal Domein

gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 22-11-2021

Sluitingsdatum : 20-12-2021

Wat ga je doen

Vanwege de doorontwikkeling van ons team inkoop- en contractmanagement zijn wij voor de sector Beleid & Strategie van het sociaal domein op zoek naar een Inkoopadviseur. 

De ambitie is om voor het hele sociaal domein 1 team inkoop- en contractmanagement in te richten. Alle taken met betrekking tot inkoop – en contractmanagement worden gebundeld en de aansturing en coördinatie vindt plaats vanuit de sector Beleid&Strategie bij het sociaal domein.

Als Inkoopadviseur ben je verantwoordelijk voor een rechtmatig, doelmatig, gestructureerd en professioneel inkoopproces. Je stemt af met het centrale inkoopteam over Europese en complexe aanbestedingen. Je begeleidt niet alleen de (complexe) aanbestedingen en inkooptrajecten maar je coördineert ook het proces in Negometrix en geeft proactief inkoopadvies.

Jij:

 • vertaalt ambities en algemene beleidsdoelstellingen naar SMART en concrete inkoopdoelstellingen;
 • coördineert marktanalyses en formuleert inkoopstrategieën;
 • gaat hiervoor volgens de inkoopkalender én proactief in gesprek met o.a. de beleidscollega’s over bestaande en toekomstige inkoopbehoeften;
 • coördineert en bewaakt inkoop- en aanbestedingsprocessen en -procedures, van klein tot groot, op het gebied van leveringen en diensten;
 • bent samen met het inkoop- en contractmanagementteam verantwoordelijk voor de inkoop van de aan jou toegewezen inkooptrajecten en vervult hier een kartrekkersrol in;
 • bent samen met contractbeheer verantwoordelijk voor het aanleggen en monitoren van inkoopdossiers.

 

Uren per week

Minimaal: 32
Maximaal: 36

Wie ben jij

Als ervaren en stevige Inkoopadviseur is inkopen en aanbesteden jou op je lijf geschreven. Jij kent de verschillende spelregels uitstekend en je zet daarbij de juiste adviesvaardigheden in. Een belangrijk element daarbij is praktijkkennis van taakgericht en inspanningsgericht inkopen binnen het sociaal domein. Je kent de waarde van de inkoopinstrumenten ‘bekostiging’, ‘toegang’, ‘leveranciersmanagement’ en ‘contract’. Het is een voorwaarde dat je kennis en ervaring hebt met het begeleiden en uitvoeren van aanbestedingen binnen het sociaal domein en SAS-diensten.

Door jouw kennis van inkoopprocessen weet je een raamwerk te creëren voor succesvolle samenwerking en (verschillende) belangen bij elkaar te brengen voor een groter doel. Je kunt het overzicht bewaken, goede prioriteiten stellen en ook onder tijdsdruk de juiste afweging maken. Je beschikt over analytisch vermogen, kunt goed projectmatig werken en voelt je verantwoordelijk voor de te behalen resultaten.

Verder:

 • Beschik je over een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur een opleiding in een juridische of bedrijfskundige richting aangevuld met specifieke inkoopervaring en -cursussen (Nevi 1 is een must en Nevi 1 Publiek en Nevi 2 een pré);
 • Kun je tactische keuzes maken en adviseren t.a.v. de juiste inkoopstrategie en heb je actuele kennis van de aanbestedingswetgeving;
 • Ben je een teamspeler, die zich ook senang voelt bij een ‘trekkersrol’;
 • Ben je vaardig op het intern adviseren van stakeholders en het uitvoeren van onderhandelingen;
 • Draag je actief bij aan ontwikkelingen op het gebied van inkoop om dit voor het sociaal domein verder te optimaliseren;
 • Krijg je energie van het werken in een dynamische omgeving waarbij geen dag hetzelfde is;
 • Ben je een frisse persoonlijkheid met een absolute ‘can-do’ mentaliteit.

Waar ga je werken

‘Samen doen wat nodig is voor een krachtige samenleving’. Binnen het Sociaal Domein is het onze opgave om ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfredzaam kunnen zijn met behoud van kwaliteit van leven. De veranderingen in de samenleving vragen om een overheid die in netwerken kan samenwerken. Naast inhoudelijke opgaven ligt er een grote opgave op het terrein van strategie en bedrijfsvoering. Om grip te houden op deze (financiële) opgaven moeten we de volle breedte van het Sociaal domein ontwikkelen en innoveren.

Het Sociaal Domein van de gemeente Leeuwarden bestaat uit 3 sectoren, namelijk Uitvoering, Bedrijfsvoering & Advies en Beleid & Strategie. Binnen het Sociaal Domein werken circa 400 medewerkers. De sector Beleid & Strategie, waar jij ook onderdeel van uit gaat maken, bestaat uit ongeveer 70 collega’s waaronder een manager, clustercoordinatoren, beleidsmedewerkers, gebiedswerkers, contractbeheerders, en inkoop- en contractmanagers. Deze sector zet zich in voor de meest kwetsbaren in de samenleving, met als doel om de zelfredzaamheid te bevorderen.
 

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal €4.494,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. (functieschaal 10) 

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. We zoeken voor deze structurele plek een nieuwe collega. We bieden in eerste instantie een jaarcontract, met de intentie dit om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.


Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. En daarnaast een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Een goede werksfeer vinden we belangrijk. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijk ontwikkeling met bijvoorbeeld diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
 


Belangstelling

Zolang deze vacature nog gepubliceerd staat op werkenbijleeuwarden.nl, zijn wij nog niet in overeenstemming gekomen met een kandidaat en is het nog mogelijk om te reageren.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Esther van der Veen, cluster coördinator inkoop- en contractmanagement, telefoonnummer 06 319 63 244

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met de afdeling werving en selectie van de gemeente Leeuwarden, bereikbaar via 058-233 6164 en/of wervingenselectie@leeuwarden.nl.

Wij letten niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons zijn het jouw kwaliteiten die tellen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
 


Solliciteer direct