Terug naar vacatures

Medewerker Adviescommissie Bezwaarschriften

Gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 18-01-2023

Sluitingsdatum : 05-02-2023

Wat ga je doen

De sector Juridische en Veiligheidszaken (JVZ) is op zoek naar een Medewerker Adviescommissie bezwaarschriften (Algemene Kamer) voor de duur van een half jaar met mogelijk uitzicht op een vaste betrekking.

Als medewerker van de Adviescommissie bezwaarschriften voer je onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Het administratief afhandelen van bezwaarschriften;
 • Je verzorgt de intake, toetst en beoordeelt bezwaarschriften aan de hand van wet- en regelgeving;
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de adviezen van de kamers bij minder complexe bezwaren;
 • Je initieert, stuurt en draagt zorg voor de tijdige administratieve afhandeling van de bezwaarschriften;
 • Je redigeert in overleg met de secretaris c.q. de vakafdeling besluiten op bezwaar naar aanleiding van de uitgebrachte adviezen van de Adviescommissie bezwaarschriften;
 • Je voert procedures, richtlijnen en regelgeving uit op een complex en breed terrein;
 • Je bewaakt de verschillende uitvoeringsprocessen en –procedures en draagt zorg voor de toetsing van aanvragen en verzoeken rondom planschades en nadeelcompensatie;
 • Je verzamelt, beheert en analyseert data en gegevens voor beleidsuitvoering.

 

Uren per week

32

Wie ben jij

Wij zoeken een collega met Hbo werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met juridische en bestuurlijke aangelegenheden. Daarnaast heb je aantoonbare, relevante ervaring met juridische en bestuurlijke processen. Je kunt goed in teamverband werken. Naast uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn de volgende competenties nodig om deze functie in te kunnen vullen:

 • Assertieve en professionele houding: je laat je niet van de wijs brengen en je persoonlijke ideeën zijn niet van invloed;
 • Snel schakelen en analytisch denken: je kunt bij onverwachte gebeurtenissen snel schakelen en nieuwe punten snel analyseren en op waarde te schatten;
 • Klantvriendelijke en dienstverlenende instelling: je staat burgers op correcte wijze te woord en verwijst hen zo nodig door;
 • Flexibiliteit en doortastend handelen: je bent flexibel in je werkuren en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, je kunt snel knopen doorhakken.

Waar ga je werken

Van de gemeente Leeuwarden en haar medewerkers wordt de komende jaren veel gevraagd zoals b.v. de nieuwe Omgevingswet. Als organisatie zorgen we er met zijn allen voor dat wij hiertoe in staat zijn.
 
De sector JVZ draagt bij aan een gezond werkklimaat, waarin flexibiliteit, vertrouwen en verantwoordelijkheid voorop staan. Dit doen we zowel beheers- als beleidsmatig en van operationeel tot strategisch niveau. De sector JVZ bestaat uit verschillende teams waaronder het team Ondersteuning en Bezwaren. Het team Ondersteuning en Bezwaren bestaat uit de twee kamers van de Adviescommissie bezwaarschriften, te weten de Algemene kamer en de Sociale Zekerheidskamer.
 

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 3.732,-  bruto per maand bij een 36-urige werkweek. (functieschaal 8, salaristabel 1-4-2022)

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast de prima financiële voorwaarden biedt de gemeente Leeuwarden nog meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, goede pensioenregeling, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement.
 


Belangstelling

Interesse? Reageren op deze vacature kan tot en met 5 februari 2023. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdagochtend 14 februari.

Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met:
Ria Schuurman (medewerker Adviescommissie bezwaarschriften), bereikbaar op 058-233 8536 en/of ria.schuurman@leeuwarden.nl of met Peter Nicolai (coördinator team Ondersteuning en Bezwaren), bereikbaar op 058-233 8055 en/of peter.nicolai@leeuwarden.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Mandy Wietses (Adviseur Werving en Selectie), bereikbaar op 06-50050485 (WhatsApp ook mogelijk!). 

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
 


Solliciteer direct