Terug naar vacatures

Juridisch adviseur

gemeente Heerenveen

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 09-09-2021

Sluitingsdatum : 26-09-2021

Vind jij het leuk om juridische vraagstukken vanuit mogelijkheden te benaderen? Heb je een brede juridische kennis en interesse? Maak jij je complexe vraagstukken snel eigen? En ben je in staat om proactief te adviseren en mee te denken met de klant? Lees dan snel verder want dan zijn we op zoek naar jou!  

Je functie

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die kwaliteit belangrijk vindt en samen met de andere juridisch adviseurs zijn/haar talenten wil inzetten om de juridische vraagstukken vanuit de organisatie aan te pakken. Je adviseert hierbij vanuit de bedoeling en mogelijkheden van de regels. Je bent breed inzetbaar op alle rechtsgebieden (zowel privaatrecht als publiekrecht) binnen de gemeente maar in ieder geval op het gebied van de AVG en ondersteuning bezwarencommissie. Je vertrouwt hierbij op je vaardigheden als jurist en je collega’s binnen het team. Als team adviseren we hierbij vanuit een integrale benadering. Je bent vraagbaak en adviseur van afdelingshoofden en collega’s

Je nieuwe team

Het team Juridische Zaken en Inkoop is onderdeel van de afdeling Belastingen, Financiën en Juridische zaken en bestaat uit 13 personen. Je komt in een team met mensen die betrokken zijn en aandacht hebben voor elkaar. Er is volop ruimte voor ontwikkeling en eigen inbreng.

Het team heeft tot doel het de collega’s te adviseren en te ondersteunen waarbij we zoeken naar klantgerichte, transparante en creatieve oplossingen binnen de juridische mogelijkheden.

Specifieke uitdagingen voor het team voor de komende periode zijn o.a.:

•             verdere implementatie van de AVG

•             integraal adviseren        

Ons aanbod

Wij bieden je betekenisvol werk waarin je veel vrijheid krijgt. Je gaat aan de slag in een hecht team waar altijd een vakgenoot is met wie je kunt sparren. We hebben een buitengewoon goede cao.

Je arbeidsvoorwaarden bestaan uit:

  • je salaris bedraagt maximaal € 4.494,= bruto per maand, bij een 36-urige werkweek (schaal 10).
  • je krijgt een Individueel KeuzeBudget (IKB), van 17,05% van je bruto salaris. Met het IKB kun je een deel van de arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen en maak je keuzes die bij jou passen. Denk hierbij aan de maandelijkse uitbetaling van je vakantiegeld, extra verlof kopen of je reiskosten met fiscaal voordeel uit laten betalen.
  • je bouwt een goed pensioen op via het ABP.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van 1 jaar. Binnen dit jaar wordt duidelijk of het een vast dienstverband kan worden.

Je profiel

Kennis en ervaring

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting bestuursrecht en enkele jaren aantoonbare en relevante werkervaring in ieder geval op het gebied van de AVG en de AWB.  

Competenties

Je bent een echte ‘teamplayer’ en beschikt over goede communicatieve (mondeling en schriftelijk) en sociale vaardigheden. Je kunt je goed inleven in de ander en daarin schakel je gemakkelijk met je gesprekspartner. Je bent scherp in je analyses van complexe juridische problemen. Bij het zoeken naar oplossingen voor deze problemen ben jij flexibel en creatief. Vervolgens weet jij door jouw uitstekende advies- en communicatieve vaardigheden en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen jouw advies goed over te brengen. Je werkt goed zelfstandig, maar weet ook de verbinding met het team te behouden.

Over de gemeente Heerenveen

Sporthoofdstad van het Noorden, economische motor van de provincie. Maar ook gemeente van 21 dorpen, weidse vergezichten en unieke natuur. Een gouden plak waar stad en platteland elkaar ontmoeten. Met ruim 50.000 inwoners is Heerenveen één van de grotere gemeenten van Friesland. Eigenzinnig en creatief; dynamisch en ambitieus. Een gemeente vol kwaliteiten, maar ook vol uitdagingen. Samen met inwoners en ondernemers bouwen zo’n zeshonderd professionals aan een leefbaar, veilig en duurzaam Heerenveen. Hierin gaan we elke dag samen voor goud. 

Informatie

Voor verdere informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Lucy Huizinga, teamleider Juridische Zaken & Inkoop. Zij is bereikbaar via de mail l.huizinga@heerenveen.nl of telefonisch via 0513 – 617 641.

Voor informatie over sollicitatieprocedure en rechtspositie kun je terecht bij Judith van Dalen (adviseur P&O). Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-14425850 of via j.dalenvan@heerenveen.nl.

Goed om te weten:

  • De vacature wordt gelijktijdig in-en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
  • Voor deze functie is bij indiensttreding een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Heb je interesse?

Stuur dan uiterlijk 26 september 2021 een e-mail met cv en motivatie naar Lucy Huizinga. De briefselectie staat gepland op 27 september 2021 en de sollicitatiegesprekken vinden plaats op 6 oktober 2021.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.045753@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 26-09-2021 binnen zijn.

Solliciteer