Terug naar vacatures

Juridisch Beleidsmedewerker Burgerzaken

gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 16-09-2020

Sluitingsdatum : 01-10-2020

Wat ga je doen

Word jij er blij van als alle beleid & regelgeving tiptop in orde zijn? Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende juridische functie, waarin je je collega’s helpt met beleidsmatige en juridische ondersteuning? Dan is dit misschien wel jouw ideale nieuwe baan!

In deze solo-functie ben je verantwoordelijk voor al het beleid en de regelgeving van Burgerzaken van gemeente Leeuwarden. Diverse wetten zijn van toepassing, zoals de Paspoortwet, de Kieswet en de wet op de BRP. Jij weet je weg in deze wetgeving en houdt de wijzigingen bij voor het team. Daarnaast voeren we verschillende regelingen uit (bijvoorbeeld voor het briefadres, budgethuwelijken en de Burgerlijke Stand) en werken we volgens onze verordeningen (bijvoorbeeld voor gegevensbeheer en leges). Aan jou de taak om de regelingen en verordeningen actueel te houden en te laten aansluiten bij de veranderende dienstverlening. Hierover adviseer je aan het bestuur en het management. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de correcte afhandeling van complexe aanvragen, waarbij niet de bedoeling is dat je alles zelf doet, maar je collega’s in staat stelt ze af te handelen. Je bent een vraagbaak voor je collega’s, maar houdt je kennis niet voor jezelf. Jij bent de spil in bezwaar- en beroepszaken.

Uren per week

Minimaal: 24
Maximaal: 36

Wie ben jij

Je bent iemand die ervan geniet als het beleid en de regelgeving tijdig correct zijn bijgewerkt. Je hebt het overzicht over het totale veld van Burgerzaken en je schrikt niet van een ingewikkeld juridisch probleem. Je weet de weg in wetteksten, jurisprudentie en rechtszalen. Je houdt ervan dat het klopt, maar sluit je ogen niet voor nieuwe ontwikkelingen. Je weet het verschil tussen werken vanuit de geest of vanuit de letter van de wet. Je hebt het vermogen om lastige juridische kwesties helder uit te leggen aan je collega’s. Je hebt een scherpe geest en een vaardige pen. Je wil je collega’s helpen het kwaliteitsniveau van Burgerzaken Leeuwarden te verhogen door jouw juridische expertise in te zetten.

Vaardigheden en ervaring die je meebrengt:

  • Zorgvuldig en accuraat
  • Een afgeronde juridische WO-opleiding
  • Meerjarige juridische ervaring (vereist)
  • Ervaring met Burgerzaken (vereist)
  • Flexibele geest

Waar ga je werken

In een dynamische omgeving maakt Publieke Dienstverlening continu afwegingen tussen individuele en collectieve belangen. We streven ernaar dat contacten met inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en partners soepel verlopen. We doen wat nodig is, zodat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Daar doen we het voor: dat iedereen mee kan doen. De bejegening door onze medewerkers is uitstekend en de afhandeltermijnen zijn kort. Een goede bejegening betekent deskundig, duidelijk, vriendelijk, snel en meedenkend zijn.

Het team
Je wordt onderdeel van team Burgerzaken van Publieke Dienstverlening. Het team levert alle Burgerzaken-producten, zoals Burgerlijke Stand en het bijhouden van de BRP. Het team bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste collega’s, met verschillende verantwoordelijkheden en specialisaties. De opgave bij Burgerzaken is om samen met je collega’s de kwaliteit van Burgerzaken te verhogen. Met jouw hulp neemt het team weer de reputatie van kwalitatief hoogwaardige dienstverlener op zich.

Wat bieden wij

Wij bieden een afwisselende baan in een enthousiast team van collega’s. Je hebt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, door o.a. het volgen van opleidingen. Bij de gemeente Leeuwarden worden je ideeën en initiatieven op prijs gesteld en krijg je ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Contractvorm en salaris
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 4.783,- (functieschaal 10A, salaristabel 1-7-2020) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Je krijgt eerst een tijdelijk contract voor één jaar, bij goed functioneren kan het contract omgezet worden in een vast contract.


Belangstelling

Herken jij je in bovenstaand profiel? Solliciteer dan op deze functie! De sluitingsdatum is 15 september 2020.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Anna Lise Bangma, Manager Burgerzaken & Service en Informatie, telefoonnummer 058 751 2486 of Foppe Jan Palsma, Senior Medewerker Burgerzaken, telefoonnummer 06 42399834.
Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

De vacature staat open voor interne medewerkers bij de gemeente Leeuwarden (zie verbreding begrip interne medewerker op intranet) en medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij Caparis. Overige belangstellenden kunnen reageren, maar genoemde medewerkers hebben een voorrangspositie.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.


Solliciteer direct