Terug naar vacatures

Manager gebiedsteam Buitengebied

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: HBOplus 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 12-01-2022

Sluitingsdatum : 30-01-2022

Werk jij graag in een dynamische omgeving met betrokken, enthousiaste en bevlogen collega’s die oog en hart hebben voor inwoners en voor elkaar? Dan ben jij wellicht binnenkort onze nieuwe 

                                             MANAGER GEBIEDSTEAM BUITENGEBIED

De gemeente Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân, een gemeente met ruim 89.000 inwoners, weidse vergezichten en open ruimte. Een gemeente met 89 kernen, allemaal met een eigen karakter en identiteit. Súdwest-Fryslân is een ambitieuze en slagvaardige gemeente die zich richt op de mogelijkheden en krachten van de gemeente en haar inwoners. Wij willen onze diensten zo optimaal mogelijk uitvoeren met collega’s die met plezier hun werk doen.

Onze gebiedsteams

In onze gemeente zijn vier gebiedsteams: Sneek Noord, Sneek Zuid, Buitengebied en Bolsward e.o. Elk gebiedsteam bestaat uit circa 25 gebiedsteammedewerkers en wordt aangestuurd door een manager. De gebiedsteammedewerkers worden inhoudelijk ondersteund door gedragswetenschappers en praktijkbegeleiders. De gebiedsteams maken onderdeel uit van de keten Sociaal Domein. De keten bestaat verder uit: team Beleid, team Ondersteuning, team Cultuur & Sport en team Administratie & Beheer.  

Hoe werken onze gebiedsteams?   

De gebiedsteams werken voor inwoners van alle leeftijden en op alle leefgebieden: Jeugd, WMO en Participatie. Inwoners kunnen bij ons terecht voor hulp die zij nodig hebben in het dagelijks leven. We zoeken mee naar passende oplossingen en verlenen zelf lichte ondersteuning daar waar dat kan. Indien nodig regelen we de toegang tot de maatschappelijke voorzieningen in het kader van Wmo, Jeugdwet en Participatie. We ondersteunen en versterken inwoners in hun regierol als hen dat zelf (tijdelijk) niet lukt. Vanuit integraliteit werken we samen aan de transformatie opgave: werken vanuit de bedoeling, bewust indiceren (zo licht, dichtbij en kort als mogelijk en specialistisch waar nodig) en aansluiten op de zelfregie van inwoners. We werken vanuit het T-shape profiel; iedere collega kijkt in de breedte naar een situatie en brengt daarnaast het eigen specialisme in. Hiermee streven we naar één huishouden, één plan, één regisseur.

Wij zoeken voor het gebiedsteam Buitengebied een manager

In deze functie geef je leiding aan de medewerkers van gebiedsteam Buitengebied. Daarnaast geef je richting en uitvoer aan de doorontwikkeling van de gebiedsteams en de keten Sociaal Domein. Om dit te realiseren vorm je met je collega managers van de keten een hecht team voor een eenduidige werkwijze, goede uitwisseling en efficiëntie.

Als manager:

 • ben je verantwoordelijk voor personeel, budgetten, inhoud, organisatie en processen en het realiseren van de voor de gebiedsteam vastgestelde doelen;
 • geef je richting aan het team vanuit de integrale werkwijze en visie van de gemeente Súdwest-Fryslân: ‘Veerkracht in het Sociaal Domein’;
 • maak je heldere afspraken en prioriteer je op werk én resultaat;
 • werk je vanuit de kracht en kwaliteiten van medewerkers en ondersteun, versterk en verbind je hen zowel op individueel als teamniveau;
 • verbind je de gebiedsteams met de andere teams in de keten Sociaal Domein en met de vele externe stakeholders;
 • lever je vanuit de uitvoeringspraktijk een bijdrage aan beleidsvorming;
 • lever je een actieve bijdrage aan gebiedsgericht werken: je bent zichtbaar in het voorliggend veld en stimuleert samenwerking met en tussen organisaties.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding en minimaal drie jaar ervaring als leidinggevende.
 • Je hebt aantoonbare en relevante ervaring in het werken in een complex krachtenveld tussen bestuur, organisatie en samenleving.
 • Je hebt kennis op het terrein van het Sociaal Domein en een visie op (door)ontwikkeling/ transformatie en kunt dit vertalen naar de dagelijkse aansturing.
 • Je kunt goed samenwerken; je zoekt verbinding en weet draagvlak te bewerkstellingen.
 • Je stimuleert zelfstandigheid, eigen regie, oplossingsgerichtheid, verantwoordelijkheid en een lerende houding. Je kan het team meenemen in veranderingen en laat daarbij zelf voorbeeldgedrag zien.
 • Je houdt focus op het resultaat waarbij je prioriteert en faciliteert vanuit een duidelijke opdracht en een helder doel.
 • Je communiceert helder en beschikt over politieke en bestuurlijke sensitiviteit.
 • Gevraagde competenties: visie, omgevingsbewustzijn, besluitvorming, resultaatgerichtheid, creativiteit, leidinggeven, coachen en verantwoordelijkheid.

Kortom: ben jij een bevlogen manager die richting geeft, betrokkenheid creëert en resultaten oplevert? Dan kijken wij uit naar je reactie en gaan graag in gesprek!

Wij bieden

 • Een mooie uitdaging in een dynamische organisatie met een enthousiast team.
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar, bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een functie ingedeeld in het profiel tactisch leidinggevende II waaraan een salaris is verbonden van minimaal € 4.279,- en maximaal € 5.872,- bruto per maand (functieschaal 12) bij een volledig dienstverband, exclusief een individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vrij besteedbaar budget via IKB met uitruilmogelijkheden, ontwikkelmogelijkheden en flexibele werktijden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sharette Rijke, teammanager Sneek Noord via 06-51285512.

Je kunt je reactie tot en met 30 januari 2022 sturen naar sollicitatie@sudwestfryslan.nl onder vermelding van het vacaturenummer SD-2022-1.

De gesprekken vinden plaats op 10 en 17 februari 2021.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Een assessment maakt deel uit van de procedure.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitatie@sudwestfryslan.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 30-01-2022 binnen zijn.

Solliciteer