Terug naar vacatures

Jurist VTH

Provincie Fryslân

Benodigde opleiding: WO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 07-11-2022

Sluitingsdatum : 27-11-2022

Werken als Jurist VTH saai en eenzijdig? Niet bij Provincie Fryslân!

Ben jij op zoek naar een baan die geen dag hetzelfde is en waarbij je de vrijheid krijgt om jouw werk naar eigen inzicht te organiseren? Bij het enthousiaste en gedreven team VTH, binnen de afdeling Omgevingszaken, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega!

Inhoud van de functie
Ynhâld fan de funksje

Als jurist geef je invulling aan de juridische beleidsfunctie op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH), met name met betrekking tot milieuwet- en regelgeving. Team VTH heeft een breed en divers takenpakket, waaronder de wettelijke coördinatierol, interbestuurlijk toezicht (IBT), luchtvaart, nazorg stortplaatsen, bodem, de opdrachtgeversrol voor de uitvoeringsdiensten FUMO, Omgevingsdienst Groningen en externe veiligheid. Als jurist lever je zowel juridisch als beleidsmatig een bijdrage aan deze actuele onderwerpen en werk je nauw samen met de andere juristen van de afdeling Omgevingszaken.

Wat ga je verder doen?

 • Je vertaalt de eisen, gesteld in de wet- en regelgeving, op het gebied van omgevingsrecht;
 • Je ontwikkelt beleidsregels en signaleert relevante ontwikkelingen met als doel het VTH-beleid te actualiseren en optimaliseren;
 • Je bent breed inzetbaar voor algemene juridische onderwerpen, zoals juridisch advies over GS stukken, beantwoording Staten- en persvragen, WOB-verzoeken, vragen over mandaat, invordering dwangsommen en BIBOB, interbestuurlijke toezicht, aanpassen verordeningen, advisering in IPO-verband, etc.;
 • Je adviseert het management en de betrokken gedeputeerde over belangrijke en complexe onderwerpen/kwesties en vertegenwoordigt GS bij de provinciale bezwarencommissie, de rechtbank en de Raad van State.
 • Ook kun je worden ingezet als projectleider, ben je vraagbaak voor het team en heb je een vertegenwoordigende rol namens het team richting de organisatie.

Wat vragen wij
Wat freegje wy

De nieuwe collega die wij zoeken is een teamplayer met een open en communicatieve houding. Iemand die van doorpakken weet, kansen ziet voor verandering en van toegevoegde waarde wil zijn voor het team, de organisatie en de Mienskip. Hiernaast moeiteloos opereert in een politieke/bestuurlijke omgeving, die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen, en het vermogen heeft om onafhankelijk te adviseren. Verder:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving op het gebied van Omgevingsrecht en ervaring met het beleidsveld Vergunningen, Toezicht en Handhaving (o.a. Wabo en Awb);
 • Inzicht in de impact die de Omgevingswet heeft op het VTH-werkveld;
 • Ervaring met projecten trekken en bij voorkeur GS- en PS-stukken opstellen.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Werken voor de provincie Fryslân betekent werken in een inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega's en veel ruimte voor jouw eigen inbreng, kennis en expertise. Er is tevens veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Verder:

 • Salaris van minimaal € 3.784,18 en maximaal € 5.350,54 (schaal 11)​​​​​​​ bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarport;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband;
 • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en talloze doorgroeimogelijkheden.

Urenindicatie
Oereyndikaasje

32-36 uur

Schaalindicatie
Skaalyndikaasje

11

Startdatum
Startdatum

z.s.m.

Einddatum
Eindatum

Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband.

Meer informatie/ interesse
Mear ynformaasje/ Ynteresse

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je inhoudelijk nog vragen? Neem dan contact op met Antje Tack, afdelingshoofd Omgevingszaken, via telefoonnummer 058-2928140 of mail naar a.j.tack@fryslan.frl voor meer informatie. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 0629737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Wurkje by de provinsje Fryslân betsjut wurkje by in grutte organisaasje. Mei as haaddoel: mei-inoar wurkje oan in moai en sterk Fryslân. Mei 750 kollega’s wurkje oan it bouwen fan in moai wen-, wurk- en libbensfermidden. De provinsje soarget der ûnder oare foar dat ús wegen begeanber bliuwe en dat wy genietsje kinne fan de Fryske natuer. Wy jouwe ek ûndernimmers kânsen en soargje derfoar dat de Fryske identiteit en kultuer behâlden bliuwe.

Wij zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken zit in je bagage.

Een VOG is voor deze functie vereist.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Antje Tack Teamleider team Groene regelgeving
058 292 8140
a.j.tack@fryslan.frl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Vera Abresch Corporate Recruiter
0629737834
v.abresch@fryslan.frl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer