Terug naar vacatures

Medewerker bestuursrecht

gemeente Terschelling

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 18

Gepubliceerd op : 20-01-2023

Sluitingsdatum : 08-02-2023

Gemeente Terschelling zoekt een

MEDEWERKER BESTUURSRECHT (18 uur per week)

Hoe ziet jouw dag eruit?

Voor vandaag heb je besloten naar kantoor te komen en collega’s te ontmoeten. Dit doe je wanneer jij het handig vindt: een paar keer per week of eens in de paar weken twee dagen achter elkaar. Je werk kan je namelijk heel goed thuis uitvoeren, je hoeft niet op Terschelling te wonen.

Vandaag staat een veelzijdige dag op de planning, eigenlijk is elke dag veelzijdig. Want jij verleent vergunningen voor de APV en bijzondere wetten. Dit gaat van Zondagswet, alchoholwet tot wegenverkeerswet, kampeervergunning en strandrijontheffingen. Vandaag bel je even met de politie of een ondernemer over de juiste papieren beschikt om alcohol te schenken. Je hebt je informatie en kan verder met de aanvraag. Een andere horecaondernemer heeft een gokautomaat, aan jou de taak om te beoordelen of dit kan op basis van de wet kansspelen. Je mist nog wat informatie en vraagt dit op bij de ondernemer.

Vlak voor je naar huis gaat handel je de strandrijontheffing af, in sommige gevallen mag dit en jij beoordeelt dit. We willen het strand natuurlijk wel zo mooi en rustig mogelijk houden. In dit geval kan het en geef je hem af.

Als medewerker bestuursrecht verleen jij vergunning voor de APV en bijzondere wetten. Je beoordeelt en toetst deze aanvragen. Je hebt overleg met interne en externe partijen om tot een goede vergunningverlening te komen. Woon Friesland, de Provincie, Staatsbosbeheer, Wetterskip, de ondernemers en interne collega’s zijn een greep uit de contacten waar jij informatie bij in wint. Jij vindt het heerlijk om op onderzoek uit te gaan, de wetten je eigen te maken en te kijken naar wat er wel kan in plaats van wat er niet kan.

Wie ben je en waar ben je goed in?

Je hebt een HBO werk- en denkniveau met een achtergrond op het gebied van recht, omgevingsrecht of bestuursrecht. Daarnaast heb/ben je;

  • affiniteit met het werken voor een overheidsorganisatie;
  • sterk analytisch vermogen;
  • zowel mondeling als schriftelijk sterk in je communicatie;
  • leergierig en enthousiast om het werk je eigen te maken;
  • kennis van de APV of de bereidheid de opleiding daarvoor te volgen.

Wat bieden wij jou?

  • Een gevarieerde baan waarin wij jou verder opleiden, je hoeft het niet allemaal al te kunnen! Kortom voldoende ontwikkelmogelijkheden binnen de functie met opleiding en/of coaching.
  • Een salaris van maximaal € 4.208 bruto per maand (bij 36 uur per week) en een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris.
  • Woon je niet op Terschelling? Geen probleem: met de snelle boot ben je vanaf Harlingen binnen een uur op het gemeentehuis. De gemeente Terschelling betaalt de overtocht en -als je langer blijft- de eerste tijd ook de overnachting
  •  Je krijgt een tijdelijk contract op payroll basis met uitzicht op een vast dienstverband en daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop, telefoon en thuiswerken op een werkplek die gefaciliteerd wordt.

Interesse?

Heb je vragen over de functie? Bel gerust! Hanny Otter-Wouda, teamleider Publiek, helpt je graag verder. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer: 0562-446244.

Enthousiast geworden en zie jij jezelf wel in deze functie? Stuur je brief en CV naar personeelszaken@terschelling.nl en vermeld in het onderwerp van je email ‘vacature medewerker bestuursrecht’. Je kunt reageren t/m 8 februari 2023.  De gesprekken vinden op Terschelling plaats op woensdagmiddag 22 februari 2023.

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Doorplaatsen is niet toegestaan. Door te solliciteren ga je akkoord met de verwerking van jouw persoonsgegevens.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Hanny Otter-Wouda Teamleider Publiek
0562446244
h.otter@terschelling.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Linda Attema Interim HRM adviseur

l.attema@terschelling.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: personeelszaken@terschelling.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 08-02-2023 binnen zijn.

Solliciteer