Terug naar vacatures

Juridisch adviseur grondzaken en vastgoed

gemeente Harlingen

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 32

Gepubliceerd op : 25-11-2022

Sluitingsdatum : 31-12-2022

Sta jij stevig met je voeten in de klei? Heb je heel wat juridische kennis in huis en tevens kennis als het gaat om vastgoed? En stroop jij graag de mouwen op om een klus te klaren? Dan ben jij de enthousiaste Adviseur Grondzaken en Vastgoed die wij zoeken.

Jouw werkzaamheden

Als juridisch adviseur grondzaken en vastgoed binnen de gemeente Harlingen adviseer je in de volle breedte op het gebied van grondzaken/vastgoed en geef je hier uitvoering aan.

Je bent een strategisch adviseur en draagt zorg voor de beleidsontwikkeling binnen het vakgebied, waaronder de actualisatie van het gemeentelijk grondbeleid. Daarnaast beheer je samen met je collega de vastgoedportefeuille. Je hebt de regie op taxatie-opdrachten en begeleid transacties. Je stelt zelfstandig en met collega’s overeenkomsten en documenten op, zoals anterieure overeenkomsten voor ruimtelijke initiatieven, koop- en huurovereenkomsten als het vestigen van o.a. opstalrecht.

Je onderhoud contacten met particulieren, makelaars, ontwikkelaars, corporaties en andere stakeholders. Je vervult een vraagbaakfunctie voor collega’s en levert een bijdrage in projecten.

Hier ga je aan de slag

Als Adviseur Grondzaken en Vastgoed ben jij onderdeel van ons team Omgeving. Een groot team met diverse specialisten & disciplines aan boord. Denk aan recreatie & toerisme, vastgoed, archeologie & ruimtelijke ordening.

Dit ben jij

Je weet van aanpakken en bent de uitgesproken teamspeler die goed is in het verbinden van belangen en partijen zowel binnen als buiten de gemeente. Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring binnen de gemeentelijke organisatie en bent juridisch onderlegd.  

Je weet alles van wetgeving, gemeentelijk beleid en gemeentelijke procedures binnen het vakgebied en het toepassen daarvan. Je beheerst het spel van contactvorming en – beheersing in zowel actieve als passieve grondontwikkeling en het gebruik van de aanbestedingsregels die daarvoor gelden.

Dit zijn wij

Of het nou de zilte zeelucht is, onze oer-Hollandse zeemansmentaliteit of roemruchte nautische verleden: bij de gemeente Harlingen regelen we de dingen graag op onze eigen manier. We winden er geen doekjes om, draaien niet om de hete brij heen en maken van ons hart geen moordkuil. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze.

Met één stad en de twee prachtige terpdorpen Midlum en Wijnaldum zijn we een kleine gemeente met grote doelen. Met onze aanstekelijke ambitie weten we het ver te schoppen. Waar andere Friese gemeenten onlangs stuk voor stuk fuseerden, bleven wij zelfstandig. Vergelijk ons met het Gallische dorpje van Asterix en Obelix. Klein maar fijn. En eigenwijs als het moet.

Dit bieden we je

  • Een dynamische baan in een compacte maar ambitieuze gemeente.
  • Een tijdelijk contract voor 1 jaar (met uitzicht op een vast contract)
  • Salarisschaal 10A, wat een bruto maandsalaris van max. € 5.021,- op basis van 36-urige werkweek betekent.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Aan de slag

Hebben we je belangstelling gewekt? Wij horen graag van je!

Er is geen sluitingsdatum voor de vacature gesteld. Wanneer wij de geschikte kandidaat hebben gevonden sluit de vacature!

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Erik Gommers Teamleider Omgeving
06-12201186
e.gommers@harlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Annemarijn Bok HR-adviseur
06-25717106
a.bok@harlingen.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.055244@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 31-12-2022 binnen zijn.

Solliciteer