Terug naar vacatures

Managementondersteuner

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Benodigde opleiding: MBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 22

Gepubliceerd op : 22-02-2021

Sluitingsdatum : 14-03-2021

Functie­omschrijving

Geen goedlopende organisatie zonder goedlopend management. En geen goedlopend management zonder de juiste ondersteuning. Jij bent als managementondersteuner onmisbaar voor Rijkswaterstaat.

De dynamische omgeving waarbinnen je werkt vraagt om jouw enthousiasme, klantgerichtheid, integriteit en coördinatievermogen. Je beheert de agenda van je directeur en staat de mensen te woord die telefonisch contact opnemen. Informatie en contacten filter je op relevantie. Uiteenlopende vragen handel je zelfstandig af. Je stemt zaken inhoudelijk en procedureel af met verschillende in- en externe partijen. Ook bewaak je de diverse informatiestromen. Je maakt (digitale) dossiers aan en verwerkt e-mails en post (tot memo’s en rapporten die passen binnen de huisstijl van Rijkswaterstaat). Uiteraard ga je integer om met de soms vertrouwelijke, personele en bedrijfsmatige informatie.

Je bewaakt de acties die jouw directeur moet uitvoeren en zet ze indien nodig alvast in gang. Voor diverse overleggen stel je de agenda op (notuleer je en maak je de verslagen). Ook ondersteun je bij het ontwikkelen van communicatie-uitingen. Je organiseert bijeenkomsten en zorgt voor de logistieke afhandeling van bijvoorbeeld videoconferenties.

Als een spin in het web onderhoud je een relevant relatienetwerk. Je gaat zorgzaam om met de in- en externe contacten van je directieteam, ontvangt bezoekers en wisselt informatie over lopende zaken uit met externe opdrachtgevers. Bovendien heb je regelmatig contact met je collega-managementondersteuners en neem je deel aan gezamelijke bijeenkomsten. Met jouw expertise draag je bij aan het continu verbeteren van de ondersteunende en administratieve werkprocessen van Rijkswaterstaat. Je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van ondersteuning aan álle directeuren, dus niet alleen voor die aan je eigen directeur. Kortom, geen baan om je bij te vervelen!

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen

 • Je hebt een mbo-diploma in een secretariële richting en ruime werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Jij beheerst alle Windowsgestuurde programma’s van Microsoft Office werken;
 • Standaard kantoorapplicaties en (automatisering)systemen rondom interne bedrijfsvoering en projectmanagement heb jij onder de knie;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift;
 • Je bent klantvriendelijk, met een goede balans tussen een dienstverlenende en een assertieve houding.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau schaal 7
 • Maand­salaris Min €2.422 – Max. €3.157 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
 • Minimaal aantal uren per week 22
 • Maximaal aantal uren per week 22

Overige arbeids­voorwaarden

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden

 • Standaard kantoorapplicaties en (automatisering)systemen rondom bedrijfsvoering en projectmanagement heb jij onder de knie;
 • De woens- en vrijdagen zijn vaste werkdagen, de overige in overleg;
 • Wacht niet met reageren, want bij genoeg geschikte reacties sluiten wij de vacature eerder;
 • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Meer over de functiegroep Managementondersteuner

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

Noord-Nederland ontwikkelt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat de visie, meerjarenplanning en monitoring van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering. Wij beheren onder andere het mooiste natuurgebied van Nederland: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed werken we ook aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

 • 472 km weglengte;
 • 730 kunstwerken;
 • 1072 km beheerde vaarwegen;
 • 2949 km2 water.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Monique Engel, hoofd Communicatie en Strategie

06-11532557

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Dennis van der Ven, adviseur Werving en Selectie

06-50419547


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Monique Engel
06-11532557
monique.engel@rws.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer